Péťa Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Původně zaslal: Masinka Napr. kdyz mi John ukazoval ze umi jet taky 200, tak ... To je dobre, ze jsi to napsal, s Johnem nikam nejedu!!! Citovat
Pinďa Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: Masinka Napr. kdyz mi John ukazoval ze umi jet taky 200, tak ... To je dobre, ze jsi to napsal, s Johnem nikam nejedu!!! Jóóó souhlas, ono na té naší dálnici se to moc nedá už při 150km je někdy horor. (např. jedu 150km v levém pruhu a zprava tam najede dědula se starou Š105L /ještě bez blinkru/, začne předjíždet AVII a jede 80km/h. To pak člověk brzdí i očima). Citovat
Guest DD Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: Masinka Napr. kdyz mi John ukazoval ze umi jet taky 200, tak ... To je dobre, ze jsi to napsal, s Johnem nikam nejedu!!! A proc ne? Staci mu rict, aby tak rychle nejezdil . John je, narozdil od jinych, dle meho rozumny clovek a nebude ukazovat neco pres vuli jineho . Ja taky umim jet 200, ale malokomu to ukazuju (vetsine lidi na okresce staci 170 ). A kdyz to \"ukazuju\", tak jen u lidi, kteri me znaji a na mistech, kde vim, ze si to muzu dovolit. A prosim, usetrete me diskuzi na tema \"To si nemuzes dovolit nikde\", vsichni vime, jak to je. Dve kila dokaze vyvinout i cvicena opice (pokud ma vykonny auto), ale nejde o to rozhulit to naplno, ale pokud uz chci jet takhle rychle, tak na mistech, kde relativne nic nehrozi, tj. kam vidim a idealne kde to znam. [upravil dne 11/2/2006 DD] Citovat
Guest DD Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Původně zaslal: Pinďa Jóóó souhlas, ono na té naší dálnici se to moc nedá už při 150km je někdy horor. (např. jedu 150km v levém pruhu a zprava tam najede dědula se starou Š105L /ještě bez blinkru/, začne předjíždet AVII a jede 80km/h. To pak člověk brzdí i očima). Jj, taky jsem to zjistil, a tak ted jezdim porad 130-140 km/h. Cloveku tech 10 minut drivejsiho prijezdu za ty nervy nestoji. Citovat
Pinďa Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Původně zaslal: DD Původně zaslal: Pinďa Jóóó souhlas, ono na té naší dálnici se to moc nedá už při 150km je někdy horor. (např. jedu 150km v levém pruhu a zprava tam najede dědula se starou Š105L /ještě bez blinkru/, začne předjíždet AVII a jede 80km/h. To pak člověk brzdí i očima). Jj, taky jsem to zjistil, a tak ted jezdim porad 130-140 km/h. Cloveku tech 10 minut drivejsiho prijezdu za ty nervy nestoji. Docela máš pravdu, člověk musí vědět co si a hlavně kde si, co může dovolit (ale nezapomeň na zákon schválnosti, ten funguje v nejméně vhodnou dobu). Citovat
jbily Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Původně zaslal: Medvěd U toho videa mě fascinuje ta TOTÁLNÍ NEZÚČASTNĚNOST okolojedoucích řidičů - neumím si předstait, že v situaci, kdy přede mnou proletí po boku auto až ke svodidlům, pojedu dál a ani se nedotknu brzdy jako řidič modrého pick - upu a spousty dalších řidičů různých vozítek [upravil dne 10-2-06 Medvěd] Tak to tedy nechápu, čemu se divíš. Pokud jsem se díval na video dobře, tak havarující řidič evidentně jel jako prase (nejspíš někomu ujížděl - policii?), napřed ohrozil první auto předjížděním zprava ve vysoké rychlosti a pak několik dalších neřízeným smykem. Všichni a nejvíc řidič modrého pick-upu měli nehorázné štěstí a reakce - pokud nějaká v té rychlosti byla - byla jediná možná - stržením řízení doprava. Jinak - mne samozřejmě taky štve lidská lhostejnost v poslední době ke všem a ke všemu, ale tento případ to rozhodně není. To byl boj o holý život... V úterý 7.2.2006 v cca 8:00 jsem stál před Prahou na D1, na 45km, a přede mnou cca 100m jsem se díval na to, jak hoří nová Oktávka po nárazu do svodidel. Posádka naštěstí těsně před vznícením vylezla s lehkými zraněními z auta. Bylo to dost traumatizující vidět, že nemůžeš pomoct (bylo to neuvěřitelně rychlé), z auta zbyla pouze ohořelá