ozzy56 Odesláno 12. srpen 2020 Odesláno 12. srpen 2020 (upraveno) má pravdu, předsedo--na foto auto z roku 2019 a šedé čepičky Upraveno 12. srpen 2020 uživatelem ozzy56 Citovat
Stano308 Odesláno 12. srpen 2020 Odesláno 12. srpen 2020 Tak jak to je chlapi . Akoze chladi mi to dobre. Akurat ma zaujima ci si mam popotom nachystat 150 alebo 50 Citovat
MJSytic Odesláno 12. srpen 2020 Odesláno 12. srpen 2020 Z diskuze vyplývá, že šedivé čepičky = nové chladivo. Máš tam šedivé? Máš nové. Citovat
ozzy56 Odesláno 12. srpen 2020 Odesláno 12. srpen 2020 jestli to není furt jasné, chyba bude na druhé straně příjmače Citovat
Stano308 Odesláno 12. srpen 2020 Odesláno 12. srpen 2020 Je mi to jasne. Akurat som myslel, ze hentu foto motora so smajlikom co si dal. Tak, ze to je stary model a ma tiez sive capice. Tvoja foto ma zneistila nevedel som ci to je neaky stary model alebo novsi. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
slimboy Odesláno 13. srpen 2020 Odesláno 13. srpen 2020 Ahojte. Po zapnuti klimy mi zacne z vnutra ventilacie vychadzat take akoby ševelenie resp. kolisavy / meniaci sa šum. Je ten zvuk signalom, ze je v okruhu malo chladiva? Lebo pred rokom mi odsali 505 gramov a doplnili 425 gramov (https://www.peugeot-club.com/topic/116297-klimatizace-napln/?tab=comments#comment-1923171) a podla servisneho postupu od MJSytica (https://www.peugeot-club.com/topic/116297-klimatizace-napln/?tab=comments#comment-1924325) je to spravny objem chladiva. Akurat nerozumiem, preco tam teda povodne bolo z vyroby 505 gramov. Pytam sa preto, lebo aj pred tym odsatim a naplnenim klimy minuly rok a aj po jej odsati a naplneni mam stale pocit, ze ta klima chladi slabo. Ale to sevelenie / sum sa objavilo az tento mesiac, doteraz to ziadny zvuk nerobilo. Cize je problem v nedostatku chladiva alebo moze byt problem aj v niecom inom? Dik. Citovat
Tomas00 Odesláno 13. srpen 2020 Odesláno 13. srpen 2020 Nerobí ti to náhodou iba v prípade keď máš o.i. zapnuté stredné výduchy na palubke? Lebo ja mám s tým problém raz mi fungujú raz nefungujú a ked idú tak to vydáva taký ševelivý zvuk, ale asi bez ohľadu na to či je klíma zapnutá. Inak keď som bol na doplnenie chladiva chlapík spomínal, že takýto zvuk môže byť znakom, že ho je tam málo, resp. že tam aspoň nejaký zostatok je. Citovat
slimboy Odesláno 13. srpen 2020 Odesláno 13. srpen 2020 Tie stredne vyduchy som zavriet neskusal, no tipol by som, ze tym to nebude. Zvuk vychadza skor zdola zo stredoveho tunela, nie z hornej casti palubovky. A mam manualnu klimu a klapky ovladane lankom, cize tam nie je ziadny motorcek co by mohol robit nejaky zvuk. Nastavovanie smeru prudenia vzduchu funguje ako ma. S istotou viem, ze ten zvuk je len pri zapnutej klime. Ked ju vypnem a ventilacia zostane bezat, tak zvuk prestane. Este pred mesiacom som ten zvuk pri zapnuti klimy nepocul co si spominam, preto podozrievam ten nedostatok chladiva. Ale nemam s tym skusenosti, lebo doteraz som vsetky auta mal bez klimy a kedze aj klasicka chladnicka vydava taky jemny zvuk ked prudi chladivo, tak si nie som isty ci je to problem alebo nie. Ale rozhodne je problem, ze to chladi trochu slabo. Dat odsat a naplnit klimu znovu nemam problem, ale skor mi ide o to, ci ten slabsi chladiaci vykon nemoze byt sposobeny niecim inym. Lebo aj ked bolo v okruhu 505 gramov chladiva, tak to nechladilo nejak lepsie. Cize neviem ci ma P308 T7 tak slaby vykon klimy (naozaj nie som z tych, co potrebuju mat vychladene na 20 stupnov a pri 23 stupnoch nariekaju, ze je to slabe), alebo je problem v nejakej suciastke ktoru mam dat vymenit a potom sa to citelne zlepsi. Citovat
slimboy Odesláno 28. září 2020 Odesláno 28. září 2020 No tak uz sa mi ten nedostatok chladiva potvrdil - pred dvoma tyzdnami som zapol klimu a nic, uz ani nezopol kompresor + zvuk z ventilacie bol este vyraznejsi nez predtym. Cize niekde urcite nastal unik. Zaujimave je, ze do vyslovene preventivneho odsatia a naplnenia klimy v Peugeote nebol problem, ale po nom problem postupne vznikol. To mi velmi na dovere voci tomu servisu nepridava. Otazky na skusenejsich: 1. Ma zmysel s tym ist znovu do toho isteho Peugeot servisu to reklamovat ked uz je to viac ako rok? Asi velmi naivne, co? 2. Je potrebne to riesit este teraz pred zimou, alebo staci na jar? Realne uz klimu do jari potrebovat nebudem, ale ide mi o to, aby sa nieco neposkodilo ak to necham do jari tak. Viem, ze sa odporuca zapnut klimu aj v zime aspon raz mesacne kvoli premazaniu systemu, tak si nie som isty. Citovat
Tomas00 Odesláno 1. říjen 2020 Odesláno 1. říjen 2020 Záleží, čo chceš reklamovať. Únik chladiva na aute, ktoré je dávno po záruke určite nevyreklamuješ. Treba zistiť miesto úniku a opraviť. Ako mi servisák hovoril v 95% prípadov to býva chladič (kondenzátor). Aj u mňa to tak bolo. Zisťuje sa to pridaním kontrastnej látky pri naplnení a o cca 2 mesiace kontrola UV svetlom. Mal som to už vyfučané, ale aj tak sa to dalo nájsť. Najväčší únik sa objavil pod vrtuľou ventilálora - je z prednej strany, t.j. pred klímachladičom. Po výmene a naplnení to zatiaľ drží. Odporúčal to opraviť radšej hneď aby to vlhkosť nepoškodzovala a mohlo sa to občas zapnúť aj v zime. Neviem, či to vyrieši aj ten zvláštny zvuk, ale asi by som najskôr riešil tieto preukázané závady. Citovat
slimboy Odesláno 1. říjen 2020 Odesláno 1. říjen 2020 Jasne, reklamovat unik ak ide o mechanicke poskodenie klimachladica kamienkom alebo koroziou neplanujem. Skor mi slo o to, ze ci nemohol technik spravit chybu pri odsati / naplneni. Ale to aj tak asi nemam ako zistit a sami to nepriznaju. No nic, dam to opravit este teraz pred zimou. A verim, ze zmizne aj ten zvuk, lebo kym nezacal unik, tak zvuk nebol. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.