Tzam Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 Mám sice objednané že tří bratrů asi nejméně atraktivní Combo. Upřednostnil jsem cenu před atraktivností. Objednávka byla 16.4. Prodejce si dal pro jistotu termín až v půlce listopadu. Ale myslí si, že koncem srpna bude Citovat
Rifter Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 Tak mě se combo docela líbí. Rozhodně víc než Citroën. Ale myslím má kufr trochu menší a když jsem zádal výbavu jako u riftera, tak vycházel možná dráž. Ty výrobní lhůty jsou trochu delší než jsem čekal. Holt rencek musí ještě chvíli vydržet. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 Combo nemá i-cocpit, je celkově takové usedlejší , řekl bych, že Rifter vypadá z té trojice nejlíp Mirobiker a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Tzam Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 Je pravda,že všichni tři udávají jiné rozměry kufru,ale od konce palubky mě přijdou auta totožná. A oplastovani kufru jsou stejné. Tak nevím jak to počítají. Citovat
Rifter Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 Jen škoda že ten benzín nenabízejí v té silnější verzi a s manuálem. Automat je pro nás už moc peněz. Je pravda, že jsem neviděl jedinou negativní recenzi na benzín. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 (upraveno) automat auto prodraží, to je pravda, ale třeba Rasťo Chvala se nad Rifterem s tou nejsilnější naftou a aut. převodovkou úplně rozplývá , měl jsem 5 roků berlingo2014 s naftou 84kw a manuálem a nemůžu si na nic stěžovat, teď mám automat v P 2008 s benz. 110 koní a je to fakt paráda Upraveno 4. květen 2019 uživatelem ozzy56 radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Rifter Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 Jj viděl jsem. Ještě byl v hledáčku dokker, ale jen chvíli než jsem dohledal motorizaci a recenze Citovat
Packy Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 Tak jsem právě koukal do konfigurátoru Riftera a opravdu tam přibyl benzín 96kW s automatem. Když jsem objednával, tak byl jen ten slabší. Nakonfiguroval jsem si své auto znova a s tímto motorem je to o 100 tisíc víc ... a to je už mimo rozpočet ... Teď mám Tourana s DSG a s automatem je maximální spokojenost, ale za 100K rozdíl budu zase rád řadit Já jsem nad tou konfigurací Riftera hrozně dlouho dumal ... nakonec jsem vzal řadu Allure + doplnil jsem zatmavená zadní skla, vyhrívaná sedadla, vyhřívané přední sklo, dělené 3 sedačky, automatickou klimu, rezervu a oranžovou Cuprite (v podobné barvě mám crossovýho Tourana a prostě se mi líbí) ... oproti GT line jsem tak oželel 17" kola, bezklíčové startování a automaticky zatmavované zpětné zrcátko (a několik designových prvků) ... ale stálo to o 25K méně (dealer z konečné ceny ještě něco slevil). Nevíte jak je to s tažným zařízením? To z výroby mi řekli, že se ještě nedodává a když si nechám u Peugotu druhovýrobu, tak to prý stejně vyjde na 18K. Díval jsem se na nabídky renomovaných firem a u nich to tažný vychází o dost méně (cca 8 tisíc). Jak je to pak se zárukou, když si to nechám namontovat jinde? Např. Elsa group píše, že to záruku neovlivňuje ... Citovat
Packy Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 před 39 minutami, Rifter napsal: Jj viděl jsem. Ještě byl v hledáčku dokker, ale jen chvíli než jsem dohledal motorizaci a recenze U nás vedle v ulici parkuje Dokker Stepway (modrý, oplastovaný) a vypadá fakt dost dobře - ten Dokker byl impuls, abych se začal dívat po nových autech ... a pak jsem v lednu viděl v nákupáku vystavený Rifter a byla to láska na první pohled ozzy56, Charlie 1 a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
Rifter Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 Vyhřívané sklo jsem chtěl taky, ale ono to prý hřeje jen pod steracema a kousek u řidiče. Tak že stejně škrábání nemine. Jinak rozdíl v ceně automatu je vážně dost. Citovat
jiress Odesláno 4. květen 2019 Autor Odesláno 4. květen 2019 Ohledně tažného, také jsem se na to také díval, že cena v Peugeotu je kolem těch 18 a jinde kolem 8. Nevím jestli ta cena není dána systémem stabilizace přívěsu, který ho monitoruje a v případě nějakého nestandartního chování začne auto automaticky přibržďovat. Asi to nebude jen tak. Jinak když sem bral auto já, byly na výběr 3 barvy, hnědá z reklamy, modrá co mám a bílá. Citovat
