Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Orezlý vývrt válce 1.6HDI 9HZ


lionit

Recommended Posts

Nazdar pánové, chci se Vás optat zdali jse někdy viděli něco podobného viz fotky, zkusím popsat jak jsem se k tomu dostal. Nedávno se mi u vstřiku pro druhý válec začal objevovat černej sajrajt, takže problém na světě s tím bylo doporovázeno klepání od motoru, lehce jsem přitáhl vstřik a klepání přestalo, ale vytažení vstřiku bylo nevyhnutelné, takže jsem po čase vytáhl všechny vstřiky a poslal je na kontrolu a opravu, když už jsem kvůli těm vstřikům demontoval sání, tak jsem se rozhod to sání vyčistit od bordelu a když jsem měl odmašlenou větší část motoru, tak jsem si řekl, že bych mohl vyměnit i řetěz na vačkách, když jsem viděla jak je to zabordelené v sacích kanálech, tak jsem se nakonec rozhod sundat hlavu a když jsem sundal hlavu, tak na mě čekalo překvapení viz fotky, teď přemýšlím co tento stav způsobilo zdali uvolňovač, který jsem použil na ten zapeklý vstřik nebo zdali bylo závada na těsnění a lehce prolínalo, se ztrácením vody jsem ale problém neměl za rok jsem dolíval pouze od min po max.

IMG_20191007_180824.jpg

IMG_20191007_180839.jpg

IMG_20190921_131636.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dno pístu má trochu jiný povrch, než ty ostatní.... To by nasvědčovalo tomu, že se tam něco dostávalo při motoru v chodu.... Jak dlouho to trvalo od posledního provozu do demontáže hlavy? Jako uvolňovač bylo použito co?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle udělá chladící kapalina.... Zkus to nastříkat Konkorem (nebo něčím podobným), nechat chvíli působit a potom setřít hadrem.... Uvidíš, co půjde dolů a co ne.... Je možné, že už jsou orezlé i pístní kroužky....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Jelikož budu dávat nový kroužky, tak se Vas optam na Vaše zkušenosti, mezery kroužků by měli být od sebe otočné o 120°, na jednom videu na YouTube jsem slyšel že stírací kroužek by neměl mít mezeru přímo na ojnicnim čepem, jakou praxi máte vy? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...