Klemoň Odesláno 6. srpen 2019 Odesláno 6. srpen 2019 Kam míříš Šaldo svojí otázkou ??? Ano mám doma Surmovky vražedné (Anentome helena) a ano, výborně mi pomohli proti přemnoženým Okružákům, které jsem si také donesl z akvaristiky s rostlinkou. Okružaci sami o sobě jsou OK pokud jich je pár . Zkrmují bordel ze dna , likvidují vše mrtvé a tak ti vlastně v akvárku uklízí . Ale asi nemáš v úmyslu si pro pár Surmovek jet přes půl republiky Gabriel 307 ohodnotil 1 Citovat
Guest minimaxa Odesláno 6. srpen 2019 Odesláno 6. srpen 2019 Polož večer než půjdeš spát na dno list hlávkového nebo ledového salátu. Ráno ho vyndáš obalený šneky. Zaručený způsob jak je vytahat ven. Pokud tedy nemáš ryby vegany co by salát zlikvidovaly. Citovat
Klemoň Odesláno 6. srpen 2019 Odesláno 6. srpen 2019 Nepoužitelná rada , ale také to funguje : Polož na dno mrtvou rybku - funguje stejně jako salát a ještě lépe Citovat
Šalda Odesláno 6. srpen 2019 Odesláno 6. srpen 2019 Právě jsem si teď dovezl od jednoho borca také z Brna, takže vyřešeno Už jednou jsem měl problém se šnekama, a jen Helenky pomohli. Takže teď se jen budu dívat jak postupně mizí, *neumím psát slušně*y Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Gabriel 307 Odesláno 7. srpen 2019 Autor Odesláno 7. srpen 2019 @Šalda heleny nemám,nebylo potřeba i když šneků bylo taky dost v 54L.Stačilo nepřekrmovat,odstraňovat biologicky odpad-odumřelé listy a šneci časem pochcípou. Klemoň a David 106s16 ohodnotil 2 Citovat
Šalda Odesláno 8. srpen 2019 Odesláno 8. srpen 2019 Já mám 240. Se šnekama sem už měl před pár rokama problém, zkoušel jsem tehdy od třeba čtverzubců po chemii a nic, a pomohli až Helenky, tak jsem je tam dal i teď. A uvidíme jak se s tím poperou Citovat
Guest minimaxa Odesláno 12. srpen 2019 Odesláno 12. srpen 2019 Bují nám to myslím pěkně. Líbí se mi ten úzkolistý echinodorus, má to oplégry jak jahodník a pěkně se to množí Citovat
Gabriel 307 Odesláno 12. srpen 2019 Autor Odesláno 12. srpen 2019 (upraveno) Dnes dorazilo oboustranné(podsvícené) pozadí na akva-světle/tmavě modrá. Dnes jenom světlé foto(už se mi to nechtělo vyndavat ven). Upraveno 12. srpen 2019 uživatelem Gabriel 307 Citovat
Davidak79 Odesláno 18. srpen 2019 Odesláno 18. srpen 2019 nějak se mi to celé pos.ra.lo ,neonky vychcípaly zůstala jedna , tertry se učí jezdit po zadním nebo plavat po ocase nevím jak to nazvat ale vypadá to divně , největší samec ancíka se dal asi na chlapce vypadá jak když si maluje hubu na bílo , sekavec od včera vysel na kytce a je placatej jak když ho přejela tatra s nákladem ale dnes se snaží plavat , beťák ležel druhý den na šutru a vypadalo že to má za sebou chctěl jsem ho dnes vyhodit a ten vocas vyskočil a čuměl na mě s okem jak když se mění na hlemýždě , málem jsem převrátil akvárko . Z kraje týdne se chystám k velké louži tak jsem zvědavaj co mě po návratu čeká. Citovat
