Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Už jsem čistil 4x nějakým sajrajtem od tecu, pomůže na chvíli. Teď auto ani netopí, čekám na lepší počasí, celej systém znova vypustím, vyndám chladiče, pořádně je vypláchnu mimo auto, vrátím, vyčistím komplet chladící okruh (pořád přemýšlím čím, ale byla mi doporučena tableta do myčky, chvilku jezdit a co nejdřív vylejt) a budu opakovat dokud nebude úplně čistý (jelikož teď ještě hrozí mrazy, tak se mi tam nechce lejt drahá nemrznoučka). Až to bude 100% čistý, naleju G33 (teď je tam snad G12) a vyměním vnitřní výměník, chladič se uvidí v jakým bude stavu. Mám podezření, že se na autě kdysi dělalo těsnění pod hlavou a okruh nevyčistili, aktuálně mi olej nemizí, nicméně ve vodě je trocha mastnoty, rez a takový bahno.

Mimochodem, byl by tu výhledově někdo šikovný a ochotný s dílnou, který by za úplatu (byl bych rád i za mé asistence, ať to vidím, něco zkusím a třeba pomůžu) vyměnil komplet rozvody vč řemenice na výfukové vačce + hydroštěly? Sám si na tu část se sejmutím a nastavením rozvodů netroufám 😕 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

tu expanzku vytáhni, nasyp dovnitř trochu štěrku nebo hrubšího písku a ten Jar, trošku vody, zacpi otvory a třepej s celou expanzkou--bude po 5 minutách jako nová :),  chladící systém vyčistíš asi nejlíp krystalickou sodou, ale chce to nalít systém namíchanou vodou se sodou podle návodu na obalu, pak týden jezdit a vypláchnout vodou, v nejhorším zopakovat

Odesláno

Par let zpet jsem zkousel vycistit samostatne jenom tu nadobku ruznou chemii a prostredky v kombinaci s horkou vodou a nic moc vysledek. A protoze ta nadobka je vlastne dvojita, tak se neda dostat na ten viditelny vnitrek zadnym kartackem apod. 

No az ten pisek a jar to vyresil behem chvile štěrcháním nádobky. Asi by me to bylo jedno, pokud by to bylo jen o vzhledu, ale nevidel jsem hladinu kapaliny a zase kupovat kvuli tomu novou nadobku se me jevilo jako zbytecny- po tech nekonecnych pokusech bych to radsi koupil novy, ale pak uz takrka bezradny posledni pokus vysel.

Odesláno (upraveno)

No, jsem si dnes vydělal. Jedu si pěkně 90 asi 30m za oktávkou a najednou bum. A sklo v pejru. Tentokrát na stříbrné. Kurňa to mi vysvětlete 🤣🤣 až někdo budete chtít na pojistku výměnu skla, půjčte mi na týden auto. Výsledek zaručen 👍

• VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - opět sklo off
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Dnes přezuty obě auta. Na stříbrném mě docela překvapil uvolněný kotouč a no obou předních kolech se mi úplně nezdá vůle s namontovaným kolem. Cítím tam mírný vakl, akorát jsem nepřišel na to, odkud to jde. Nezdají se mi tyčky a čepy řízení, při zatáčení to klepe do volantu, tak že by to udělalo tohle? A vyzkoušel jsem nový utahovák z lidlu, to je parádička :D 

• VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - přezuto
Odesláno (upraveno)

můžou to být axiální táhla (tyčky co jdou z převodky řízení):myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Challengery tomu autu prostě sluší. Akorát musím koupit malý kryt pod nárazník, jak jsem přezul, drhnou mi kola o podběhy. 

DSC_2668-01.jpeg

Odesláno (upraveno)

Tak má ta mrcha zase problém xD Po startu když se chci rozjet se začne auto dusit, spadnou otáčky a nereaguje na plyn. Po chvíli se zmátoří a jede jak má. Nicméně pozoruji, že auto tolik netáhne a přijde mi, že při startu vypadnou jakoby vstřiky, bohužel když to chci zkobtolovat, startuje normálně. Navíc teď pozoruji vibrace motoru a celkově nerovnoměrný chod. Svíce a zapalovací rampa jsou nové, zkoušel jsem dokonce 2x a projev stejný. Než začnu řešit nějaký servis případně nové vstřiky, můžu si je doma zkontrolovat sám? Např jestli mi nějak pomůže fakt, že zjistím, zda dávkují stejně případně správně rozprašují? 

• VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - Furt problémy
Odesláno

Takhle doma nic moc nezjistis u vstriku. Musel bys je otevirat na railu pod tlakem, coz jde pres diagnostiku, ale na nic moc neprijdes, pokud to dela jen nekdy. Mozna cerpadlo v nadrzi, kolisavy tlak paliva...tezko radit

Odesláno
V 28. 3. 2022 at 18:46, VojtouNerCZ napsal:

Zkusil jsem PLA, 70° by mělo vydržet bez potíží, údajně měkne až při 160. Když to změkne, vytisknu z petg. Tlak tam nebude, je to jen nádoba na vodu. 

PLA ti změkne už cca při 60°C, při 160°C už bude jako žvejkačka. Ale pokud ten díl není namáhaný (což to víčko není) tak by to mohlo být v pohodě. Na C-Maxe jsem si tisknul držák světla a první zkušební výtisk jsem udělal z PLA. Pasoval dobře tak jsem ho tam nechal, po 14 dnech jsem to kontroloval a byl v pohodě. A nejspíš v tom autě jezdí dodnes :D Do C5ky jsem si vyrobil držák na nápoje na palubku a tam už se PLA nechytá, testovací výtisk se zkroutil a to byl ten držák hozený pod sedačkou, nebyl na přímém slunci. Ten další z PETG už drží v pohodě.

Odesláno

Tak PLA do interiéru je blbost, to jo :) No, víčko stále drží bez problémů. A a vyjezdím nádrž, vyměním zkusmo čerpadlo, mám jich 3 prdele :DPak teda začnu řešit případnou kontrolu vstřiků na stolici.

Odesláno

No, to je právě to... Nový vstřik maxgear stojí 660, takže by to vyšlo na +-2.5k. Bosch 1200. Nevím, co by bylo případně lepší, nicméně ani jedno není žádná závratná částka. Začnu čerpadlem a uvidíme. Pak vstřiky. A když to po startu a to škubání za jízdy bude dělat furt, tak na to kašlu, už to sežralo bez výsledku dost peněz.

Odesláno

Záleží z jakýho důvodu to auto cuká- nepálí, nevstřikuje... :) Neprisava nekde vzduch k lambda sonde, praskly svody....

Řešim neco podobnyho na NFU, ale zatim merim a testuju. Cerpadlo jsem pri cene 450Kc (Hitachi) vymenil preventivne, uz sebou skubalo a vstriky zatim kontrola a profouknuti do protismeru (pri otevreni na kratkou dobu, na polovicni napeti), coz vyrazne pomohlo, ale neni to jeste ono. Mimochodem, ve vstrikach a railu jsem nasel mikrošponky a mikrošupiny neidentifikovatelného puvodu, ale nejspis z paliva, jelikoz v nadrzi to vypadalo podobne. Nechapu, jak to mohlo projit pres filtr (jednak pres sitko, ok, ale pres integrovany filtr v meraku paliva, nechapu). Takze jestli budou novy vstriky, tak dodelam jeste externi palivovy filtr na privodni vetev.

Zajimavy, ze vstriky u NFU euro3 ma na vstrikach 20 mikronovy mikrofiltry, kdezto vstriky u euro4 jsou trochu jiny a tyhle mikrofiltry nema). Tak uvidime, treba na to prijdu driv nez ty a pak napisu indicii. :) 

Odesláno (upraveno)

No, pokud se v tom motoru neděje ještě něco divného, viděl bych to na závadu vstřikování. Výukový systém byl několikrát venku včetně svodů, tam chyba není, lambdy jsou pro jistotu dané nové Bosch,EGR nový protože zlobil. Zapalování, svíčky jsou krásné, rampa už několikrát dávána nová a beze změny, taktéž škrtící klapka, na autě jsou dokonce jiné řídící jednotky. To cukání těžko říct, leda nějaký problém s převodovkou, ale při výměně spojky (aai 50k zpátky) v ní žádná vůle nebyla. Komprese motoru OK, olej to nežere, nehulí... Holt projdu palivový systém 

Nejradši bych byl za někoho, kdo umí číst live data ale nikoho se mi nedaří uhnat 😕

Odesláno

@VojtouNerCZ : zkusil bych zmenšit vzdálenost elektrod na svíčkách, jestli se něco změní.... To zas není tolik práce.... Teda jestli máš klasické svíčky s jednou boční elektrodou....

Odesláno (upraveno)

Jo, mám, aktuálně bosch (0.9).Předtím jsem měl champion (0.9). Původně jsem měl Bosch 1.1 a to si pálilo všude možně. Můžu zkusit 0.8. Zlatý NFU, tam ať nacpu cokoli tak jede a ani necekne. 

Odesláno

Zkus a dej vědět, jestli nastala (jakákoliv) změna.... Já dával 0,7 ale na jiných motorech (Renault 1,8 , Opel 1,8 , Ford 2,0)....

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...