Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

To jo, ale do plnohodnotneho WAN portu s DHCP, ted jde o to co je tady, a jak to jde nakonfigurovat. Moc jsem to nestudoval

Každopadně musiš mit zapnute DHCP. Taky už tu někdo psal jestli to bude umět sdilet připojení na wifi když to nebude ve WAN portu

V tvem připadě potřebuješ ROUTER S RJ45 a ne tuto uni kombinaci s ADSL, na začatku se tě @Péťa na DSL ptal, jestli to potřebuješ

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

No jo, nastavenej je, ale jestli funguje přes připojení do toho LAN konektoru, počitače dostanou IP automaticky??

Co maš ve WAn a jak jsou nastavený ty porty LAN?

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

V první záložce mám toto:

PS. musím už jít bohužel do práce.

Zítra budu zase doma,pokud by se ti chtělo dám ti vzdálený přístup a mžeš se mrknout co vše je tam nastavené,nenastavené.

1.jpg

Upraveno uživatelem chuck11
Odesláno (upraveno)

@Radek Hurvajz Mám pocit, že pleteš dohromady DHCP a NAT. DHCP bude v pohodě, ten NAT nevím. prohlídnu ty obrázky, co sem @chuck11 dal a napíšu (možná) víc...

... tak jsem na to koukl a není to jednoznačné. Sice tam má Ethernet WAN (copak to asi tak je), ale nikde nevidím nadefinované, který port je WAN a které další LAN s NATem.

Taky by to chtělo nějakou malůvku, jak ty zařízení má připojené. Předpokládám, že výstup od providera (z toho ubiquiti) do LAN Asusu, který by ale měl být nakonfigurován jako WAN a další LAN Asusu do switche a tam připojené vše ostatní.

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno (upraveno)

Ne routr je 192.168.2.1. a ty další připojené věci 192.168.2.XXX.Všechny zařízení vidím mají nadefinovanou IP adresu napevno např.192.168.2.103

Jinak připojení je následující:  Výstup od providera jde do Asusu 4 portu (který je momentálně WAN), 1-Lan port Asusu je připojený Nas server, 2-Lan port Asusu je Smart TV, 3-Lan port Asusu připojený k switchi a do switche je napojený dreambox atd.

Upraveno uživatelem chuck11
Odesláno

2.lan port TV nevidí 1.lan port NAS? V zařízeních se můžeš podívat jestli mají správnou/přidělenou IP adresu? V NASu si nastavení sdílení asi neměnil, tak zkus zapojit TV a NAS do switche.

Odesláno

Pokud máš teď vše do switche a mezi switchem a poskytovatelem internetu jen ASUS router, tak pak už jen znova překontroluj IP adresy na zařízeních. A POZOR!!! Nejen IP adresy, ale i masky (255.255.255.0) a brány 192.168.2.1 !!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...