Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

že častá jízda s malým množstvím paliva není zrovna rozumná (nemyslím jen pro motor) se celkem ví, ale po přečtení tohoto článku bude nejlepší se oběsit na nejbližším stromě 😂,  nejsou náhodou novinářit placení od řádku??  http://www.autoforum.cz/technika/jizda-s-malym-mnozstvim-paliva-v-nadrzi-auta-dokaze-znicit-radu-drahych-dilu/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Odesláno

No neviem, že to autu neprispieva je jasné, ale také nezmysly.... 

Podľa mňa na nečistoty je tam palivový filter, samozapaly pri chudobnej zmesi, ak je málo benzínu, asi nič nezapali, ani neodpali,  a najčastejšou príčinou môže byť zavzdusnenie čerpadlá a potrubia, s tým súvisiaci problém, že opätovne nasatie paliva nie je možné kôli vzduchovej bubline. 

Keďže nádrže v autách sú viac ploche ako prehnute, a neviem koľko kecá PP o presnosti dojazdu, za 18 rokov sa mi ešte nestalo, že by mi došlo palivo. V 605 nádrž 80 L, rezerva zacala svietiť pri 8L, pri 4L a menej už neukazovali nič, pri dotankovani max 73 L, takže stále tam niečo bolo. Teraz v 308sw, nádrž tuším 52L, rezerva píska s dojazdom Max 80 km, a zatia som jazdil tak, že keď sa zdalo, že tam nič nie je po natankovaní Max 46 L tam teda stále niečo bolo.

Odesláno

No samozápaly a vyšší teplota hoření při chudé směsi jsou faktem.... Ale nejsem si jistý, jestli by k tomu v případě nedostatku benzínu došlo.... Spíš ne....

Odesláno

Nechápu proč tam píše něco u chudé směsi. Dokud mám v nádrži benzín tak se pořád dávkuje stejné množství paliva, ať je tam 20 nebo 5 litrů. Pokud benzín dojde tak motor nepracuje. Co to má společného s chudou směsí?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám bohužel vyzkoušeno, že dlouhodobá jízda s malým množstvím paliva v nádrži - z důvodu provozu na LPG - může, respektive má vliv na životnost palivového čerpadla, které je jak jistě víte, neustále v chodu a chlazení zajišťuje dostatečná hladina benzínu v nádrži.

Konkrétně v případě nyní již mého vozu se dlouhodobě jezdilo jen na LPG a v nádrži se nechávalo benzínu jen těsně nad hladinou rezervy (~5-6l), občas i pod ní. Čerpadlo se utavilo po cca třech měsících takového provozu (auto po zesnulém otci měl "v péči" bratr a ten jezdil jen na levné LPG a o benzín se nestaral, jenže i benzín postupně ubývá protože po startu se přepínána plyn až po cca 2km).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...