Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kalibrace úhlu natočení volantu?

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den. 

Mám 407 coupe 3.0 155 kW r.v. 2007

Vin vf36jxfvh21553271

Po výměně repasovaneho řízení při zachování původního "domečku" - nevím přesný název, je to díl s co se nasazuje na tyč řízení viz foto. 

Před demontáži byla odpojena baterka. 

Vše složeno, ale hlásí chybu neprovedena  kalibrace úhlu natočení volantu. 

Mám pp2000, po dekalibraci-uspesne, kalibrace skončí- neúspěšně. 

Prostup podle návodu v pp2000. 

Nevím zda dělám něco špatně nebo kde by mohl být problém... 

Má prosím někdo zkušenost s nastavením? 

V rj abs/ESP chyba kalibrace úhlu natočení volantu

Ve světlech to stejné. 

Kdyby byl někdo ochoten poradit nebo se případně na to mrknout byl bych vděčný. 

Tel. 607144944

Děkuji a přeji hezký den. 

Opava

IMG_20190518_105328.jpg

Odesláno (upraveno)

Zkoušel jsem na místě i za jízdy. 1. Čtvrt otáčky v levo a v pravo pak pokračovat projet 100m ronvne. 

Nebo jinak? 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

Zafixovany ne ale neotacelo se s ním. 

Je ale možné že se pootocil. 

Poslalo se to na repas i s převodovkou, ta ale zůstala původní. 

Upraveno uživatelem zipox
  • O 3 roky později...
Odesláno

Dám to sem, podobný problém u 807:

Výměna volantu, jinak se nehýbalo ničím. Před demontáží volantu odpojená baterka, po montáži se mi nedopatřením podařilo připojit baterku při zapnutém klíčku zapalování.

Po nastartování vyskočí na displeji v autě "power steering faulty" a svítí stopka, posilovač normálně jde, auto normálně jede, zatáčí, posiluje...

Po připojení PP2000 nikde žádná chyba 🤔

V sekci Náhradní díly/ ESP jsem navolil kalibraci, problikla dekalibrace, kalibrace, OK, po nastartování to "power steering faulty" vyskočí zas.

Co dělám blbě? Kalibruje se to jinde, jinak? 

Odesláno

V diagboxe je pri kalibrácii manuál ako sa musí kalibrovať......ustálená jazda v priamom smere (neviem koľko metrov) atd......je tam presný postup

Odesláno

Tak mi asi jebne. NEvyřešeno ani s Diagboxem. Chyba smazána, kalibrace provedena, po nastartování opět Power Steering Fault. Chybu to ukazuje tuším závada komunikace, nicméně při měření parametrů je vše OK, polohu to čte, stav ukazuje zkalibrovaný a že je vše OK. 

Můžu tam zkusit hodit jiný COM, akorát mám z verze s dešťákem a aut. světly, kdežto v tomhle autě je oboje bez... Nicméně měnil jsem pouze volant, co se tam mohlo pos... tím? 

Odesláno (upraveno)

Vzhledem k tomu, že jsi zapojil baterku se zapnutým klíčkem, tak bych nejdříve zkontroloval konfiguraci v BSI, zda nevypadlo třeba ESP. Potom bych zkusil na nějakou chvíli odpojit baterku, znovu připojit a chvíli počkat než zapneš zapalování. 

Upraveno uživatelem HonzaZ
Odesláno (upraveno)

Pojistky jsou OK, baterku jsem odpojil na hodinu, po připojení nechal dvě hodiny bez zapnutí, pak jsme někam jeli. A stále stejná písnička...

Teď jsem koukal diag, je tam chyba viz foto, ale v měření parametrů je vše korektně vidět, viz foto dva.

Po smazání závady a nastartování během pár vteřin opět hláška power steering fault...

20221211_160955.jpg

20221211_161104.jpg

Upraveno uživatelem oddie

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...