Xantik Odesláno 12. prosinec 2020 Odesláno 12. prosinec 2020 Rozhodne neprerusuj LIN (tenky drat od konektoru) na alternatoru! Ten vede primo do ECU motoru, krery ho ridi. Zbytek uz si snad domyslis. To co odpojujes na baterce na jednotce BECB vede do BSI, pokud je to odpojeno, BSI jede na zalozni power managment s dobijenim okolo 14V. BSI dava po CANu informace ECU a tak pak ridi altik. Citovat
petulapp Odesláno 11. prosinec 2021 Odesláno 11. prosinec 2021 (upraveno) Ahoj, dokázal by mi někdo zjistit jakou mám mít baterii podle vin? Upraveno 11. prosinec 2021 uživatelem petulapp Citovat
ozzy56 Odesláno 11. prosinec 2021 Odesláno 11. prosinec 2021 před 3 hodinami, petulapp napsal: podle vín? no to asi těžko Citovat
petulapp Odesláno 11. prosinec 2021 Odesláno 11. prosinec 2021 (upraveno) No to je tak když si telefon píše co chce a já to nezkontroluji Upraveno 11. prosinec 2021 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
jiri.guber@seznam.cz Odesláno 12. červen 2024 Odesláno 12. červen 2024 Ahoj všichni, já mám problém s 508 jiný, ikdyz týkající se opět dobíjení. Při jízdě, kdy není Aku zcela na nabité je napětí v palubní sítí pořád na 15V a to se nemění ani při akceleraci! Jen až když napeti baterie dosáhne určité úrovně začne kolísat podle vámi již víše zmiňované úrovně mezi 12,5-15V! Byl jsem kdysi v Peugeotu, když byl měněn Aku za nový a tam mi řekli, že je takové chování normální. Mě se to tedy nezdá jezdit takřka pořád s 15v na Aku! Díky za info. Citovat
MJSytic Odesláno 12. červen 2024 Odesláno 12. červen 2024 Čím a kde to měříš? 15V bude OK. Je tam AGM baterie, takže ta to přežije. Mně to drží 14,6-15V, než se baterie dobije, a pak jsem 12,5V, kromě případů brzdění motorem. Citovat
jiri.guber@seznam.cz Odesláno 12. červen 2024 Odesláno 12. červen 2024 Ahoj, díky za info. Mám kvalitním dig. měřák. Měřím přímo na Aku. Vůbec se mi nelíbí, že je baterka vystavena tak dlouho napětí 15V. Cyklicky to je snad v pohodě, ale takhle se mi to moc nezdá.... Vy jste takový 'štoura"(nic ve zlém ) , tak se zeptám, jak zazálohuji nastavení všech jednotek, hlavně BSI? Ve VAGu to umím, tou Lexií ne. Díky za odpověď. Citovat
MJSytic Odesláno 17. červen 2024 Odesláno 17. červen 2024 Tak tohle netuším, nikdy jsem to nepotřeboval Možná poradí @jarokare a @ChouLu? Citovat
SK4NK Odesláno 28. prosinec 2024 Odesláno 28. prosinec 2024 Zdar všetci, tiež mám problém s dobíjaním ale o dosť prekérnejší ako to čo som tu čítal. Vec sa má tak, že na mojej 508 1.6 HDI r.v. 2011 so štart stop systémom mi jedného dňa vyhodilo chybu dobíjania batérie. Alternátor po zameraní nedobijal a tak šiel na repas. Po niekoľkých pokusoch sa stále opakoval rovnaký problém: pri jazde napätie lieta od 11,4V po 14,5 - 14,6 podľa otáčok a zapnutých spotrebičov (svetlá, kúrenie, klíma, ohrievanie skla). Keď dostane veľký odber klesne kľudne aj pod 12V a teda nestíha dobíjať a zahlási chybu dobíjania. Pri voľnobežných otáčkach nedobíja vôbec. Stretol sa s tým niekto? Za každú radu vopred ďakujem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.