karoserie během několika mála minut, s malým hasičákem v ruce lidi jenom přihlíželi... Ještě jeden komentář - v ono úterý byla dost velká sněhová kalamitka a já jsem musel jet Ostrava - Praha - Ostrava. Za volantem jsem ztrávil v ten den 12,5 hodiny, v \"normálních\" případech (třeba ve čtvtek) to je polovina. Většinu času jsem stál na zacpané dálnici, většinu kolapsů \"zařídili\" řidiči TIR, nicméně i bouraček osobních aut jsem nikdy tolik v jeden den neviděl, a to jezdím min. 60tis.km/rok. Když už se to rozjelo, tak VŠICHNI jeli v levém pruhu. Je to pořád tom samém, ale já si na tyto prasácké jevy nikdy nezvyknu - TIR předjíždějící v kopci nebo z kopce další TIR, a všichni \"rychlíci\" ve 100km/h v levém pruhu... Do prdele i s českýma dálnicema a především s řidiči na nich... (ten, kdo se výše popsaným způsobem na silnicích chová, toho z vysoka posílám do prdele ještě jedno, ostatní normálně jezdící mi rozumí a poslední věta se jich samozřejmě netýká)... Citovat
Péťa Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Jo, jo. V úterý jsem jel do Hradce (cca 60km) hodinu a půl. Celou cestu v koloně, předemnou šňůra světel, za mnou to samé. Ale jeden pražák musel předjíždět a pořád se někam cpát. Bóže, jak nesnáším pražáky... Citovat
lamancha Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Ja zase \"karvinaky\" Ale jinak uplne souhlasim s Jbily, tretim rokem se motam po cestach v Beneluxu, Nemecku, semotamo Francie a najel jsem cca 3t v Norsku, ale to co me vzdycky potka za Rozvadovem je na vrazdu. Rad bych rekl, ze se to zlepsuje, ale bohuzel. Tady fakt 90% dodrzuje ten \"blby\" limit 120km, v Norsku jeste min, kdyz zapada slunce pres kopec a sviti ridicum do oci, tak klidanko cela dlouha snura zpomali na 50 a rozjedou se az se prehoupnou pres kopec, o tom ze se dodrzuje zip, ze te zcela normalne nechaji zaradit z vedlejsi cesty je snad uplne zbytecne mluvit, cim to je sakra ?? Citovat
Medvěd Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Původně zaslal: jbily Ještě jeden komentář - v ono úterý byla dost velká sněhová kalamitka a já jsem musel jet Ostrava - Praha - Ostrava. Za volantem jsem ztrávil v ten den 12,5 hodiny, v \"normálních\" případech (třeba ve čtvtek) to je polovina. Většinu času jsem stál na zacpané dálnici, většinu kolapsů \"zařídili\" řidiči TIR, nicméně i bouraček osobních aut jsem nikdy tolik v jeden den neviděl, a to jezdím min. 60tis.km/rok. Když už se to rozjelo, tak VŠICHNI jeli v levém pruhu. Je to pořád tom samém, ale já si na tyto prasácké jevy nikdy nezvyknu - TIR předjíždějící v kopci nebo z kopce další TIR, a všichni \"rychlíci\" ve 100km/h v levém pruhu... Do prdele i s českýma dálnicema a především s řidiči na nich... (ten, kdo se výše popsaným způsobem na silnicích chová, toho z vysoka posílám do prdele ještě jedno, ostatní normálně jezdící mi rozumí a poslední věta se jich samozřejmě netýká)... I já Ti rozumím a Ty profíky za volanty několikatunových monster s nápisem TIR bych nejraději vyhnal někam do zvláštního koridoru nejlépe pod zem - tam a? si dokazujou, kdo jede 80 a kdo 85. Minimálně dvakrát týdně musím jet Praha - Humpolec - Praha pro zboží a zrovna úterý jsem vyjížděl z Humpolce kolem 19 hodiny a domů jsem dorazil ve 22.30, a to vše kvůli nehodě dvou kamionů na 48 km D1, kde se při předjíždění jeden zlomil, šprajcnul toho pomalejšího a do nich bylo vražených dalších 6 osobáků, kteří už jaksi neměli kam. Největší paradox ale vznikl v momentě, kdy jsem se 10 km kolonou prokousal až na úroveň nehody (auta už byla nacpaná v pravm pruhu) tak v levém pruhu bylo asi na 10 m úseku takový náledí, že i jízda krokem a zařazenou jedničkou byla najednou příliš rychlá (být ten úsek delší, tak ta fabka před mým naloženým Dukátem mohla mít smolíka, ?ukáto mít na zadních dveřích a dálnice mohla znova stát - jen by mě zajímalo, jak by to asi PČR řešila - JAKO NEPŘIZPůSOBENÍ RYCHLOSTI STAVU A POVAZE VOZOVKY ASI TĚŽKO - to bych se totiž hádal do krve. Citovat
