MareC3k Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 Dneska som rozobral vzduchovy filter a bol som prekvapeny ze cela filtracna vlozka bola nasiaknuta motorovym olejom a na dne nadoby bolo este asi 0.5cm oleja. Filtracna vlozka je z molitanu, a nie papierova ako som bol doteraz zvyknuty na skodovke. P205 mam este len par mesiacov a tak s nou vela skusenosti nemam. Olej je meneny pred 2 mesiacmi a najazdene je uz 3.000km a neubuda. Ma byt original filter z molitanu? ma byt vo vzduchovom filtri tolko oleja? Citovat
cainex Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 a kolko ma nabehane?? inak pri menej jazdenych motoroch je to normalne kazdy starsi diesel si vhana do vzduchoveho filtra malu cast oleja, kvoli prachu, ktory sa lepsie lepi na filter nasiaknuty olejom. skus vymenit vzduchovy filter ... original je z molitanu a sleduj za aku dobu sa zanesie olejom [upravil dne 6/2/06 cainex] Citovat
Emiš Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 Vubec to neres je to normalni, Pokud tam toho oleje nemas litr a zadnej ti nemizi tak to neni na zavadu. Filtr ma bejt molitanovej ale existuje i papirova verze. Vyhoda molitanu je ze ho muzes po case vyprat v benzinu a cistej vratit z5 a nemusis kupovat porad novej. Citovat
MareC3k Odesláno 6. únor 2006 Autor Odesláno 6. únor 2006 Motor ma 307.000km tak filter som uz vypral v benzine, bol to riadny hnus... dufam, ze ten motor este nieco vydrzi... embecka zdochla po 160.000km bez zasahu do motora. Citovat
BobyD Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 neboj tyhle motory kdyz se one staras vydrzi 500k olej tam mam taky ale pokud nemizi neres neprepinej jezdi Citovat
Ladis Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 Molitanový filtr stříkni olejovým aerosolem. Je na to jakýsi sprej, fixírkou nebo rovprašovačem trochu motorovýho oleje rovnoměrně špricni celý molitanový filtr. Nejeldi se suchým molitanem, sníží se schopnost filtrovat. Já osobně mám filtr papírový. Dá se kopit i ta papírová harmonika (tuším 130 kč ? ), subjektivně se mi zdá, že to na ten papír trošičku líp táhne. Citovat
Leggatstreetcars Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 ten olej tam je tvuli odvetrani kliky, ktere usti dosani.... je to normalni..... Citovat
Xantik Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 To Ladis: Měl jsem tam molitan a teď před pár měsíci jsem tam dal tu papírovou harmoniku a taky mmi připadá, že to líp jede. A to ten molitanovej nebyl zakakanej, byl skoro čistej, akorát na jedný straně od oleje, ale to je normál, to je na každým po chvilce. Citovat
Toretto Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Jojo já to mám taky a to jsem chtěl dávat sportovní filtr aby se mojemu bobanovi lépe dýchalo ale asi to nechám plavat..... Citovat
vector Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Původně zaslal: MareC3k Dneska som rozobral vzduchovy filter a bol som prekvapeny ze cela filtracna vlozka bola nasiaknuta motorovym olejom a na dne nadoby bolo este asi 0.5cm oleja. Filtracna vlozka je z molitanu, a nie papierova ako som bol doteraz zvyknuty na skodovke. P205 mam este len par mesiacov a tak s nou vela skusenosti nemam. Olej je meneny pred 2 mesiacmi a najazdene je uz 3.000km a neubuda. Ma byt original filter z molitanu? ma byt vo vzduchovom filtri tolko oleja? No tak 0,5cm oleje už je fakt dost. Něco tam může nasmrkat odvětránim, ale tohle je hodně. Předchozí majitel možná ví, ptoč tam nedával papír. Tak doufej, že ho to nehází ven hodně. Ono stačí, když otevřeš olej a koukneš jedtli ho to nehází ven a nedejchá to hodně do oleje. Taková popraskaná palice, nebo ztvrdlý vodítka na ventilech to je lábuž. Tak ti držim palec , aby to bylo jen tim, že ten filtr v životě neviděl servis. Citovat
fijalka Odesláno 26. únor 2006 Odesláno 26. únor 2006 Ja som si zas vsimol ak menim olej a dam to az po risku no nalejem tam 5 L oleja aj z new filtrom mozno o 1 dcl este naviac tok to spliecha olej jak salene po 1000 km je tam toho tak 1.5 az 2 dcl jak sa olej dostane do stredu riski je pokoj na dalsich 6000 uz netreba cistiti, menim olej po 7500 km znacku neznam mam ho zadara (nezna nekdo oznacenie S3 v 200 L sudoch co davaj do autobusou Karosa z motormi renolt ???) raz som nalial po risku a vydrzal olej po spodnu risku 9500 km a 2 krat som cistil filter mam P2051.9D r 91 nalitane to ma asi tez cez 300000 to vi iba motor sam ale ten mi to nepovie Citovat
BobyD Odesláno 26. únor 2006 Odesláno 26. únor 2006 ostatne to je vubec zajimave ted sem zrovna menil olej mam 1,8D melo by tam byt 5 l al kdyz tam naleju 4 je plno a kdyz to mam nad spodni risku je tam 2,1 l ne ze by to nejak vadilo akorat mi to prijde docela m,alo na to ze je to nad riskou:D [upravil dne 26.2.06 BobyD] Citovat
fijalka Odesláno 26. únor 2006 Odesláno 26. únor 2006 Hosi ona 1.9D a 1.8D je na prvi pohlad videt ze je to vecsi macek podla katalogou aj vody tam je viac celkovo 1.9 je bago jak vravi odie mozno aj preto ze je to hovedo to vravim ja, ma aj taku dlhu km vydrz oproti oostatnym typom a cital som uz kade co ale ze bi niekto uvaril 1.9 som zatal necital aj ja som bol ten stastlivec co mu prdol reosta a nezapli sa sahari v lete vylezlo to na 110, s kopca na 85 no cca 180 km v 40 vedre som sa dotrmacol dom a zahodil reostat odvtedim mam poistkiu jeden vypinac navise na nudzove zapnutie 1 sahari Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.