Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ma, jmenuje se Radek V , tak mu zkus napsat.

V podstate se jedna jen o zamenu te H7 za vybojku typu D2S (tedy bez stineni) s patici H7, upravu kryciho vicka svetlometu a serizeni svetlometu

Odesláno
Původně zaslal: komisar

Původně zaslal: Havlas

Má, prosím, někdo zkušenost s montáží xenonových

výbojek místo halogen.žárovek H7 ?Mám model 2000

s čirou optikou.

dej jiný název p406 nic neříká napiš tam p 406 XENONY?;)

Přesně tak, a? se to dá později vyhledávačem najít.

U svého prvního příspěvku dej edit a už můžeš upravovat...:papa

Odesláno
Původně zaslal: Jan 406 1.8i

tak to by mě taky zajímalo,např.kolik stojí výbojky,jaká je životnost a je třeba něco dodělávat?

Sada xenonovych vybojek i s elektronickymi jednotkami pro zapaleni vyboje se da sehnat kolem 4000-4500 Kc je treba pripevnit na vhodne misto ty el.jednotky a pak trosku upravit patici v parabole, aby se do ni dala upevnit ta vybojka, dale je treba upravit to vicko , ktere z motoroveho prostoru zakryva vstup do svetla, tak aby se tam vesel konektor pro vybojku a dal se protahnout vysokonapetovy kabel ke kazde te ridici jednotce no a pak zapojit ty jednotky do stavajici elektroinstalace

Odesláno

hmm a jen tak naokraj má to skutečně nějaký efekt,myslím tím je velký rozdíl mezi kvalitní značkovou H7 a výbojkou,není lepší koupit např.Osram,Philips se zvýšenou svítivostí a modrým efektem a ty 3litry nalit do nádrže

Odesláno

no co jsem videl u Radka V tak v podstate na ty xenony muzes jezdit jen na potkavaci a ani nepotrebujes rozsvecet dalkovy (kdyz je rozsvitil, ani to nebylo znat ze sviti ), to svetlo je opravdu pronikavy

Oproti tomu takovy Osram CoolBlue jsou uplny bludicky, o neco lepe jsou na tom Osram silverstar, oba tyhle typy jsem vyzkousel ( CoolBlue mi po dvou letech provozu a celorocnim dennim sviceni v potkavackach odesly obe dve naraz ) Momentalne mam kombinaci Eufab Future Light Gold Line H7 - zarovky plnene xenonem v potkavackach + Osram Silverstar v dalkovych ale stejne to nedosahuje vykonu xenonu

Odesláno

Já je tam mám a za nic jiného bych to nevyměnil, opravdu to světlo je krásné a velmi pěkně to svítí… Měl jsem je už tam zadělané.

Vřele doporučuji, ale taky doporučuji pak seřídit světla!!! Jinak budete oslňovat.

Odesláno
Původně zaslal: Havlas

Má, prosím, někdo zkušenost s montáží xenonových

výbojek místo halogen.žárovek H7 ?Mám model 2000

s čirou optikou.

mám to dodělávaný u 306ky...přibudou ti tam u každýho takový malý dvě krabičky...dělali mi to v Brně za 5 a půl a nedávno jsem objevil týpka tady kousek za Přerovem, co by to prý zvládl za 3-4...

ale těch prachů fakt nelituju...tak jak jsem kdysi zíral na rozdíl, když jsem do bývalý audiny dal žárovky plněný xenonovým plynem, tak jsem čučel, když jsem poprvé jel za tmy s xenonama (zejména pak ta odrazivost od bílých čar a sněhu):super

Odesláno

No tak to ste vsetci frajeri ako vam to dobre po domontovani xenonov svieti,jeej,ja vidim viac ak cez den a pod.Skusili ste si niekto pozriet co robi dorabany xenon v ociach oprotiiduceho auta?Podla zakona 315 zb z roku 1996 meneneho kazdy rok niekolkymi vyhlaskami je fakt zjavne ze xenony su sice velni bezpecne svetlo pre toho kto ich ma,ale oprotiiduce auto ma smolu.T,j,vozidla vybavene alternativnym zdrojom svetla musia byt povinne vybavene vysokotlakovymi ostrekovacmi reflektorov!!Pretoze:svetelny zdroj vydavany xenonovou vybojkou je priamo zavisly na kvalite a cistote skla svetelneho zdroju!!T.J ak si dam ja xenony,potrebujem k nim dorobit ostrekovac reflektorov a polohove nastavenie svetiel.Mam xenony,sadu,ktoru som mal namontovanu v mojom P405,ale radsej som sa vratil k H4.Je to totiz nebezpece pre protiiduce auto,a zvlast pri starsich vozidlach ktore maju tak ako moje perforovane skla reflektorov.Xenon totiz je haklivy na sebamensiu necistotu na skle.

