VojtouNerCZ Odesláno 11. květen 2022 Autor Odesláno 11. květen 2022 (upraveno) Tak auto je hotové, ještě to chce nechat "uležet" aby případně dolil vodu. Zítra pro něj jedu, údajně neškube, neháže žádnou chybu. Vyměnil se řemen, pumpa, napínací kladka a řemenice na výfukové vačce na moji žádost, napínací kladka nejevila žádné známky závady, stejně tak rozvoďák byl OK (nepotrhaný, nenapnutý). Verdikt je zatím takový, že napínací kladka při zátěži povolila (to zřejmě způsobovalo škubnutí) a časem se to zase dorovnalo. Ono už bylo divný, že auto jsem nechal stát s volným řemenem viz video vejš, a když jsem auto připravoval na odtah, tak byl řemen napnutý. Celkem tahle sranda vyšla na 8300 peněz. Upraveno 11. květen 2022 uživatelem VojtouNerCZ inoxing ohodnotil 1
Hafity Odesláno 11. květen 2022 Odesláno 11. květen 2022 před 5 hodinami, inoxing napsal: Takhle jde predelat treba cely auto na full can, kdyz mas starsi van To se ti to kecá, když tomu rozumíš.... inoxing ohodnotil 1
inoxing Odesláno 11. květen 2022 Odesláno 11. květen 2022 @Hafity Já nic, já muzikant Zase tolik výhod z toho neplyne to předělávat (ikdyž jako jó, ale ta práce s tím...). Kdyby měl kolega tu novější 103kw verzi 2.0, tak ta už měla i vanos a předělat to výměnou jen motoru by asi slo + napalit mapy ze 130kw (pokud to melo stejne jednotky motoru, ale to varim z vody, nezjistoval jsem to podrobneji, jestli nejsou i dalsi zmeny rfn vs rfk). Takhle tam bude muset byt jeste nejaka ta drobna modifikace na elektronice reps. prehazovani. Za mě je plus ve fullcanu zejména original rádio rd4, který už umí jednoduše aux in. Ale stejne, rd3 kazdej vyhodil oknem a dal tam prvni aftermarket s bluetooth a nic se nedeje. Jinak jsem si niceho zasadniho nevsiml... jo vlastne, rychlejsi reakce na svetelnou houkacku umoznila rychlejsi sbernice. Hafity ohodnotil 1
Hafity Odesláno 11. květen 2022 Odesláno 11. květen 2022 @inoxing : mně jenom fascinujou člověci, který do takovejch "harakiri" jdou, neb jsou ty výsledky většinou v rámci "ekonomickejch nesmyslú".... Ale do určité míry jim fandím.... Taky jsem býval takový.... inoxing ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 11. květen 2022 Autor Odesláno 11. květen 2022 (upraveno) 103 měla vanos? Já měl za to, že 103 ve face jr stejná jako 100 v před (103 plnila od začátku euro 4, 100 jen některé kusy vybavené EGR a sekundárem), a že až rfk 130 má variabilní časování. Jinak RD4 mohu provozovat i na mém díky VAN2CAN adaptéru, takže mám takový VAN/CAN auto. Jinak tohle auto je ekonomická vražda už nějakou dobu xD Takže už je mi to tak nějak buřt. Dokud neshnije na kaši nebo to extrémně nerozstřelím, budu si to držet. Upraveno 11. květen 2022 uživatelem VojtouNerCZ inoxing ohodnotil 1
inoxing Odesláno 11. květen 2022 Odesláno 11. květen 2022 No to je právě super, že se převodník úspěšně dokončil. Velmi málo lidí něco podobného dokáže dotáhnout do konce. Také tomu fandím, vlastně i této jakože tovarní předělávce ve výsledku. V podstatě o nic nejde, emise a stk nebudou problém a nikdo defacto nic nepozná, pokud se to provede "továrně". Sice si umím tak nějak představit, kolik to bude práce, ale zase to nemusí být taková divočina, pokud je i celek dárce, kde si to jde vzít. A ekonomicky by to asi byl velkej průšvih, kdybys to měl kupovat po částech někde z vrakáčů, takhle asi ok. Pokud je na to nálada,tak tento projekt není nereálný za relatině přijatelné úsilí a i cenu ve výsledku. Jojo, RFJ (EW10A) 103kW má už vanos na sání, akorád asi bude trochu jinak naladěná vs RFK, resp. hlavní rozdíl bude asi vačka. Další věci, jako blok, klika, ojnice, možná i hlava (max trochu