Leggatstreetcars Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 to komisar: To mi je lito........ Ale cihnete na TOTO http://www.lsc.ic.cz/nehody/ Citovat
Marcel505 Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Původně zaslal: Jezkovi.voci Ach jo .... Ach jo ... Citovat
Marcel505 Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Původně zaslal: DD Původně zaslal: Peta Původně zaslal: Masinka Napr. kdyz mi John ukazoval ze umi jet taky 200, tak ... To je dobre, ze jsi to napsal, s Johnem nikam nejedu!!! John je, narozdil od jinych, dle meho rozumny clovek a nebude ukazovat neco pres vuli jineho . [upravil dne 11/2/2006 DD] To nevím, to s tím Johnem. Protože si myslím, že předjíždět mě ve chvíli, kdy proti jede auto a to na silnici, kde se vedou tak akorát dvě auta, to mi nepřipadá moc rozumný. Do dnes nevím, jak jsme se tam vešli. Citovat
Medvěd Odesláno 11. únor 2006 Odesláno 11. únor 2006 Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: DD Původně zaslal: Peta Původně zaslal: Masinka Napr. kdyz mi John ukazoval ze umi jet taky 200, tak ... To je dobre, ze jsi to napsal, s Johnem nikam nejedu!!! John je, narozdil od jinych, dle meho rozumny clovek a nebude ukazovat neco pres vuli jineho . [upravil dne 11/2/2006 DD] To nevím, to s tím Johnem. Protože si myslím, že předjíždět mě ve chvíli, kdy proti jede auto a to na silnici, kde se vedou tak akorát dvě auta, to mi nepřipadá moc rozumný. Do dnes nevím, jak jsme se tam vešli. Nebyl to nějakej přelud??? John přece na klouzání auto neměl a jel jako spolujezdec MKčka, a dokonce tato posádka jela celý orien?ák v protisměru. A MKčko taky nejezdí zrovna jako šílenec, takže nevím, nevím cos viděl (možná mojí manželku, možná její už bývalou 3609ku, ale johna fakt dost těžko) Citovat
vector Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 Původně zaslal: Masinka Původně zaslal: Medvěd Máš snad pocit, že ten blbec za volantem jel v autě sám?:myslim:myslim Podle toho ze v tom aute zemrel vic nez jeden clovek, tak si doopravdy nemyslim ze jel v aute sam, nemyslis?:myslim:myslim Ti další, co je vezl třeba chtěli vystoupit a už se jim to nepovedlo - ODKDY JE HOVADO, CO POTŘEBUJE ZEMŘÍT ZA BEZOHLEDNOU JÍZDU ŘIDIČE JEHO SPOLUJEZDEC?????:bojim:bojim Pokud to byli unosci a ty spolucestujici proti jejich vuli unesli, tak je to samozrejme spatne, ale pokud si do takovyho auta s takovym ridicem sedli dobrovolne, tak s tim museli pocitat a nebo nemuseli jezdit, proste meli na vyber, narozdil od nestastnika, ktereho by svoji bezohlednou jizdou smetli z povrchu zeme, jenze na rozdil od nich by ten nestastnik na vyber NEMEL a to je obrovsky rozdil, nemylis???. Ja si po nekterych zkusenostech uz taky vybiram s kym si do auta sednu a s kym ne!!:bojim:bojim To mi přijde, jako kdybys za vykolejení tramvaje dával vinu všem pasažérům, kteří byli v danou chvíli v té tramvaji zalezlí. To je naprosto nevhodne prirovnani. Cestujici sice nastoupi do tramvaje dobrovolne, ale nastupem s dopravnim podnikem smlouvu o preprave, ze ktere vyplyva, ze dopr. prostredek bude dodrzovat dopravni predpisy a tim padem doveze svoje pasazery v poradku, ale jak jsem napsal, tenhle priklad je dost Jo a co taková zamilovaná náctiletá pipka, ta si tam taky sedla dobrovolně a myslí, že ten její je supermen... asi by z toho vyrostla.... ale kdo tý dal šanci ?? Citovat