Odesláno

2 malypeto

dík za kázání...... jak dlouho jsi hledal číslo toho zákona:super tohle každej zná...... ještě by ses mohl mrknout na znění zákona třeba o tonovacích foliích do oken....dík

Největší frajer jsi Ty, když Tě napadlo to montovat do originál světel 405ky;)

Odesláno
Původně zaslal: malypeto

No tak to ste vsetci frajeri ako vam to dobre po domontovani xenonov svieti,jeej,ja vidim viac ak cez den a pod.Skusili ste si niekto pozriet co robi dorabany xenon v ociach oprotiiduceho auta?Podla zakona 315 zb z roku 1996 meneneho kazdy rok niekolkymi vyhlaskami je fakt zjavne ze xenony su sice velni bezpecne svetlo pre toho kto ich ma,ale oprotiiduce auto ma smolu.T,j,vozidla vybavene alternativnym zdrojom svetla musia byt povinne vybavene vysokotlakovymi ostrekovacmi reflektorov!!Pretoze:svetelny zdroj vydavany xenonovou vybojkou je priamo zavisly na kvalite a cistote skla svetelneho zdroju!!T.J ak si dam ja xenony,potrebujem k nim dorobit ostrekovac reflektorov a polohove nastavenie svetiel.Mam xenony,sadu,ktoru som mal namontovanu v mojom P405,ale radsej som sa vratil k H4.Je to totiz nebezpece pre protiiduce auto,a zvlast pri starsich vozidlach ktore maju tak ako moje perforovane skla reflektorov.Xenon totiz je haklivy na sebamensiu necistotu na skle.

co ze to mas ? perforovany skla reflektoru, kristepane a proc si to nevymenis :D :D ?

dodelat ostrikovace reflektoru neni myslim zadnej problem a bavime se tu o prestavbe do cirych svetlometu, do kterych se xenon dava seriove uz v peugeotu a samozrejme, ze ne do svetel u 405ky, navic snad jeste s perforovanyma sklama reflektoru :D :D , sorry nemyslim to nijak zle, ale nemuzu si pomoct, tohle spojeni me fakt pobavilo :D

Odesláno

A máte to homologovaný?

Já bych do toho nešel. Hovořím z vlastní zkušenosti. Potkávali jsme se v noci s autem a jak sme jeli obě auta na tlumený tak ten řidič proti neviděl dost ožralýho chodce,kterej šel v silnici po špatný straně a srazil ho. Zastavili jsme a tomu chlapovi už nepomohli. U soudu jsme byli jako svědci a když jsem mluvil s tim klukem,tak říkal že mu jeho auto odvezli na expertízu do Prahy a že se tam zkoumá ůplně všechno. Prej od gum,brzd,doplňků až po žárovky. U soudu ho zprostili viny ale nedej bože kdyby tam nějaký ty vaše xenony nebo kola kosmických rozměrů 17\" a výš. Tohle není prdel. Ono je to hezký dokud se něco nestane. Proto od tý doby i já nemám rád takovýhle věcičky. A mužou to bejt neoriginál spojlery nebo ty zkurvený žárovky který nejsou orčený pro normální provoz. Fakt bych se rozmejšlel pokud mi na to někdo nedá razítko. To? je můj názor ale jestli je to legální jen tak předělávat osvětlení tak mi nenadávejte ale slušně povězte

Odesláno

no v pripade tohoto kaslat na poistovnu ale skor ide o to ze ak mate na aute nieco nepovolene automaticky mate minimalne spoluvinu a v pripade toho chodcu ho mohli koli nespravnym svetlam (ktore podla policajtov teoreticky nemuseli svietit ako mali) nemusel vidiet a mohli ho kludne uznat v plnej miere za vinneho....

Odesláno
Původně zaslal: Dafe

A máte to homologovaný?

...

no než jsem to kupoval tak prodejce tvrdil, že to má homologaci a na plakátě, co měli v dílně tam o homologaci taky něco bylo, chtěl jsem se pak ještě zeptat, když jsem si šel pro auto, jak poznám, že je to homologovaný (nějakej certifikát, nálepka nebo tak něco) ale byl jsem z toho tak uchvácen, že jsem na to zapomněl a pak už jsem se po tom nepídil...

Odesláno

Komisar: Oni si vzdycky neco najdou, z praxe vim o pripadu, kdy se stalo neco podobneho a nakonec u soudu rekli, ze na potkavacky pri mijeni jineho auta na siroke okresce mas jet max 40 a ze se jednalo o neprizpusobeni rychlosti jizdy viditelnosti... Za takovehle nehody zpravidla muze ridic, at to bylo, jak to bylo. I kdyz ti spadne pod kola totalne ozralej clovek, kterej na ty silnici nema co delat.

Odesláno

Právě nejde třeba jen o to že někoho srazíš, ale někdo to do tebe může napálit a pak to bude všechno na tebe. A to nedání přednosti je větší přestupek než jet jako kráva. Znám chlapa co vyjížděl od baráku a ze zatáčky v obci se vyřítil týpek,policajti podle brzdný dráhy naměřili 120Km/h a škrtnul o něj. Napálil to bokem do nějakýho sloupu a v autě zůstal. Ten chlap samozřejmě mohl za všechno,protože nedal závodníkovi přednost. Ale kdyby závodník jel předpisově 50, tak by stačil zastavit třeba na 10 metrech(ze 40,který ho dělili od druhýho auta) a ne až 80 metrů o sloup. Prostě když někdo vylítne v obci ze zatáčky takovouhle rychlostí tak ho nevidíš. Jenže v tejhle situaci nastává důvod přizvat si způsobilou osobu a vyjíždět s její pomocí. Tomu chapovi vzali řidičák a zavodník přišel o život. Je to smutný ale neuděláš s tim nic. Dát přednost v jízdě znamená nikoho neohrozit ale omezit můžeš. Tohle bylo ohrožení

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...