větší kanály), budou podle mě stejný, tak jak třeba v případě TU5 derivátů. Jak říkám, jenom odhaduji, přesné data jsem nehledal. VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 12. květen 2022 Autor Odesláno 12. květen 2022 (upraveno) Když se daří tak se daří. Manželku nabrala paní co jí nedala přednost. Čert vem kosmetiku, ale dostala to náprava. takže teď auto pajdá A dobrá zpráva, auto mám doma Jede pěkně, necuká, odvzdušili mi spojku a ještě vyměnili řemen příslušenství, k tomu jsem se nedokázal dokopat. Upraveno 12. květen 2022 uživatelem VojtouNerCZ
inoxing Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 (upraveno) Dobrý no, tohle vždycky potěší. Ale jestli to jde normal přes pojistku, tak to bude asi totalni skoda (prah, lem, dvere, naprava, lak) a treba proplati 30-40k za auto minus zbytkova cena auta. Napravu vymenis a jezdis dal, vali se jich vsude plno. Upraveno 12. květen 2022 uživatelem inoxing
VojtouNerCZ Odesláno 13. květen 2022 Autor Odesláno 13. květen 2022 (upraveno) To jo, jen zase komplikace navíc. A vtipný je, že auto zas začíná poškubávat a dnes okolo 1h ranní když jsem auto startoval a rozjížděl se, mělo zase tendenci se přidusit Mě jebne. Ale aspoň můžu jezdit s vědomím, že se na tom může rozsypat už jen převodovka xD Upraveno 13. květen 2022 uživatelem VojtouNerCZ
inoxing Odesláno 13. květen 2022 Odesláno 13. květen 2022 Zkus smazat adaptace, po těch 3 zubech mimo to bude asi rozhozeny jeste.
VojtouNerCZ Odesláno 16. květen 2022 Autor Odesláno 16. květen 2022 Tak vyresetováno, auto cuká, ale méně, při rozjezdu se občas dusí. Ale na to teď fakt nemám náladu Jsem spokojenej, že to jezdí zase "jak má", tahá to a nemusím se bát potkana. Začíná příprava na STK, vyměnil jsem lanovody, seřídil ručku, při té příležitosti jsem konečně namontoval dorazy na zadní tlumiče. A dnes proběhla rychlá a nečekaná repase zadních třmenů na stříbrné, manželka přijela, že jí to odzadu děsně vibruje a dělá divný zvuky, levý kolo jsem ručně ani neotočil (bůhví, jestli tomu nepomohla ta rána), pravý jakž takž šlo. Bohužel se zkroutily kotouče, ale na to aktuálně také kašlu, auto jezdí, brzdí, za měsíc bude kvůli prázdninám odstavený a budu dělat také TK, tak to dám do kupy.
VojtouNerCZ Odesláno 2. červen 2022 Autor Odesláno 2. červen 2022 Tak já jak blbec ještě v tuhle hodinu tahám diagnostiku abych zjistil, proč se zase rožla kontrolka motoru, a von to zas jen blbej sekundár xD Jde se tý kraviny nějak zbavit, nebo ho fakt musím vyměnit?
inoxing Odesláno 3. červen 2022 Odesláno 3. červen 2022 Mrkni se do konfigurace jednotky, jestli nejde odkodovat.
ChouLu Odesláno 3. červen 2022 Odesláno 3. červen 2022 Se sekundárem je to obecně problém.. ty ho vykonfiguruješ, ale stejně to občas kontrolku rozsvítí Na jednom autě jsme ho měnili.. pán si ho sehnal až v Chile.. a problém stejně zůstal. Nakonec bylo zjištěno zanesení kanálku v hlavě přes které prochází vzduch ze sekundáru, tím sekundár šel na vyšší výkon aby to protlačil a jednotka vyhodnotila vysoký odběr jako vadné čerpadlo.. na to nakonec pomohlo čištění vodíkem VojtouNerCZ a inoxing ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 3. červen 2022 Autor Odesláno 3. červen 2022 Odkodovat nejde, to už jsem zkoušel. Vždy když nastavím, že tam není a uložím to, po znovu načtení diag je pořád aktivní. Což o to, já jich mám doma asi 5, ale nechce se mi Bůhví, jestli to taky není přicpaný, protože po startu normálně funguje. Holt budu muset laborovat. Jinak ono to vede do toho filtru nebo co to je, pak teda do motoru a dál do výfuku? Že kdybych do toho foukl silným kompresorem, abych tam ještě něco nepotento.
