Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dobrá otázka, zda při vybití baterie na 11,5 V ještě nastartuješ. Případně s jakou přesností je těch 11,5 V z výroby nastaveno. Když lednička vybije baterii kvečeru na 11,5 V a necháš ho takhle do chladného rána (např. 5 st. C), zda s takto vybitou baterií nastartuješ.

Zkus, a po pár pokusech uvidíš. Já už bych takto neriskoval, protože důležité je odjet i s celou rodinou a ne běhat kolem auta.

Případně měj v kufru druhou baterii jen pro ledničku, na tuto použij tento odpojovač, a za jízdy dobíjej, např. ze zapalovače přes diodu.

Všeobecně je lepší do auta nerýpat, aby pak nezklamalo v důležité situaci.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Tak ledničku chci využívat především v létě, takže nízké teploty nejsou až takový problém. A přes noc také spíše ne. Jde hlavně o to, abych ji někdy nezapomněl odpojit, než aby tak byla připojena pořád. 

Ale taky mám strach, abych pak ještě odjel. 

Odesláno

Ahoj,

myslím, že jsem někde v návodu četl, že zásuvka v kufru je právě vybavena podpěťovou ochranou, resp. že to auto pozná, když by mělo dojít k vybití baterie a zásuvku odpojí ... :myslim

Odesláno

Jj, dokonce celé auto je vybaveno funkcí Eko-mode, která má zajistit, aby auto ještě nastartovalo...

Je to jednoduché: pořiď si ledničku i podpěťovou ochranu a až jednou za čas nenastartuješ, tak sem napiš, pro poučení. Případně v jaké situaci a jak reagovala manželka...

V jiném vlákně jsem psal "jak se z mladých a odvážných stanou staří a opatrní" - hle, jsme u dalšího případu.

Odesláno

Díky za info. Zásuvku do kufru mi dodělávali, takže k ní manuál nemám, ale prej je zapojená stejně, jako by byla součástí výbavy. Po změření je pod napětím i po vytažení klíčku - to jsem zrovna nechtěl. Ledničku mám, tak to v létě vyzkouším, jak pojedeme k vodě. 

Odesláno

Lednicka bere nejakych 12A. Tak az bude hezky a budes u vody nejakych 6 hodin, tak napis jak se chovala manzelka/pritelkyne az jsi zacal shanet odtahovk. A neb ocituju P607Oldu "jak se z mladých a odvážných stanou staří a opatrní" - hle, jsme u dalšího případu.

Odesláno

Len ešte taká malá rada na záver, než začneš experimentovať, odporúčam aspoň skontrolovať či máš funkčné odomykanie/zamykanie na šoférových dverách, aby si sa potom do toho auta vôbec dostal, pretože je veľa áut, na ktorých to už z nejakého dôvodu nefunguje a majiteľ na to kašle lebo mu úplne stačí odomykanie ďiaľkovým ovládačom.

Asi najväčší problém s tou ochranou je v tom, že to nezáleží výlučne na napätí akumulátora, dôležité je aj to, v akej kondícii je akumulátor, a to už tá ochrana asi ťažko odhalí.

Odesláno

Jo tak odemykání funguje, protože stále nemám funkční dálkový ovladač a nový je moc drahý... 

A s tím akumulátorem to je asi pravda. Nakonec bude nejlepší na tu lednici prostě nezapomenout :-D

Odesláno

Zase ako dodatočná ochrana proti zábudlivosti to nie je zlá vec, ale určite nie na to, aby som tam nechával niečo pripojené naschvál, to už je koledovanie si o problémy. Ináč za cenu tej ochrany sa myslím už dá zohnať aj kľúč s elektronikou, samozrejme nie originál ale z aliexpresu, resp. ebay, určite tu nájdeš nejaké vlákna aj o kľúčoch, tiež sa chystám dorobiť si jeden (čínsky) s diaľkou ale keďže mi až tak veľmi nechýba a času je vždy málo tak zatiaľ to má čas.

Odesláno

Trakčný akumulátor iba na chladničku - nabiješ - vydrží možno celý víkend chladiť.

Trakčný - nie klasický štartovací. Nevadí mu vybitie a vydrží oveľa viac cyklov nabíjania.

Ja to mám na webaste prerobenom na nezávislé kúrenie (ide aj ventilátor v kabíne). V zime každé ráno viac ako pol hodku ide kúrenie aj ventilátory a dobíjam cca raz za dva týždne.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...