Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, 

nastal problém nesvítí mi pravé světlo tak jsem vyměnil žárovku ale mám na koncovce pouze 10V +- 0,5V a na levém mám 12-12,5V 

Díky za nápady a řešení - pojistky jsem nezkoumal jelikož když je tam "štáva" přišlo mi to jako blbost.. 

Odesláno (upraveno)

Změř oba přívody žárovky proti kostře. Žárovku měj vloženou. Zda úbytek vzniká na přívodu plus, anebo na přívodu kostry.

Měřit bez žárovky nemá cenu, voltmetr zachytí i nějaké pronikající napětí svodem odjinud.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Nejak jsem nepochopil jaks meril. Zapni svetla a ner na zarovce. 1. Meris NA ZAROVCE privod do zarovky proti DOBRE KOSTRE a potom 2. druhy vyvod zarovky opet PROTI DOBRE KOSTRE. Kdyz pri prvem mereni bude <12V budes hledat v kabelazi privodu napeti [konektory prohlednot, vycistit, objimku zarovky....]. Kdyz v druhem pripade nabude na meraku 0V - i 0.1V je moc, hledej spatnou kostru!

Odesláno (upraveno)
před 6 hodinami, kemox napsal:

po zapojeni zarovky napětí 0V jinak furt těch 10v pojistky jsou OK 

Přesně jak píše pesastor: výsledkem měření budou 2 hodnoty, ty sem napiš a pak se postoupí dál. Ještě upřesním jeho větu, protože je tam překlep: Kdyz v druhem pripade nebude na meraku 0V - i 0.1V je moc, hledej spatnou kostru!

Pokud ti to není jasné, tak vyhledej elektrikáře.

Odesláno (upraveno)

zapomněl jsem napsat tak jak psal olda měřil jsem koncovku + na kostru motoru viz foto pak normálně koncovku + a - při obou merenich vždy 10,25-50V ať jsem daval kostru o cokoliv když byla část lakovana tak bylo menší napětí ale nikdy jsem nenameril víc než píší.. a když pripojim žárovku do koncovky tak je vždy 0V 

edit:

+ proti kostře bez zarovky 10V

+ proti kostre s žárovkou 0V 

- proti kostre v obou případech 0V

ECBE0C52-4563-48D3-A635-CB09F60A3167.jpeg

BE260EB9-B1AB-4FEC-9434-B5FAD284EFAA.jpeg

1EDB5450-B823-457D-8A10-D78CB21EC4A0.jpeg

5025DDBE-A359-4FA6-9391-782CE8EC18A7.jpeg

52A18DFD-2D07-4023-BF25-60510F9A01F4.jpeg

Upraveno uživatelem kemox
Odesláno

Nerozumim nejak reci Tveho kmene: Psali jsme Ti OBA, co mas zmerit. Zmeril jsi jen 3x voltmetrem + privod ke svetlu vuci NEJAKE kostre, napeti 9,5 az 10.3x Voltu. :myslim

Mels merit vuci REGULERNI kvalitni kostre a potom druhy privod vuci take DOBRE kostre.

Takhle se nedomluvime, asi bys to mel zavezt k elektrikari!:papa

Odesláno

zeptám se jinak co je “regulérní” a dobra kostra ? jelikož baterka je otočená tak i pro startovani jsem použil zmíněné místo jako kostru protože jsem hledal ono místo a mezi plusem na baterce a místem kde jsem kostril takže i když jsem měřil světlo jsem použil tuhle kostru 

jestli je ještě někde nějaké místo na “dobrou” kostru budu rad za info jelikož většina je pod barvou nebo plnicem takže je tam odpor.. takže se ptám když měřím plus na konektoru vůdčí kostre je to v pořádku, plus na konektoru s minusem jako “dobrou” kostru je to taky v pořádku 

snad se domluvíme :) a díky za rady 

Odesláno

Jestli mohu vstoupit, kemox udělal vše , jak mu bylo doporučeno. Zjistil, že se žárovkou proti kostře 0voltů. Zajímá mě, jak má dále pokračovat.

Odesláno

mohol by si napisat o ktore konkretne svetlo ide parkovacka ?tlmene?

potom v knizke najst prislusnu poistku k tomu konkretnemu  svetlu a pozriet ci ta poistka isti viac obvodov  ak isti a tie veci funguju tak sa zameras na kabelaz konektory 

Odesláno

jde o hlavní světlo pravé z pohledu řidiče pojistka je v pořádku F15 10A i F16 levé světlo 

akorat mi teď došlo že jsem nenapsal hlavní věc.. 

tento problém vzniknul po připojení led sady na hlavní svetla které jsem napojil zijstil že nefunguji připojil z5 na H4 žárovku která pak už nesvitila.. 

