Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

1/ pokud je nemrzka dejme tomu do - 10 a je - 20, roztrhne to neco nekde, nebo smes jenom zrosolovati a pokud s autem nepojedu, nic se nestane?

2/ do kolika stupnu je nafta, co se ted prodava?

Odesláno

ad 1)Nemělo by by se nic stát, pokud je směs homogenní, to znamená, že když se naplnila chladící soustava směsí, tak se nastartoval motor a směs se nechala promíchat a proběhnout přes chladič a topení a pak až po vychladnutí měřila hustota(to jako do kolika to je, má se to měřit při 20 stupních).

ad 2) nafta je teď podle dodavatelů -15 až -20 záleží na dodavateli nafty k pumpě a kolik tam dají a jakého aditiva proti mrazu.

Jinak co vím všachna nafta dneska zparafinovala(tedy zmrzla), kromě té co mám v nádrži, nebo? jsem tam včera dodatečně dolil aditivum-solventní naftu, které zabraňuje parafínování nafty.:papa

[upravil dne 23/1/06 lexa]

Odesláno

Lexa->>Jinak co vím všachna nafta dneska zparafinovala(tedy zmrzla), kromě té co mám v nádrži, nebo? jsem tam včera dodatečně dolil aditivum-solventní naftu, které zabraňuje parafínování nafty.

Ne ne ne :P P406 2,0Hdi na první šup -OMW Alpine diesel:P

:D:papa

Odesláno
Původně zaslal: Xantik

Přesně tak, dnes ráno -22,5°C a bez problému to chytlo a to žádnej Alpin diesel netankuju (tím neříkám, že je špatnej).

Tak tam kdes to tankoval tak už to měli namýšané s nějakým aditivem ,trefils na dobrou pumpu :papa:papa:papa

Odesláno
Původně zaslal: chuck11

Původně zaslal: Xantik

Přesně tak, dnes ráno -22,5°C a bez problému to chytlo a to žádnej Alpin diesel netankuju (tím neříkám, že je špatnej).

Tak tam kdes to tankoval tak už to měli namýšané s nějakým aditivem ,trefils na dobrou pumpu :papa:papa:papa

zimni nafta by mela byt tusim do cca -27 stupnu..teda ta bezna zimni...beru omw a nezamrzla...minuly rok jsem mel letni naftu a auto mi prestalo jet az kdyz bylo -15..do -10 to bylo jeste v poho :))

Hlucin, dnes rano -26, aktualne -24

Odesláno

zimni nafta by mela byt tusim do cca -27 stupnu..teda ta bezna zimni...beru omw a nezamrzla...minuly rok jsem mel letni naftu a auto mi prestalo jet az kdyz bylo -15..do -10 to bylo jeste v poho :))

Tak to už si na hranici -27:D:D:D:D

Odesláno

no zrovna nafta me netrapi, protoze mam momentalne v chladicim systemu snih/rosol nebo jak bych to nazval ;) a to prej mereno do -25 vpohode :)) auto bude muset pockat az povoli mrazy:aut

Odesláno
Původně zaslal: rimmer

no zrovna nafta me netrapi, protoze mam momentalne v chladicim systemu snih/rosol nebo jak bych to nazval ;) a to prej mereno do -25 vpohode :)) auto bude muset pockat az povoli mrazy:aut

Tak to se máš :D:D:D:D

Odesláno

Původně zaslal: rimmer

Tak to se máš :D:D:D:D

ni moc ne :) jak jsem jel tak sel motor ku 110, pac to pumpa asi neprotlacila pres truby a chladic ani to netopilo..takze moje prvni a poslendi prani je, at se s tim nic nestalo, druhe prani at uz je tak -10 at muzu nastartovat a zajet do servisu a dat novou kapalinu, a treti prani je mit 607cku v 2.7HDi v plne palbe:) ale to jen tak bokem a sem to nepatri :roker

Odesláno

ni moc ne jak jsem jel tak sel motor ku 110, pac to pumpa asi neprotlacila pres truby a chladic ani to netopilo..takze moje prvni a poslendi prani je, at se s tim nic nestalo, druhe prani at uz je tak -10 at muzu nastartovat a zajet do servisu a dat novou kapalinu, a treti prani je mit 607cku v 2.7HDi v plne palbe ale to jen tak bokem a sem to nepatri

