Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: lexa

Pinďo, tak to nejsi o moc starší, můžeš mi tykat.:D:D:D:D

Až se setkám s Karlem, už vím kdo nám půjde pro pivo (že mladej) :aut:D:aut

Odesláno

Já 30, auto 6, dcera 10 (měsíců). Věk dcery a auta bych poslední dobou spíš vyměnil, mladá slečna si usmyslela, že noc je nejlepší doba na skákání v posteli :bojim:)...

Odesláno

Já 48, auto 607 6 let

doma 306 13 let, Favorit 13 let

ve firmě nejstarší 405 16 let

tak asi jsem zatím favoritem na nejstaršího...

Samozřejmě nejraději vzpomínám na své první auto, když mi bylo 17 a neměl jsem řidičák, řídil kamarád - DKW kabriolet měl tehdy asi 25 let - už tehdy vypadal jako veterán.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Já 48, auto 607 6 let

Samozřejmě nejraději vzpomínám na své první auto, když mi bylo 17 a neměl jsem řidičák, řídil kamarád - DKW kabriolet měl tehdy asi 25 let - už tehdy vypadal jako veterán.

Promiň.....já jsem asi blbej, ale co je to DKW..?

Odesláno

Hadra: Deutsche Kraftwagen - byl vyroben těsně po válce, tuším r. 49, karoserie s dřevěnými výztuhami, dvoutakt, přední náhon (to nebyl vojenský). Říkali, ale to nevím určitě, že další typ z té fabriky byl starý trabant.

Značka DKW pak přešla pod Auto Union a z toho později Audi.

Ale to znám z doslechu, takže pokud je někdo odborník na historii tak mě opravte.

Odesláno

Já 48, auto 607 6 let

Jak tak koukám, že nás starších je tu více (zapla? pánbů). :myslim:D:myslim

Odesláno

Hadra: Deutsche Kraftwagen - byl vyroben těsně po válce, tuším r. 49, karoserie s dřevěnými výztuhami, dvoutakt, přední náhon (to nebyl vojenský). Říkali, ale to nevím určitě, že další typ z té fabriky byl starý trabant.

Značka DKW pak přešla pod Auto Union a z toho později Audi.

Ale to znám z doslechu, takže pokud je někdo odborník na historii tak mě opravte.

Nejsem sice taky přímo odborník na veterány, ale domnívám se, že nástupcem DKW byly IFY a z nich pozdějším vývojem vznikl Trabant

pátral jsem - více ZDE:

http://trabant.hyperlink.cz/vyvoj.htm

P.S. Podívejte se i do fotogalerie a přečtěte si i něco o srazech - třeba bychom se též mohli v lecčems inspirovat

Odesláno

Ahoj.DKW bylo první auto,kterým jsem jel (byl vezen).Táta vyumělkoval motor,vyleštil kanálky atd.Frčelo to i 45km/h.Byli jsme s tím v Praze,ale i třeba v Polsku v Zakopanem.Tam někde byl i pořádný kopec a tak se musely připřahnout ještě dvě kravské........To mi byly čtyři roky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...