Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Kam míříš Šaldo svojí otázkou ???  Ano mám doma Surmovky vražedné (Anentome helena) a ano, výborně mi pomohli proti přemnoženým Okružákům, které jsem si také donesl z akvaristiky s rostlinkou.  :bacha

Okružaci sami o sobě jsou OK pokud jich je pár .  Zkrmují bordel ze dna , likvidují vše mrtvé a tak ti vlastně v akvárku uklízí  :super.

Ale asi nemáš v úmyslu si pro pár Surmovek jet přes půl republiky :myslim

Guest minimaxa
Odesláno

Polož večer než půjdeš spát na dno list hlávkového nebo ledového salátu. Ráno ho vyndáš obalený šneky. Zaručený způsob jak je vytahat ven. Pokud tedy nemáš ryby vegany co by salát zlikvidovaly.

Odesláno

Nepoužitelná rada , ale také to funguje : Polož na dno mrtvou rybku - funguje stejně jako salát a ještě lépe :papa

Odesláno

Právě jsem si teď dovezl od jednoho borca také z Brna, takže vyřešeno 😀

Už jednou jsem měl problém se šnekama, a jen Helenky pomohli. Takže teď se jen budu dívat jak postupně mizí, *neumím psát slušně*y 😀

Odesláno

Já mám 240. Se šnekama sem už měl před pár rokama problém, zkoušel jsem tehdy od třeba čtverzubců po chemii a nic, a pomohli až Helenky, tak jsem je tam dal i teď. A uvidíme jak se s tím poperou 😀

Guest minimaxa
Odesláno

Bují nám to myslím pěkně. Líbí se mi ten úzkolistý echinodorus, má to oplégry jak jahodník a pěkně se to množí :D

IMG_20190812_202341.jpg

IMG_20190812_202316.jpg

IMG_20190812_202724.jpg

Odesláno (upraveno)

Dnes dorazilo oboustranné(podsvícené) pozadí na akva-světle/tmavě modrá. Dnes jenom světlé foto(už se mi to nechtělo vyndavat ven).

20190812_213234.jpg

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odesláno

nějak se mi to celé pos.ra.lo ,neonky vychcípaly zůstala jedna , tertry se učí  jezdit po zadním nebo plavat po ocase nevím jak to nazvat ale vypadá to divně , největší samec ancíka se dal asi na chlapce vypadá jak když si maluje hubu na bílo , sekavec od včera vysel na kytce a je placatej jak když ho přejela tatra s nákladem ale dnes se snaží plavat , beťák ležel druhý den na šutru a vypadalo že to má za sebou chctěl jsem ho dnes vyhodit a ten vocas vyskočil a čuměl na mě s okem jak když se mění na hlemýždě , málem jsem převrátil akvárko . Z kraje týdne se chystám k velké louži tak jsem zvědavaj co mě po návratu čeká.

Odesláno

No navážu na tvoje téma.  Dnes standardní uklid v 60L a 300L , tj , odkalit a dolít čerstvou vodu (samozřejmě očista, hnojivo atd). U té 300L jsem pak hadicí vytáhl cca 1/2  obsahu , protože tam mám pořád větší obsah NO3 a vysoké TDS cca 300 , přitom v té 60L se drží na cca 200-220 a z vodovodu mi teče hodnota cca 120 jednotek :myslim    A protože jsem si AKVA pořídil místo TV , tak nějak nevím co s tím. Dnes jsem po odpuštění vody v té 300L odchytil jednoho čichavce šedého co mu šly dolů šupiny. Vůbec nevím co se děje ostatní ryby snad OK. Jak likvidujete živé ryby ???

Odesláno

@Klemoň zmrazit nebo hodit o zem. Pokud jich musím zabít víc, tak perlivá voda-naředěná-CO2 funguje jako narkoza a pokud tam zustanou, tak je to zabije. Pokud není naředěná, tak je asi zabije pH šok a to už mi tak šetrné nepřijde.

Odesláno

Zmrazit ??? Jako v mrazáku ??? No tak to je mazec . . .  To jí radši jednu fláknu .   A pak normálně do odpadu nebo jinak ???  Bydlím na sidlišti tak nevymýšlej chujoviny  😎

Odesláno

Dobře mířená o záchodovou mísu , jelikož to jsou čudly tak to spláchnu. Naposled jsem tak pěčlivě praštil se skalárou až mi ploutev roztrhla prsty .

Vypadá to že se mi tam objevila vodnatelnost ryb :(

Odesláno

@Klemoň jo, v mrazáku. Zpomalí funkce a exne. Opět, šetrný způsob. Pak do koše, nikdy né porcelánový tobogán. Prostě jen proto, že hodně ryb je z Azie a ty ku*vy šikmooké tam mají kdejaké viry, s kterýma si tady neumíme poradit. Viz herpes virus a 2 rybníky na totální likvidaci, někde u Pardubic a u Krnova.

Odesláno
před 3 hodinami, Davidak79 napsal:

nějak se mi to celé pos.ra.lo ,neonky vychcípaly zůstala jedna , tertry se učí  jezdit po zadním nebo plavat po ocase nevím jak to nazvat ale vypadá to divně , největší samec ancíka se dal asi na chlapce vypadá jak když si maluje hubu na bílo , sekavec od včera vysel na kytce a je placatej jak když ho přejela tatra s nákladem ale dnes se snaží plavat , beťák ležel druhý den na šutru a vypadalo že to má za sebou chctěl jsem ho dnes vyhodit a ten vocas vyskočil a čuměl na mě s okem jak když se mění na hlemýždě , málem jsem převrátil akvárko . Z kraje týdne se chystám k velké louži tak jsem zvědavaj co mě po návratu čeká.

sorry ale tohle je super napsaný dokonce mě to pobavilo :D  . . . jestli se děje tohle teď tak si neumím představit co napíšeš až se vrátíš od louže.

jinak ja potřeboval usmrtit jen jednou a igelitový pytlík a rána o stůl bohatě stačila

Odesláno

Až praštím s tím 15 cm čichavcem , tak si zlomím stůl  😂 .  Nejraši bych ho nechal trpět za to, jak dlouho jsem ho naháněl  :bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...