morepower Odesláno 5. listopad 2017 Odesláno 5. listopad 2017 Ahoj kluci, poradte mi nejakej trezor do domacnosti. Na takovyty cennosti a par dokumentu. Dalsi pozadavky neuvadim schvalne, pac sam nevim a neznam prednosti a zapory jednotlivejch variant. Nekdo ho ma na bouchacku, jinej na prachy nebo sperky, v zemi, ve zdi, malej velkej, sem proste lacnej po inspiraci, dik Citovat
Péťa Odesláno 5. listopad 2017 Odesláno 5. listopad 2017 U nás se hodně prodává tohle: https://www.bedimex.eu/trezory-zbranove-skrine-katskup1022.php Ale protože trezor nemám a nepotřebuji, tak Ti poradit nedokáži. Citovat
TomasARN Odesláno 5. listopad 2017 Odesláno 5. listopad 2017 Ideno to, co s nim chces chranit a pred kym. Taky lepsi https://m.alza.cz/yale-fire-safe-home-yfm-352-fg2-d5077247.htm?o=3 a este nieco lacne, ale postacujuce na malo hodnotne veci https://m.alza.cz/richter-czech-rs-25-edk-d5115537.htm?o=30 Citovat
morepower Odesláno 5. listopad 2017 Autor Odesláno 5. listopad 2017 diky za info, alzu jsem samozrejme prohledal, jde mi o osobni zkusenost nebo doporuceni. Citovat
TomasARN Odesláno 5. listopad 2017 Odesláno 5. listopad 2017 Hladal som tam tie, co mam ja, ale nenasiel som ho, teraz som este raz pozrel ale SK stranku a nasiel som ho https://m.alza.sk/g21-digitalny-trezor-d3810281.htm?o=75 Je to lacna varianta, ale ochrani, avsak nie pred dobrým zlodejom Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. listopad 2017 Odesláno 6. listopad 2017 pokud to je na nejake dokumenty a cennosti tak musis sam zhodnotit, jak moc jsou pro tebe dulezite. Tridy ochrany jsou ruzne a zatim jsem se nesetkal s nikym, komu by vykradli trezor. Osobne bych sel do trezoru ve zdi a jsem pro klasiku, cili mechanicky. Citovat
TomasARN Odesláno 6. listopad 2017 Odesláno 6. listopad 2017 Ja som sa stretol s vela osobami, ktorym trezol vykradli alebo ukradli aj cely. Moze si kupit aj trezor za tisice eur, ale staci nespravne pripevnit a je prec. Presne ako sa pise vyssie, ide o to, co tam chces dat a predkym to ochranit. Ak chces tam dat iba drobnosti, aby sa k tomu nedostali deti, pripadne nejaka navsteva, staci nieco lacne, ale ak chces nieco dolezite chranit pred zlodejom, nieco, po com ten zlodej moze ist, musis investovat do trezoru a jeho ukotvenia. Vsetko sa da prekonat, kupujes si iba cas Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
MotoMoto Odesláno 6. listopad 2017 Odesláno 6. listopad 2017 Doma mám velkou popelku z první republiky, ale v práci na hotovost a nějaké šeky a podobně používáme takový ten co je v hotelech na elektrický zámek se čtyřmístným kódem. Stačí to a hlavně to stačí pojišťovně. Je přišroubovaný uvnitř skříně dozadu a do boku ke zdi. Ale co mohu doporučit v případě vlby takového trezoru, je funkce odemčení do zavření. U toho našeho se zadá kód v zámku se to odjistí a otočením kliky se otevře, odemčený je zámek cca 10 sec. Ale pak zůstane po otevření odblokovaný dokud dveře nezavřeš a klikou neotočíš. Štval mě trezor co se takto otevřel ale po 10. sec. se zase zámek zablokoval. Takže když jsi ho chtěl zavřít musel jsi znovu zadávat kód. Nejen pracné, ale někdy se to i nehodí když je s tebou někdo cizí. To jen takový postřeh. Jinak hodně je třeba při rozhodování volit i velikost. Pokud jen peníze tak stačí malý, ale pokud tam chceš dát třeba šanon s dokumentací tak už je to trochu něco jiného. Citovat
kveton Odesláno 6. listopad 2017 Odesláno 6. listopad 2017 na co nezapomínat je požární odolnost Citovat
