Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám problém s ABS. Na diagnostice se chyba čidel nezobrazila ale byla načtena chyba, že je špatné čidlo snímání rychlosti.Tachometr mi ale ukazuje rychlost bez problému. Chyba ABS se OBVYKLE zobrazuje až poujetí nějaké vzdálenosti. Tím myslím do první zatáčky, jako by chyba vyskočila v situaci, kdy v zatáčce se točí každé kolo jinak ryczhle. Když dobržďuji z malé rychlosti (20 km/h) a chyba není ještě načtena, mě při mírném dobržďování ABS třepe s brzdovým pedálem . Podotýkám, že jsem si 100% jistý, že to nesouvisí s kotouči.

Odesláno

ako prve by som vycistl kartacom vsetky abs  kruzky  a pozrel ci niesu nahodou prasknute

ak to robi v zatacke ,mohlo by to byt aj vybite lozisko  kolesa ,v zatacke ti abs kruzok odskoci a snimac ho uz nezosnima 

Odesláno (upraveno)

Zkusím vůle, ale nápravy jsou jinak absolutně tiché. Žádný hluk od ložisek, když jedu po rovině ani v zatáčkách. Ale díky za tip.

Ještě jak jsem se díval, tak na kontrolu, opřípadně výměnu kroužků ABS je nutný stahovák, že?

Upraveno uživatelem Autoškolič Dodo
Odesláno (upraveno)

pokial ti kope do pedalu tak abs si mysli ze niektore koleso je zablokovane  i ked realne byt nemusi 

takze najskor niektory so snimacov prestane davat impulzy (ze nezachyti zuby kruzku) i ked je snimac ok

takze by som sa motal okolo tych kruzkov 

po oprave (nejakom zasahu) musis tu chybovu hlasku zmazat cez diag inak to tam bude naskakovat ABs fault  stale  i ked uz bude vsetko  ok ,vecsinou to tak je 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

ale podla mna s tym snimac na prevodovke (ak ho mas)nesuvisi 

mal som s nim problemy a ziadne hlasky od ABS neboli len vypadaval tachometer pocitadlo a autu padol vykon ako by so bez turba 

Odesláno (upraveno)

tak SB ukazuje ze tam je ,ale treba sa pozret v aute ci tam naozaj je 

od spodu ho uvidis musis pod auto na prevodovke(diferenciale)

Odesláno (upraveno)

vymenit ho preventivne mozes a uvidis ,neni drahy 20-30 euro

ale stale mam pochybnosti o tom snimaci 

zrejme je nesulad v rychlostiach kolies a preto hlaska snimace to nezahlasi lebo po elektrickej stranke su ok 

tusim prasknuty kruzok kope do pedalu aspon ked sa dobre pametam tu z fora 

Odesláno (upraveno)

tipujem prasknuty alebo poskodeny alebo silne zarasteny  abs kruzok 

pri dobrzdovani to kope co sa tebe deje vlastne tiez ale musit to omrknut 

to by som pozrel ako prve 

Odesláno (upraveno)

Bude to určite prasknutý ABS krúžok vpredu.

Keď napíšeš či ti vyhadzuje chybu pri prejazde pravotočivej alebo ľavotočivej zákruty, tak ti napíšem, ktorý z tých dvoch to zrejme bude.

Upraveno uživatelem misho.1709
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Neukáže to. Ale schválne som sa pýtal na ten prejazd zatáčkou, no nakoniec si na to prišiel a kontrola je otázka chvíľky.

Hlavne že to je opravené a že si napísal kde bol problém :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...