Packy Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 (upraveno) Jenže ta stabilizace se (podle dealera) montuje pouze při montáži přímo ve fabrice. Když se tam dá později, tak se stabilizace už dodělat nedá. Já tažný potřebuju na držák na kola, takže mě stabilizace zas tak netrápí ... ale rozdíl 18 za montáž druhovýroby u Peugotu a 8 za montáž jinde je dost rozdíl ... Upraveno 4. květen 2019 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
jiress Odesláno 4. květen 2019 Autor Odesláno 4. květen 2019 Aha, to jsem nevěděl. Teď je otázka ohledně záruky na auto, když by tam někdo jiný než autorizovaný servis, něco dodělávál. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 Tak si dej pozor jaké budeš dávat aby jsi nedopadnul podobně jako řeší v 5008 že dal tažné kvůli nosiči kol montážní firma mu řekla že na nosič musí být pevné a jemu kvůli tomu blbnou couvací senzory. Pokud bude TZ montovat odborná firma s autorizací výrobce (TZ) tak by neměl být problém se zárukou ale pro jistotu bych se na to informoval u dealera auta. Citovat
Zdenek86 Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 Nevím, proč by měl být problém se zárukou... TZ se montuje na přímo určená místa, která tam už z výroby jsou a TZ je stejné jako na předchozí verzi. Nechávali jsme ve firmě montovat X-krát dodatečně TZ na firemní auta a nikdy proti tomu žádný dealer neřekl ani popel. Montáž pevné koule kvůli nosiči na kola je extra blbost. To, že pevná koule není vhodná pro jakékoliv auto vybavené parkovacími senzory je známá věc a svědčí to jen o kvalitě onoho "odborného" montážního střediska. V takovém případě bych jim celou montáž reklamoval. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 4. květen 2019 Odesláno 4. květen 2019 (upraveno) Já jen tvrdím že bych se pro jistotu informoval protože byla by škoda kvůli ušetřeným pár tisícovkám vztaženo k celkové ceně vozu přijít o záruku. To tě to zeptání nebude stát nic maximálně trochu času. Našel jsem to vlákno o TZ na 5008. Tady je vysvětlení jaké sundavací TZ na nosič kol je nevhodné : Obecně se dá říct, že bajonetový TZ nejsou moc vhodný pro nosič kol. Je to proto že se čep nasazuje zezadu a už z výroby tam musí být nějaká strojní vůle, aby to šlo vůbec zasunout. Nosič kol pak svoji vahou na to působí a ty vůle se mohou zvětšovat - je tady otázka jak často se s nosičem jezdí. Potom je tady ještě bordel a rez, když se o to člověk nestará. U TZ SVC je to tím horší, že mají čepy pozinkované a nikdy nedokážou čep pozinkovat stejnou vrstvou a ty domečky jsou všechny stejné - jsou to řády mikrometrů, ale jsou. Proto výrobci TZ uvádějí, že je pro nosič kol vhodné pevné TZ, nebo vertikální automat. Co se týká pevného TZ a senzorů, tak Peugeoty, Citroeny a Fordy jsou na to extrémně citlivý. Třeba u koncernů se mi nikdy nestalo, že by senzory viděli čep při odpojeném přívěsu, u Peugeot, Citroenu, Fordu už několikrát. (někdy stačí sundat, nebo naklonit krytku čepu) Další kapitola jsou dodělávané senzory, tam je to vždy loterie. Každého zákazníka na to upozorňuji a vždy je to jejich rozhodnutí a pak se drbou za ušima proč a jak. tohle psal člověk který se montáží TZ zabývá dost dlouho na to abych věřil že ví co říká. Upraveno 4. květen 2019 uživatelem Vena garážmistr Citovat
Packy Odesláno 5. květen 2019 Odesláno 5. květen 2019 Ahoj, a neřešili jste už u Riftera Optiway Servis/údržba? S novým autem dostaneme 5 let záruku, ale musíme 5 let jezdit do autorizáku. Za 5 let očekávám nájezd 80 až 90 tisíc - Optiway Servis tak vychází na cca 34 tisíc a Optiway Garance 48 tisíc. Co si o tom myslíte? Citovat
Péťa Odesláno 5. květen 2019 Odesláno 5. květen 2019 (upraveno) Ahoj, už se to na klubu hodně řešilo, zkus si to vyhledat. Jestli si dobře vzpomínám, tak Optiway nevychází zrovna pro zákazníka výhodně. EDIT: Zde se to řešilo: Upraveno 5. květen 2019 uživatelem Péťa Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2019 Odesláno 5. květen 2019 (upraveno) @Packy s tou pořizovací cenou máš pravdu, Rifter s ní přešel do jiné kategorie --za pět let vzrostla cena vybaveného Riftera proti vybavenému Partneru o cca 150 tisíc a to je dost... Upraveno 5. květen 2019 uživatelem ozzy56 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.