Dakaros Odesláno 7. březen 2006 Odesláno 7. březen 2006 Ahojky, chtěl bych se zeptat, v čem spočívá výměna originální přední nápravy Peugeot 309 1.4i 1991 za nápravu z modelu 309 1.9 GTi? Co vše se musí vyměnit a jestlipak se to dá udělat ,,doma na koleni´´? Díky za odpovědi! Dan Citovat
Pája Rybišár Odesláno 8. březen 2006 Odesláno 8. březen 2006 Hele nevim ja mam P405,ale myslím si jestli chceš sportovnější podvozek tak dej jiny vozový pružiny a tvrdší tlumiče.K te vymeně maj takovy tušení že asi spodní trojuhelnikovy ramena,kulovy čepy,možná jinou těhlici,poloosu,čep řízení,...nevim:myslim ps:Ale nedochází mi proč to chceš dělat??? Citovat
Dakaros Odesláno 8. březen 2006 Autor Odesláno 8. březen 2006 Protože jsem si koupil kola z 309GTi, jsou to 185/55 R15 a nevim proč, ale mam takový obavy, že na těch kolech budou ty nápravy dost trpět! GTičko tam má přece jenom víc materialu! Jinak na předku mam sportovní pružiny a tlumiče a na zadku nejspíš torzky z GTIčka! (soudim z toho, že nápravu mam černou a torzky jsou červený, ale dost možná se pletu. Viděl jsem 2GTičkový zadní nápravy a obě měly žlutej střed a červený torzky) Citovat
Medvěd Odesláno 8. březen 2006 Odesláno 8. březen 2006 GTIčko má přední nápravu úplně jinak řešenou, při záměně by snad nemusel být technický problém, jen se připrav na to, že třeba rameno tě přijde místo cca 1200 Kč na běžnou nápravu až na 4800 Kč, a to je celkem pecka, ne??? (Měl jsem jí na TD, vím, o čem mluvím! ! ! ! ! ) [upravil dne 8-3-06 Medvěd] Citovat
zoby Odesláno 8. březen 2006 Odesláno 8. březen 2006 pokud máš vedle druhý auto, ze kterýho to budeš sundávat a uděláš si to sám, tak by to nebyl problém. ale pak počítej s cenou ramen jak psal medvěd Citovat
raa Odesláno 8. březen 2006 Odesláno 8. březen 2006 Jen doplnim: Kdysi jsem o tom taky uvazoval, a bylo mne receno, ze se musi menit cely persony... Asi jsem ti to uz jednou psal, ze delat neco podobny u 309 se podle mne nevyplati, pokud to nedelas z cisteho entuziasmu a lasky k tomu modelu. Za ty penize poridis rovnou lepsi auto Zkus ty kola napred vyzkouset, zda se ti tam vejdou a pocitove uvidis. Pokud mas 309 z roku 1991, tak zvaz, jak dlouho to auto jeste bude jezdit vzhledem k jeho stavu... Zrejme s nim nebudes jezdit dalsi 10 let nebo 100 tkm, takze asi neni co resit. Driv ti to zrezne, nez upadne naprava :D Citovat
Dakaros Odesláno 8. březen 2006 Autor Odesláno 8. březen 2006 Ja jsem do toho auta blazen, takze pokud se mi to nepovede nabourat, nebo tak neco, tak chci pezota mit co nejdyl. A uprimne receno me zadna novotina plná elektriky o který málokdo ví, co to je nepřitahuje! Citovat
Chip Odesláno 8. březen 2006 Odesláno 8. březen 2006 Podle me musis vymenit i tehlice => poloosy=>prevodovku mam dojem ze u 1.4 je ta jina prevodovka o do ni nejdou poloosy GTI. a nevim jaka je zamennost u prevodovek. ja vidim nejvetsi problem v te prevodovce jinak by vse melo jit zamenit. kdzytak me opravte:super Citovat
Dakaros Odesláno 8. březen 2006 Autor Odesláno 8. březen 2006 Asi máte pravdu! Až bude teplo, tak tam ty kola hodim a uvidim časem, jak si nápravy povedou! Díky za rady! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.