CEDF3FBC-EC1D-41A3-BB05-3460AD63FB76.jpeg

Odesláno

pises H4 ale to je dvojvlaknova ziarovka  a ma tri piny cize spolocne  tlmene a dialkove svetla v jednej ziarovke 

ale na obrazku mas  led sadu s konektorom H7 2 piny 

no skus to napojit na diag ci tam neni chybova hlaska v bsm mozno ju treba vymazat  aby to zase fachalo

Odesláno

Brutal> asi jsem uz starej a sklerotiockej: autor vlakna  V UVODU pise ze na P strane ma 12V, na L 10V. Z toho lze usoyudit jedinou vec: at na plusu nebo na kostre ubytek - zox.spoj. Proto jsem mu ja i P607Olda psali, JAK postupovat pri identifikaci zavady.

A najednou autor pise o bastlu LED svetel. Jak a kam to vi snad jen Panbuh nebeskej. :fnuk:fnuk:fnuk. K tomu jen podotykam, ze tyhle LEDky NEJSOU bodovej zdroj, zcela zmenej vyzarocaci charakteristiku svetelneho kuzele a i kdyz to nakonec nekdo dobastli, tak to rozhodne neprojde STK! Byla doba, ze kazdej bastlil na Feldu xenony a oslnoval okoli, ted zacla moda cinskejch LEDek, brrr!

Muj nazor - UVEST DO PUVODNIHO STAVU a teprve pak hledat ev.zavadu!

Odesláno

H7 moje chyba.. vše do bodu zapnutí zmíněného bastlu fungovalo tím pádem oxidace atd odpadá.. ledky jsem kupoval jako napodobeninu philips luxeon který je nahrazkou led svícení namísto halogenu každopádně nebudeme řešit LEDku.. byla to chyba teď to vidím taky :) každopádně díky za diag zkusím to jen co prijedu je to dost možné že určitě tam bude hláška

Odesláno (upraveno)

Hledání v elektrice je jako detektivka. Je třeba vědět, co předcházelo (stáří=oxidace), případně postupovat systematicky. Dokud jsi neuvedl vyluštění, tzn. "auto bylo napadeno kutilem", tak jsme postupovali přirozeně. Tzn. první bod je zjistit, zda falíruje kablík plusu nebo kablík minusu. Měřit voltmetrem bez žárovky nemá cenu, naměří se nějaká svodová napětí, která se tam nějak dostala.

Správně jsi měl ukostřeno na hliníkový blok označený DV6. Měl jsi mít vloženou žárovku a změřit oba póly žárovky proti této kostře. OK, to jsi provedl a naměřil na obou pólech 0V. Tzn. ukázalo se, že vada je v přívodu plus, tedy vadná pojistka, anebo spínač, který spíná tuto žárovku.

Pak přišel zásadní zvrat v pátrání - "oběť nezemřela přirozenou smrtí, ale násilnou". Jaký je to rozdíl pro pátrajícího, asi chápeš, tak se dlouze zadívej do zrcadla...

Pokud to nebude prostě pojistka, tak bych tipoval na spínací prvek. V tomto případě zřejmě polovodič (MOSFET), který je součástí řídící jednotky. SNAD by byla šance resetovat tím, že odpojíš baterii na několik minut, ale šanci tomu nedávám. Zřejmě se stalo to, že spínací prvek odešel nikoli proudem (LED bere menší proud, než žárovka), ale napěťovou špičkou (pravděpodobně je na vstupu LEDka tlumivka, ale možná taky elektrolyt. kond.) a to hlavně, pokud jsi připojoval a odpojoval žárovky pod napětím, tedy při zapnutých světlech.

Možná budeš mít štěstí a zítra to začne fungovat samo, protože PSRS (Peugeot Self- Repairing System) stále funguje. Možná to nahodíš resetem, možná diagnostikou, možná najdeš někoho, kdo vymění spálený tranzistor, možná seženeš řídící jednotku lacino z vrakáče, možná koupíš novou řídící jednotku.

Napadá mě i možnost bastl - přidat relé (s ochrannou diodou u cívky!) a napětím zdravého světla spínat relé a přes něj rozsvěcet žárovku z baterie přes samostatnou pojistku. Je to dost tvrdý bastl - v případě nutnosti vydat desítek tisíc za novou řídící jednotku možná bude řešením.

Odesláno

dívám se že pěknou pí*ovinou jsem si uvařil pěkné hořkou polívku.. každopádně problém přetrvává.. ale píchnul jsem to na diag a hlásí chybu "Rozvodná skříňka motoru závada obrysového světla vlevo i pravo přerušený obvod" to je v deníku závad a v BSI čtení závad je B98C Rozvodná skříňka motoru : závada potka.... zkrat na kostru a taky mi začalo psát chybu F089 závada komunikace s počítačem natáčecích světlomětů které nejsou v autě přítomné jelikož mám obyč halogen 

trošku se bojím toho co píše Olda že to bude nová ŘJ každopádně chyba o záznamu nešla smazat.. 

otázkou co teď.. zkusím ještě odpojit baterku a nechat to "odstát" 

díky za rady 

Odesláno

JEDINA A KONECNA ODPOVED PRO kemox: Zajdi na ortopedii, nech si dat ruce do sadry a at nekdo zaveze auto k Peugeot elektrikari - jinak udelas jeste par dalsich zavad a nedoplatis se! :grr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...