Nic by se ti stim nemělo stát.Druhé přání se ti vyplní v únoru:D:D,no a to třeti přání se ti splní :super-snad někdy-:P

:papa:papa

Odesláno

Taky jsem si včera natankoval údajně zimní naftu do -25 a dneska jsem málem nedojel do práce, měl jsme krásně hustou naftu a filtr už to nepobral, musel jsem jet skoro na volnoběh, protože průtok filtrem byl minimální a to bylo jenom -18. Vpráci jsem to rozebral a z filtru ta nafta pomalu ani nechtěla vytejkat. Filtr jsem dával na začátku prosince novej. :grrJo prostě zimní nafta.:grr

Odesláno

A je možné, že to je zmrzlou naftou, že sice nastartuju v pohode, motor jede ve vyssich otacka (cca1000) tak 1 minutu a pak zdechna (otacky povyskoci asi na 1200 a pak umre).

otocim klickem, nazhavim az do cvaknuti relatka, otocim dal auto bez problemu chytna na zlomek vteriny (otacky cca 1000) a pak to hned chcipne. To opakuju cca 5x a az pak to vydrzi. Ujedu cca 500m, a chcipne to znovu - prvne zasviti zlutä kontrolka motoru, cca 3s se jeste toci motor a pak zase chcip a opakuje se 5x startovani.

Po cca 2km, jsem zastavil a vypnul motor na ¨5-7 minut. prijdu nastaruju v poho a po 300m opet chcipne a opakuje se startovani 5x. potom uz v pohode - cca dalsich 5 km.

Muze to byt spatnou naftou?

Tankuju u Aralu (uz s nalepkama OMW).

Nutno poznamenat, že se to objevilo až dnes a to jak rano do prace tak vecer z prace. Vcera to bylo v pohode.

Dnes -20C. Vcera -19C. Takže žádná trága proti zmňovaným -27C v jiných příspěvcích...

Odesláno

no pokud ti to nedelalo predtim nez byly ty mrazy, tak je to nejspis tou naftou..proste je zavoskovany filtr od parafinu a neumi to protlacit zrejme...

Odesláno

sakra chlapi to je fakt takovej problém tam pro jistotu,když tak mrzne koupit a nalít aditivum do nafty?Mají to u každý pumpy a super hyper marketech,zas tak drahý to není a je to snad až na 1 000 l nafty.Stojí vám to za ty problémy?Líp to startuje a dojedete vždy bez problému!

Odesláno
Původně zaslal: Ráďa

sakra chlapi to je fakt takovej problém tam pro jistotu,když tak mrzne koupit a nalít aditivum do nafty?Mají to u každý pumpy a super hyper marketech,zas tak drahý to není a je to snad až na 1 000 l nafty.Stojí vám to za ty problémy?Líp to startuje a dojedete vždy bez problému!

Už jsem psal několikrát, že to aditivum není všespasitelné. Že dojedete vždy bez problémů je hooodně naivní - to aditivum bych spíš nazval falešnou jistotou - to parafinovatění posune o pár stupňů.

Odesláno

mě to funguje už hodně zim.Jednou mě v zimě zamrzla nafta v Avii a po vyčištění filtru a nalití aditiva jezdila bez problému ještě dlouho.Pak jsem měl ještě několik osobáků v dieselu a při teplotách pod-10°C jsem to přidával vždycky.Moje současný auto je starý 16.let,má najeto snad 1/2 mega,mám 4.roky starou baterku,český žhavky a startuju a jezím při -20°C bez problému.Nepochybuju,že na tom má zásluhu i aditiv,co tam přidávám.Každýho věc a? věří čemu chce,ale od té doby,co to přidávám mě nafta neztuhla,že bych nedojel NIKDY!;)

Odesláno

To aditivum je vhodné v zimě přidávat, ale pokud někdo má odpojený předehřev, jak mnozí v létě \"chytře\" radí, tak mu to v takovýhle mrazech těžko pomůže. Jak říkám, o pár stupňů - z letní to arktickou neudělá, ani kdybyste se na hlavu stavěji. Naopak když je funkční předehřev, a motor aspoň vlažný, můžete mít v nádrži mazut a pojede to.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...