Namor74 Odesláno 6. listopad 2017 Odesláno 6. listopad 2017 > morepower: Opravdu dost záleží na tom, co tam chceš skladovat. Různé certifikace trezorů umožňují skladovat různé věci co se týče legislativního rámce, pohledu PČR případně pojišťovny v případech, kdy je nutné řešit ztrátu obsahu trezoru. Pro svoje účely mám Safetronic ZSL 28 splňující požadavek 15RU (značení odolnosti pláště trezoru) a zámek třídy "A". Mám to hlavně s ohledem na předpis č. 338/2002 Sb. o skladování zbraní a střeliva. Pravda je, že když si člověk trezor pořídí, najednou doma najde spoustu věcí, které by tam chtěl nacpat (šperky, doklady, hotovost, flashku se zálohou dat...) Péťa ohodnotil 1 Citovat
morepower Odesláno 6. listopad 2017 Autor Odesláno 6. listopad 2017 před 13 minutami, Namor74 napsal: ...Safetronic ZSL 28 ... díky za tip, to zhruba odpovídá tomu, nad čím přemýšlím. Taky díky Motomoto za tip na to automatický uzamykání zámku, to sem neznal. Jinak je jasný, že se trezor vybírá podle toho, co v něm bude, o tom žádná, to je jako se vším, ale chtěl jsem nějaký tipy a postřehy. Co si budem povídat, většina lidí má trezor na takovýto domácí žvýkání → ňáký prachy, šperky, bouchačka. Málokdo z nás řeší uskladnění diamantů nebo hodinek za miliony, a ti, co to řeší, tak se obrátí na profíky a nekupují kysny v alze. Takže pomalu se prodírám problematikou domácích trezorů a jsem zhruba někde tady → http://www.jinova.cz/nove-trezory/nabytkove-trezory/trezory-ntj Citovat
TomasARN Odesláno 6. listopad 2017 Odesláno 6. listopad 2017 Namor, len taka poznamka k certifikacii trezorov, napisal si o nej dobre, len doplnim, ze pokial trezor nie je pripevneny presne podla pokynov vyrobcu, tak straca vsetky certifikaty z pohladu poistovne Citovat
MotoMoto Odesláno 6. listopad 2017 Odesláno 6. listopad 2017 Ještě doplním svůj praktický pohled. Dávám přednost elektronickému zámku před klíčem. A to ze dvou důvodů, první je stále ho někde hledat když se potřebuji dostat dovnitř a druhý je, je tak strašně těžké klíč ztratit, že je jednodušší občas změnit heslo. Citovat
KoudaK Odesláno 7. listopad 2017 Odesláno 7. listopad 2017 Mi jsme našli na bazos.cz podobné za 2000,- A spokojenost. Jen ho máme v dílně páč tahat 600 kg do patra bylo nereálný... Takže záleží na spoustě dalších okolností... Váha ( patro-schody nebo vytah) , velikost,cena a tak nějak.. https://nabytek.bazos.cz/inzerat/81357629/Trezor-WieseComp-Wien-Pesy.php Citovat
Guest Scratch Odesláno 7. listopad 2017 Odesláno 7. listopad 2017 V 6. 11. 2017 at 8:53, TomasARN napsal: Ja som sa stretol s vela osobami, ktorym trezol vykradli alebo ukradli aj cely. Moze si kupit aj trezor za tisice eur, ale staci nespravne pripevnit a je prec. Presne ako sa pise vyssie, ide o to, co tam chces dat a predkym to ochranit. Ak chces tam dat iba drobnosti, aby sa k tomu nedostali deti, pripadne nejaka navsteva, staci nieco lacne, ale ak chces nieco dolezite chranit pred zlodejom, nieco, po com ten zlodej moze ist, musis investovat do trezoru a jeho ukotvenia. Vsetko sa da prekonat, kupujes si iba cas mozna to bude tim, ze moji klienti maj trezory velikosti mistnosti s 80 - 100 cm tlustymi dvermi viděl jsem i trezorovou místnost, která byla zvenku ze SDK. Nejdriv me to prekvapilo nez jsem si uvedomil, ze pod sdk je ocelova vyztuha Citovat
TomasARN Odesláno 7. listopad 2017 Odesláno 7. listopad 2017 Scratch, to je nieco ine , to len tak neukradnu cele, maximalne profesional vykradne. Ja som sa pri praci stretol iba s vykradnutymi alebo ukradnutymi mensimi trezormi. Naposledy sme mali ukradnuty trezor o hmotnosti cca 500 kg, ktory bol nespravne ukotvony Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.