Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi,

příští týden nám přibude do rodiny k dosluhující Oktávce 1,9TDi/66 kW se čtvrtmilionem km na kontě zbrusu nová 307 SW 1.6HDi/80 kW, a to z ryze praktických důvodů (za pár měsíců totiž přibudou k našemu zlatíčku další dva, takže bude zapotřebí auto, do něhož půjdou narvat tři dětské sedačky, dvoukočár a tu a tam možná i babičku:-).

Vybíral jsem mezi 307 SW, VW Touranem a Oplem Zafirou, no a protože 90 % z těch 50 tkm ročně v tom stejně nadrandím po Česku sám a přes Automodul jsem navíc našel nabídku na novou 307 SW Pack s originálním CD-měničem jen za něco málo přes půl mega, bylo vymalováno - zvláště když mě při zkušební jízdě to 1,6 HDi/80 kW doslova uchvátilo, a to jak ve srovnání se 103 kW 2.0 TDi "traktorem" v Touranu či 110 kW 1,9 JTD "fiatem" v Zafiře....

Rád bych se ještě než "to" bude doma zeptal starých kozáků na následující:

1) Na co si mám dát při přebírání oné 307SW a poté v průběhu záruky hlavně pozor?

2) Můžete mi dle svých reálných zkušeností doporučit nějaký dobrý autorizovaný servis, a to nejlépe v Praze nebo v Plzni - jelikož však stejně jezdím pořád po celé ČR (primárně po ose Plzeň - Praha - Brno - Olomouc - Ostrava), může to být klidně i kdekoliv jinde?

3) Jakou asi tak spotřebu mohu pří své obvyklé jízdě stylem "vykastrovaný kocour" (hodnocení mé drahé polovičky:-) očekávat spotřebu, když se starou Oktávkou jezdím mimo dálnice běžně pod 4 l/100 km?

3) Máte někdo nějaké zkušenosti s oním originálním CD-měničem? Jak "to" v té 307 SW hraje? Je to alespoň srovnatelné s mojí starou Oktávkou I ve výbavě Elegance?

Odesláno

Vitam te mezi nami a prejiTi mnoho bezproblemovych kilometru a zdravi \'prirustkum\' a mamce . k dotazum :

1/ precti si tohle vlakno a budes mit pehled o zavadach :

Nezapomen na vymenu FAP filtru pri 120tis. km

2/ nevim

3/ zapomen na 4 litry, snazim se jezdit hodne opatrne a je to fuska to drzet okolo 6l.

4/ na tohle Ti odpovi asi Destiny, ja nemam menic ajsem jen prumerny posluchac - tudiz jsem spokojeny

Nechci Te odrazovat, pres vsechny problemy co jsem mel, bych do toho sel zase:papa

Odesláno

2lamancha

Díky, prošel jsem si to všechno, takže jsem (zatím stále ještě alespoň teoreticky:-) zase alespoň o trochu chytřejší.

Nicméně mě to neodradilo. Po zkušenostech s Oktávkou I si už totiž nedělám iluze, že by snad nějaké auto mohlo být zcela bez problémů. Vždy? jsou to jen mašiny a přitom všem, co musí i při sebelepším zacházení na těch českých cestách vytrpět...

Takže teď mi nezbývá než doufat, že v případě 307 SW bude alespoň trochu platit to, co platí podle profesionálních uživatelů u nových verzí Windows - a to že nový \"model\" mívá vychytané největší mouchy až po uvedení SP2, tj. (v případě aut) až po prvním významnějším faceliftu.

No a za ty prachy... a s tím nádherným střešním oknem... a s patrně jedním z nejlepších soudobých dieselů... tak holt počítám s tím, že té 307 SW hožná budu muset také tu a tam odpoustit nejakou tu chybku.

Vždy? VW Touran 1,9 TDi/77 kW by mě ve výbavě Trendline přišel o více než 100 tisíc dráž, za což mi to ESP a tempomat, které má již v základní výbavě, přeci jen nestojí (zvláště když je za těch o něco více než 600 tisíc k mání jen v pětimístné homologaci, tj. bez možnosti dokoupení dalších sedadel). A to se přitom za srovnatelnou cenu, jako ten Touran, v Česku prodává stejně motorizovaná a přitom o něco hůře vybavená Oktávka II Combi, jejíž kupce tak prostě nechápu!

Odesláno

Vítej a přeju hodně š?astných kilometrů a hodně štěstí v rodině!

Mám pár známých kteří mají 307 a bez problémů.

Spotřeba - tím stylem jak jezdíš budeš mít tak kolem 4,5 až 5 l. Napiš potom, až si zvykneš a trochu to zajedeš, jak se daří.

Odesláno

Ja som po 307 2,0 HDi a 175 000 km kúpil 307 SW 1,6 HDi. Za pol roka 25 000 km. Jazdím s tým autom väčšinou dlhé trate. Taliansko a spä? = 5,1 l/100km. S ľahkou nohou dokážeš spravi? 4,6 - 4,8 l/100km. Kolega má tiež SW 1,6 HDi a v piatich ľuďoch plno naložených (až po strop a niečo aj pri nohách) cesta na Ukrajinu = 5,8 l/100km. Určite nejaké závady budú. Neviem ako v Čechách, ale na Slovensku kvalitný servis neexistuje. Ja som po dlhom hľadaní jeden celkom dobrý našiel. Dos? vecí som si začal na aute robi? sám, keď mám čas.

Prajem hodne š?astných kilometrov bez nehody a porúch ...

Odesláno

Teda chlapi tu 1.6HDi vam zavidim:(hlavne skrzeva tu spotrebu:(:(:(neznate nekoho , kdo se i s 2.0 drzikolem peti - jak je uvadeno PSA ? At zcela urcite vim, ze chyba je v me noze:aut

Odesláno

Lidi, moc díky!

Omlouvám se za opožděnou reakci, ale možná to znáte - na krku daňové přiznání DPH, daň silniční, daň z převodu nemovitostí, k tomu zajet s prckem na bazé... a ještě přitom vydělávat ty peníze...

Jen mi ale nikdo z Vás neodpověděl, který z autorizovaných servisů je nejméně špatný. Nechci žádná doporučení, stačí mi, když zase až tak moc nekradou.

Kupovat to budu u firmy Autopraktik Humpolec, na ose Praha - Plzeň je nejblíž Domanský a AV Car... ale já s tím opravdu nemám problém, kde to je. Třeba Náchod, Suchdol nad Lužnicí... tam všude jezdím často.

Luboš

Odesláno

Lepší upozornění na ty, kdo nekradou a snaží se si své penízky zasloužit, jsem ještě nečetl.

P.S. Onu 307 SW si vyzvednu v sobotu 28.1. dopoledne nebo v pondělí 30.1. ráno a pak sem někdy (až dostojím svým závazkům nakumulovaným do následujícího týdne) napíšu alespoň první dojmy...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...