Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

ehh, tak teda netusim souvislost fotek rozebranyho krokace s diskutovanou absenci dosedaci plochy v telese klapky vzduchu

Nijak, proto jsem citoval cast Richardova prispevku, aby jsi i ty vedel, na co reaguji :D :D

Odesláno

Hmm, pánové nedokážu posoudit funkčnost krokáče, ale mě 406tka dělala to samé co popisuje brďo. Blbě to za studena a zimy startovalo, ze začátku to zdechalo a jak motor chytil, musel jsem nechat minutku dvě blafat volnoběh a pak teprve přidat plyn, jinak to zdechlo. Nevěděl jsem si s tím rady a ani v autorizovaném servisu to nespravili. U mě byl problém v benzínu - jezdím na LPG a jak je dýl přes zimu v nádrži benzín (auto stojí venku), nějak se změní jeho struktura (??vysráží se voda?? - nevím), začne to znovu takto blbnout. Benzín vyjedu, koupím nový a je to v poho - stoprocentní. Pokud je fakt zima, tak to po cca měsíci (ani ne) začne zase blbnout. Asi není úplně normální, aby byl motor tak náchylný na starší benzín, problém někde bude, ale nevím kde. Ze servisu mám proměřenou elektroniku, všechna čidla, dávkování a tlaky vstřiků, čerpadlo - vše co je napadlo a tvrdí že autu nic není.

Odesláno

hmm ty mas totiz uplne nejakej jinej typ telesa klapky, ale dosedaci plochu tam mas, akorat ta vyusteni tech vzduchovych kanalku jsou vetsi, dosedaci plocha je ta kulata dira, na moji fotce oznacena cervenou sipkou ;)

Odesláno

no jasne, ale kdyz porovnas jak vypadaji ty dve telesa klapky, tak jsou zvenku v nekterych detailech odlisny, tzn. ze se muzou lisit i vevnitrku, asi v prubehu vyroby zmenili dodavatele nebo technologii. Ta moje klapka je z roku 95, nevim jakej rok vyroby mas ty.

Navic to co jsi oznacil neni dosedaci plocha, rikam uz potreti ze ta dosedaci plocha je to, co jsem oznacil cervenou sipkou ja, dosedaci plocha je okraj te kruhove diry, uz nevim jak to jinak napsat, to zboku jsou jen vzduchove kanalky, ktere nemaji za ukol nic jineho nez privest vzduch

Odesláno
Původně zaslal: Honzin

Hmm, pánové nedokážu posoudit funkčnost krokáče, ale mě 406tka dělala to samé co popisuje brďo. Blbě to za studena a zimy startovalo, ze začátku to zdechalo a jak motor chytil, musel jsem nechat minutku dvě blafat volnoběh a pak teprve přidat plyn, jinak to zdechlo. Nevěděl jsem si s tím rady a ani v autorizovaném servisu to nespravili. U mě byl problém v benzínu - jezdím na LPG a jak je dýl přes zimu v nádrži benzín (auto stojí venku), nějak se změní jeho struktura (??vysráží se voda?? - nevím), začne to znovu takto blbnout. Benzín vyjedu, koupím nový a je to v poho - stoprocentní. Pokud je fakt zima, tak to po cca měsíci (ani ne) začne zase blbnout. Asi není úplně normální, aby byl motor tak náchylný na starší benzín, problém někde bude, ale nevím kde. Ze servisu mám proměřenou elektroniku, všechna čidla, dávkování a tlaky vstřiků, čerpadlo - vše co je napadlo a tvrdí že autu nic není.

Nevím jak máš starou baterku, ale tohle mi auto dělalo taky. Jenom přes zimu. Jakmile se oteplilo vše v poho. Diagnostika nic neukázala. Nakonec když klekla baterka a vyměnil jsem ji vše bylo v pohodě auto od tý doby v zimě startuje v pohodě. :papa

Odesláno

Přesně tak, dělá to jen přes zimu - jak je tak nad cca 5 st., vše v poho. Baterku mám dva měsíce novou a u mě se to chová pořád stejně jako se starou. Právě včera jsem dojel starý benzín (včera jsem kolem nuly ráno startoval na čtyřikrát), dnes s nově natankovaným ty samé podmínky a na drca, ...

BTW - nemůže mi v tom zbytkovém benzínu zůstavat pořád nějaké svinstvo? Jak se dá jednoduše vyčerpat benzín? stačí rozpojit hadičku a zapnout klíček? bude se čerpadlo pořád točit?

Dík.

Odesláno

Benzínovej filtr máš vyměněnej? Zkus nějaký čas auto krmit V-powerem95 od Shellu. Mě se auto po koupi taky divně chovalo (nešlo za plynem apod.). Nějakej čas jsem ho krmil V95 a bylo to znát. Auto jakoby ožilo. Asi ty čistící přísady maj něco do sebe.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Páni, ja vám poradím ako zistiť, či krokový motorček funguje tak ako má.... Vymontujte ho von z tej dutiny, pripojte ku káblu a zvrtnite kľúčikom zapaľovania do druhej polohy, aby sa rozsvietili kontrolky... Ak sa začne tyčka vysúvať von, tak je to ok celé a v poriadku.. POZOR, pri vysúvaní sa tej tyčky okamžite kľúčik vypnúť, pretože sa tyčka vysunie úplne von z motorčeka a potom bude problém ju dať speť...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...