Přejít na obsah

luky30

Uživatel
  • Počet příspěvků

    101
  • Registrace

O uživateli luky30

  • Datum narození 3.6.1997

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2009

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Liberec
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 162 zobrazení profilu

luky30's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

50

Popularita

  1. luky30

    Ten můj Peugeot 308 SW T7 1.6 HDi

    @simek.honza@gmail.com Ahoj, je to atypická paleta v rozměru 100x90cm přesně na rozměr kufru a výškou dorovnává schod, který vznikne sklopením zadních sedaček do první polohy. Kupoval jsem ji v Lysé nad Labem - Sidonius. Na tom je 5cm tuhá matrace 200x90cm rozříznutá napůl (matracezahubicku.cz) a strčená do obalu pro matrace pro psy 100x100cm. :)
  2. luky30

    Ten můj Peugeot 308 SW T7 1.6 HDi

    A teď jen prihodim otázku z jiného soudku.. člověk mini, život mění.. a nebo možná i sam člověk mění to, co není nutné. Do cesty přišlo jiné zajímave auto a tak se zeptám, než se dále rozhodnu, měl by někdo o tohle čistě náhodou zájem? Má představa je 90000,- a auto bude postavené na zimní sadě. Černé R18 bych si nechal, jelikož nové bude též z řad PSA.. Na tachometru aktuálně 218200km.
  3. luky30

    Ten můj Peugeot 308 SW T7 1.6 HDi

    Tak přidávám také update, co se za poslední měsíc událo - softwarově vypnutý EGR - nějaké interierové “tuningy” - komplet nová zimní sada Nokian Snowproof 195/65/15 obutá na černé plechy R15 a komplet vyvazena - nový klíč včetně frezovani vložky u zamecnika - a samozřejmě nějaké výlety s posteli v kufru
  4. Ještě jednou doporučuji hlavně si to nechat prohlédnout i jinde než v autorizáku, v té poslední větě sis i odpověděl proč. Nabízet výměnu nápravy za 30 tis., když na ni nejsem schopnej najít závadu a nazývám se autorizovaným servisem, je v mejch očích prostě nehoráznost http://www.auto-francie.cz/peugeot-308 Odkud jsi? Třeba ti někdo dokáže doporučit někoho zkušeného na PSA v tvé blízkosti.
  5. Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale v autorizáku ti prostě vnutí výměnu čehokoliv jen aby nemuseli pátrat a hledat. Mně to rachtalo vepředu jak blázen a vyměnily kulové čepy za 4000,- a samozřejmě to dělalo dál. Že bylo horní uložení tlumičů úplně na kaši je netrápilo, našli první vůli, vyměnili něco a hotovo. Ale to je jen taková vsuvka mimo téma. Chce to někoho zkušenýho, kdo se tomu trochu pověnuje. Známej mi jednou doporučoval vytáhnout sedačky, dát pasážera do kufru/dozadu, jet a přiloženým šroubovákem/něčím kovovým se snážit cítit/poslouchat odkud to konkrétně jde.
  6. luky30

    Ten můj Peugeot 308 SW T7 1.6 HDi

    @thorr001 Kromě klidnějšího a tissiho motoru a lepšího pocitu jsem upřímně nic moc nepostřehl.. barva oleje stejná, spotřeba nafty stejná, spotřeba oleje stejná (žádná ).. jako je pravda ze vyteklo humusu hodně, asi víc než normálně, ale ze by to bez toho nejezdilo, to asi ne.
  7. luky30

    Ten můj Peugeot 308 SW T7 1.6 HDi

    @slimboy Žádný extra důvody to nemá, je to spis tak pro můj pocit. Do práce jezdím poměrně krátkou trasu, takže i přes větší porce km celkove se olej ne vždy ohřeje jak by měl. A pak jakmile se ohřeje, tak mu zas docela dávám a jezdím dost i v tom spektru otáček blíž červenýmu. Olej hodně rychle černá, takže stále i přemýšlím o vyčištění vany a saciho koše, nicméně zatím to řeším jen temi krátkými intervaly výměny oleje. Takže většinou je to tak, ze mám volný odpoledne a řeknu si, tak mu udělám dobre Diky za radu s tím olejem, pro me novinka, ten Total tam byl od koupě, takže jsem v tom pokračoval. Co bys tam konkrétně teda nalil když to nemá fap?
  8. luky30

    Ten můj Peugeot 308 SW T7 1.6 HDi

    @pavelu96 Jo, přesně tak
  9. luky30

    Ten můj Peugeot 308 SW T7 1.6 HDi

    Přidávám pár fotek z toho, co se dělalo v posledních dnech/týdnech.. Pedaly, volant a samozřejmě vždy nejaka ochrana, v tomhle aktuálním počasí je vždycky radost přijít k autu a vidět to kapičkování Jen kdyby mi nechc@lo do motoru pod čelním oknem přímo na baterku.. hned bych byl klidnější.. klasika už i u me 308..
  10. @trucker1245 Fotky pošli, stav sacího koše by zajímal určitě vícero z nás, sám nad vyčištěním stále přemýšlím, i přesto že jsem prolis už dělal asi na 195 tis. km. Teď mám 216 tis. km.
  11. luky30

    308 - tlak v pneu

    Na 1.6 HDi /66kw mám na A sloupku taky 205/55/16 - 2,4bar předek i zadek. Mám 225/40/18 a foukám vše 2,5bar.
  12. A co aktuálně cesta SK - HU - SLO - HR? Už někdo letos jel? My loni a cesta naprosto super. Hranice jsme přejížděli v Lendavě, kde se dá vyhnout dálnici pěkně, na Slovinsku člověk stráví asi 10 minut.
  13. U tlumiče ti mechanik neřekne o moc víc, než můžeš zjstit sám (aspoň dle mého názoru). Když se ohneš k zadnímu kolu a strčíš ruku do podběhu tak se dostaneš na tu gumovou prachovku tlumiče s dorazem, kterou když vytáhneš z uložení, odkryje se ti víc z tlumiče. Neměl by být rezavej ani poteklej apod. Test tlumičů ukáže jen jejich procentuální účinnost, což je nic moc informace, takže je to spíš metoda pokus omyl. Ta torzka samozřejmě v uložení bouchat nebude, ale může být prasklá třeba ve prostřed, viz odkaz: Jinak rachtání jsem na své 308 řešil až až, viz tohle téma, jen se zeptám, jak si došel k závěru, že to jde zezadu? Bouchá to na dírách? Co tepelné štíty výfuku, koukal jsi jestli není někdě vytrhlý/vyhnilý úchyt?
  14. Ta 11 těžko říct, google ho ani podle čísla dílu nenašel ke koupi u nás.. jen něco málo v cizině. Vlez si pod auto a podívej se na nápravu a uvnitř zespodu uvidíš tu torzní tyč a i pouhým okem jakýkoliv prorezaveni/poškození uvidíš. Zároveň se můžeš podívat jak je to uchycené, ale jelikož to nemá číslo dílu, běžně měnitlené to nebude. Jinak vzdau fakt není co by mlátilo, pružinu poznáš okem, tlumiče a jejich horní uložení víš, kdy byly (jestli) měněny? Těmi bych začal já a pak těmi silentbloky číslo tři, ale ty vydrží v originále fakt hodně. Obstojný tlumiče třeba od TRW na to koupíš za 2x800,- a výměna je na hoďku/dvě. Jinak jaký je to zvuk?
  15. Tady máš schéma pro představu, jestli pomůže. Torzní tyč tam není ani uvedena jako měnitelný komponent. A jak píše inoxing výše, torzka může leda prasknout.
×
×
  • Vytvořit...