Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Caute, vsimol si jeden problem pri kureni na mojom peugeote 406 2,2 HDI, r. v. 2001. Pred tym zacalo auto kurit hned ako sa zahrial motor na 70 stupnov, kurilo mi na 23 stupnov, ale teraz mi auto kuri na 23 stupnov iba kym sa zohrieva, ale akonahle sa zahreje motor na 90 stupnov, tak mi kurenie na 23 stupnov uz nekuri, ale ide vlazny vzduch a kuri az na 25 stupnov a este som si vsimol, ze prieduchy na vodicovej strane mi viacej kuria, ako na spolujazdcovej strane. Mam podozrenie, ze to bude nejakymi klaplakmi, ktoré rozdelujú teply vzduch a studeny.

Riesil uz niekto takyto problem?

V servise mi povedali, ze musi ist cela pristrojovka dole a potom sa zisti problem.

Odesláno (upraveno)

Čidlo lze vyndat a očistit, jednodušší je bez demontáže profouknout stlačeným vzduchem. U čidla je motorek, ten stále šumí - pokud se netočí, tak špatně reguluje.

Na některých typech aut (605) se bohužel ohřál celý panel kolem čidla a pak to špatně regulovalo.

Upraveno uživatelem P607Olda
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

http://rodiumplatedpipe.blogspot.com/2006/09/406-cabin-temperature-sensor-unit.html

překlad strojový:

406 Senzor teploty kabiny

Pokud se vaše teplota v kabině kolísá, může být tento vinník. Čidlo teploty je umístěno nad hlavou, kde jsou umístěny čtecí světla. Tam jsou také umístěny IR otevřené / zavřené dveře tx / rx.

Vyjměte jednotku teplotního čidla a vyčistěte ji. Nečistota obalila senzor, takže zpětná vazba neníla tak citlivá. Má malý stejnosměrný ventilátor, který bude nasávat vzduch v kabině, zatímco termistor bude snímat teplotu, která poskytuje zpětnovazební signály k ovládání klapky horkého / studeného vzduchu pro smíchání nastavené / požadované teploty. Po vyčištění termistoru a žeber ventilátoru je nyní jednotka citlivější.

Vlhká bavlněná tyčka do uší je vhodná.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Ešte potrebujem poradiť ako vybrať celý ten plast dole zo stropu bez toho aby som ho poskodil, nechcem to dolamat, skúšal som to nejak mi nejde odtiaľ vybrať

Odesláno

U naseho to tez "topi" az kdyz si nastavime vic jak 23/24°C - pry je na vine zarostle topeni tedy radiatorek - klidne mozne po tolika letech.
A pokud to topilo hned a ted ne je dost mozne ze je na vecnosti ele.radiatorek primo v topeni - ale to by mela napsat diag. / nam to pise ...

• O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...