vector Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: DD Původně zaslal: Peta Původně zaslal: Masinka Napr. kdyz mi John ukazoval ze umi jet taky 200, tak ... To je dobre, ze jsi to napsal, s Johnem nikam nejedu!!! John je, narozdil od jinych, dle meho rozumny clovek a nebude ukazovat neco pres vuli jineho . [upravil dne 11/2/2006 DD] To nevím, to s tím Johnem. Protože si myslím, že předjíždět mě ve chvíli, kdy proti jede auto a to na silnici, kde se vedou tak akorát dvě auta, to mi nepřipadá moc rozumný. Do dnes nevím, jak jsme se tam vešli. Nebyl to nějakej přelud??? John přece na klouzání auto neměl a jel jako spolujezdec MKčka, a dokonce tato posádka jela celý orien?ák v protisměru. A MKčko taky nejezdí zrovna jako šílenec, takže nevím, nevím cos viděl (možná mojí manželku, možná její už bývalou 3609ku, ale johna fakt dost těžko) Jezdit rychle a jezdit jako magor je dost rozdíl. Dvě nejmenované 306tky taky jely ze srazu 200 a nikomu, kromě jedné Calibry to nevadilo. Johnovi to jezdí přes 200 a podle toho co sem viděl mu to z té dvoustovky až nehezky zrychluje. Nikdy sem ho ale neviděl, aby jel jako magor. Sněkým se začnetre bát, až když se kouknete na tachometr, s jiným máte strach i popojet po parkovišti. Fysikální zákony platí pro všechny, ty nejdou okecat. Při pohledu na ty obrázky je to jasně patrné, jen ten cynik kdesi uvnitř chce dodat \"Kvalitní boty\". Je to hnus a potkat to může každého, kdo nejede na co má, nebo nepotká někoho, kdo myslí, že na něj to neplatí. Nepozornost, únava, přecenení vlastních sil, podcenění situace, nebo srážka s blbcem... může nás potkat na silnici lecos. Pokud ručíme jan sami za sebe, můžeme být snads i trochu nerozvážní, ale na silnici to nikdy neplatí. Bohužel k tomu musíme počítat i s tím, že chybu nemusíme udělat my. Pokaždé, když sedáme za volant, nebo do auta... Citovat
Netopýrka Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 No já mám \"supermana\" šéfa a někdy se mi chce v tom autě úplně brečet, ale neudělám s tím nic :( Citovat
Guest Masinka Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 Původně zaslal: vector Jo a co taková zamilovaná náctiletá pipka, ta si tam taky sedla dobrovolně a myslí, že ten její je supermen... asi by z toho vyrostla.... ale kdo tý dal šanci ?? Mela na vyber? Mela! A v tomhle pripade je nad slunce jasne, ze se borecek chce pred pipinkou vytahnout, ze je dostatecne hustej, takze jednoznacna spoluvina. Citovat
LubošK Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 Dříve to možná bývávali \"králové\" silnic. Na jednom konci Evropy naložili náklad, za který odpovídali, a pak o nich přepravce pár dní nic nevěděl, než dorazili na druhý konec Evropy, kde ten náklad složili... Bylo tedy logické, že si přepravci \"své\" řidiče setsakrta vybírali a že se tak mezi nimi ocitnul dobytek jen výjimečně Jenže dneska, v éře GPS, palubních počítačů a elektronického mýtného, kdy přepravci přesně ví, kde se ten \"jejich\" kamión právě nachází na předem přesně naplánované trase (která je navíc v případě potřeby \"on-line\" přeplánovaná mj. i s ohledem na elektronické mýtné), kdy je monitorováno každé zastavení, otevření nádrže apod., se mezi řidiči kamionů bohužel ve stále větší míře objevují i ti, kteří s bídou vystudovali základní školu, k řidičáku na náklaďák přišli na vojně a kteří si všechny své mindráky \"léčí\" za volanty mnohatunových kamionů... Když to člověk ví, pak už se ani nediví takovým \"chu?ovkám\", jako když mě přímo na železničním přejezdu před Budějicemi, kde jsem zpomalil na \"předpisových\" 50 km/hod, předjel asi tak devadesátkou kamión JIHOTRANSu, který přitom nesmetl osobák v protisměru jen proto, že brzdil i ušima... Citovat
vector Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 Původně zaslal: Masinka Původně zaslal: vector Jo a co taková zamilovaná náctiletá pipka, ta si tam taky sedla dobrovolně a myslí, že ten její je supermen... asi by z toho vyrostla.... ale kdo tý dal šanci ?? Mela na vyber? Mela! A v tomhle pripade je nad slunce jasne, ze se borecek chce pred pipinkou vytahnout, ze je dostatecne hustej, takze jednoznacna spoluvina. Co jí má bejt jasný ? Vždy? je to malá holka. No a on je kolikrát malej kluk, proč ho za ten volant pustěj mi neustále uniká. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.