Klemoň Odesláno 18. srpen 2019 Odesláno 18. srpen 2019 No navážu na tvoje téma. Dnes standardní uklid v 60L a 300L , tj , odkalit a dolít čerstvou vodu (samozřejmě očista, hnojivo atd). U té 300L jsem pak hadicí vytáhl cca 1/2 obsahu , protože tam mám pořád větší obsah NO3 a vysoké TDS cca 300 , přitom v té 60L se drží na cca 200-220 a z vodovodu mi teče hodnota cca 120 jednotek A protože jsem si AKVA pořídil místo TV , tak nějak nevím co s tím. Dnes jsem po odpuštění vody v té 300L odchytil jednoho čichavce šedého co mu šly dolů šupiny. Vůbec nevím co se děje ostatní ryby snad OK. Jak likvidujete živé ryby ??? Citovat
David 106s16 Odesláno 18. srpen 2019 Odesláno 18. srpen 2019 @Klemoň zmrazit nebo hodit o zem. Pokud jich musím zabít víc, tak perlivá voda-naředěná-CO2 funguje jako narkoza a pokud tam zustanou, tak je to zabije. Pokud není naředěná, tak je asi zabije pH šok a to už mi tak šetrné nepřijde. Citovat
Klemoň Odesláno 18. srpen 2019 Odesláno 18. srpen 2019 Zmrazit ??? Jako v mrazáku ??? No tak to je mazec . . . To jí radši jednu fláknu . A pak normálně do odpadu nebo jinak ??? Bydlím na sidlišti tak nevymýšlej chujoviny Citovat
Davidak79 Odesláno 18. srpen 2019 Odesláno 18. srpen 2019 Dobře mířená o záchodovou mísu , jelikož to jsou čudly tak to spláchnu. Naposled jsem tak pěčlivě praštil se skalárou až mi ploutev roztrhla prsty . Vypadá to že se mi tam objevila vodnatelnost ryb Klemoň ohodnotil 1 Citovat
David 106s16 Odesláno 18. srpen 2019 Odesláno 18. srpen 2019 @Klemoň jo, v mrazáku. Zpomalí funkce a exne. Opět, šetrný způsob. Pak do koše, nikdy né porcelánový tobogán. Prostě jen proto, že hodně ryb je z Azie a ty ku*vy šikmooké tam mají kdejaké viry, s kterýma si tady neumíme poradit. Viz herpes virus a 2 rybníky na totální likvidaci, někde u Pardubic a u Krnova. Péťa a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Guest minimaxa Odesláno 18. srpen 2019 Odesláno 18. srpen 2019 Já používám vroucí vodu... To je extra rychlé. Citovat
Klemoň Odesláno 18. srpen 2019 Odesláno 18. srpen 2019 Ehmm a dost. Al-Kaidu na vás vy teroristi . Hlavně abych to nepotřeboval moc často . Citovat
Gabriel 307 Odesláno 18. srpen 2019 Autor Odesláno 18. srpen 2019 před 3 hodinami, Davidak79 napsal: nějak se mi to celé pos.ra.lo ,neonky vychcípaly zůstala jedna , tertry se učí jezdit po zadním nebo plavat po ocase nevím jak to nazvat ale vypadá to divně , největší samec ancíka se dal asi na chlapce vypadá jak když si maluje hubu na bílo , sekavec od včera vysel na kytce a je placatej jak když ho přejela tatra s nákladem ale dnes se snaží plavat , beťák ležel druhý den na šutru a vypadalo že to má za sebou chctěl jsem ho dnes vyhodit a ten vocas vyskočil a čuměl na mě s okem jak když se mění na hlemýždě , málem jsem převrátil akvárko . Z kraje týdne se chystám k velké louži tak jsem zvědavaj co mě po návratu čeká. sorry ale tohle je super napsaný dokonce mě to pobavilo :D . . . jestli se děje tohle teď tak si neumím představit co napíšeš až se vrátíš od louže. jinak ja potřeboval usmrtit jen jednou a igelitový pytlík a rána o stůl bohatě stačila Citovat
Klemoň Odesláno 19. srpen 2019 Odesláno 19. srpen 2019 Až praštím s tím 15 cm čichavcem , tak si zlomím stůl . Nejraši bych ho nechal trpět za to, jak dlouho jsem ho naháněl Citovat
Guest minimaxa Odesláno 20. srpen 2019 Odesláno 20. srpen 2019 Pár dnešních momentek aby řeč nestála Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.