ChouLu Odesláno 3. červen 2022 Odesláno 3. červen 2022 Vede to do hlavy k vyfukovym ventilum peofouknout to nejde
VojtouNerCZ Odesláno 3. červen 2022 Autor Odesláno 3. červen 2022 (upraveno) Hele a to čištění vodíkem, máš nějakou zkušenost? Já se toho trochu bojím z toho hlediska, že je to přecejen 20 let starej, vylítanej motor s dost slušným nájezdem. Bývalý kolega kdysi nechával čistit motor na xsaře picasso 1.8, motor šel do měsíce do kopru, začal žrát olej, kouřit... Je mi jasný, že mi nikdo záruku na takhle starej motor nedá. Dnes při cestě do práce při podřazování 3-2 jsem dostal kopanec jako prase, a ještě mě to dovedlo na jednu myšlenku. Až budu mít auto doma, sundám kapotu a budu lítat po vsi a pozorovat, co ten motor vlastně dělá. Protože mi to přišlo, že se tam musí stavět na zadní. Buď se zapomnělo na nějaký silenblok/držák motoru, nebo je už něco s tím motorem. Případně zkusím sundat výfuk, jestli to náhodou nedělá ten. Ale povhybuji. Upraveno 3. červen 2022 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 8. červen 2022 Autor Odesláno 8. červen 2022 (upraveno) Na fotce to moc poznat nejde, ale namontovámy face (CAN) budíky. Zapojeno pomocí převodníku, něco jako na rádio. Navíc jsem na zadní třmeny přidělal pružinu na ručku. I po výměně lanovodů, seřízení a promazání mechanismu na třmenu se po plném zatažení ručky nechtěly lanovody úplně vrátit. Teď to funguje jak má. Už jen najít cestu k ChouLu aby mi upravil kilometry xD Upraveno 11. červen 2022 uživatelem VojtouNerCZ inoxing, thorr001 a Moral3z ohodnotil 3
VojtouNerCZ Odesláno 11. červen 2022 Autor Odesláno 11. červen 2022 (upraveno) No tak klasicky jako minule, před technickou se něco musí podělat Začalo mi něco odpředu bouchat, když přejedu menší nerovnost. Je to takový dutý, až plastový zvuk, nejdřív jsem tipoval podběhy, které jsou neorigo a dřely o ramena, tak jsem je upravil ale nepřestalo to. Dnes se mi zdálo, že cítím mírnou vůli a tlukot ve volantu, když stojím na místě a cukám. Nezdál se mi čep, tak jsem ho vyměnil, prošel jsem přitom vůle v axiálních táhlech, spodním čepu a stabilizátoru, vše OK. Ale tluče to pořád. Upraveno 11. červen 2022 uživatelem VojtouNerCZ Moral3z ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 15. červen 2022 Autor Odesláno 15. červen 2022 (upraveno) Tak mám po STK. Nějaký blbosti sr našly, nix hroznýho. Poloosy jsou v plánu celý, ručku nechápu, lanovody, třmeny, to je komplet nový a seřízený a stejně pravý brzdí méně. Zas se jim strašně nelíbily chybějící krytky ostřikovačů světel a ostřik skla stříká po výměně čerpadla jak zběsilý. No sakum prdum 3 hodiny, 2100 peněz. Jinak se jim auto líbilo. No a hlavně jsem zkusil kosmetiku od auto finesse. Paráda. Nejdřív total čistič interiéru, pak interiérový detailer, nakonec výživa kůže. Mám ještě clay, sadu na leštění a vosk, to musí chvíli počkat. Upraveno 15. červen 2022 uživatelem VojtouNerCZ radim.1008, Rikic339 a inoxing ohodnotil 3
Recommended Posts