Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nic překvapivého. Tříhrnek do 3008 ani čtyřhrnek do 5008 (nebo 508) prostě NESTAČÍ. 121kw u 1,6 je sice hezká papírová hodnota, ale krouťák malý, dynamika bídná :roll

Odesláno

Jel si aspoň s něčím z toho? :myslim Když potřebuješ krouťák, kup si naftu. 90%těchto aut je a bude stejně v naftě. Tyhle motory jsou jen ceníkové od. Plus pro ty, co jezdí kolem komína. Osobně bych i tento motor bral. Ať už v 3008 nebo 308mě.

Odesláno

Nebude v naftě. Nafta je na ústupu. Ve starším autě si jí ještě samozřejmě několik let bez problému koupíš, v novém již velice brzy ne. Jel jsem v 5008 2.0Hdi, jelo to hezky, o motoru člověk prakticky nevěděl - dokud nestáhl okénko nebo nevystoupil ven... "kadla kadla kadla kadla kadla kadla kadla kadla kadla kadla ...." 

Odesláno

Bol som toto auto s motorom 1,2 vyskusa, velmi dobre vozenie, ale ako pisu v clanku, na vozenie po meste. Na predbehnutie mimo mesta to nie je a ak ano, treba mat na to dostatocny priestor, ale ako som pisal, do mesta vhodne. U mna pri tomto aute vyhrava 1.6 HDi so 6 rychlotnou prevodovkou alebo automatizovanou a na jazdenie hlavne mimo mesta je super 2.0 Hdi

Odesláno

Akorát že u tohota auta (i u jiného) je na tom dynamicky ta 1,2l o dost líp, než 1,6HDi. Možná jsi zvyklý na 2,0 HDI z podpisu, tam je dynamika samozřejmě na straně toho dvoulitru, ale 1,6 se vůbec nechytá. Mimochodem v 308 jede ta 1,2l skvěle.

Viz http://www.zeperfs.com/en/duel6499-6740.htm.

Jinak ta recenze snad ani nestojí za komentář.

StibTo - S čím porovnáváš 1,6 THP v 508?

Odesláno

V 308 som s 1.2 nesiel, ale verim, ze je to lepsie ako v 3008, nakolko je to lahsie auto. 

Ja osobne tu 1.6 hdi som myslel na bezne vozenie, asi som este stara skola, ale motor ma mat 4 a viac valcov. Ano, tie nove trojvalce su na tom technologicky lepsie, ako boli volakedy 3 valce, ale nesadol mi tento motor. Ja osobne zastavam nazor obsah nenahradis, preto som aj 508 kupil s 2.0 hdi 120kw a nie 1.6

Odesláno

Ajap : Jediná 1,6 THP co zatím jela tak, jak bych očekával byla ta v 308GTI a v RCZ. To jelo zas naopak moc :) Co na tom, že ten motor bude po 50.000km po GO ...

• O 3 měsíce později...
Odesláno

1,2 puretech ma lepsiu dynamiku ako 1,6 hdi, porovnaval som ich. Predtym som aj mal dlho 1,6 hdi. Samozrejme na Puretechu si treba pred predbiehanim podradit, staci o jeden stupen. Tam kde tah hdi konci, na puretechu len zacina. A potom pekne taha az do 6 tisic. Celkom zabavne vozenie. Zivotnost motora tazko hodnotit, aj diesel ma nejake svoje "kurvitka". 

Odesláno

Docela se těším, až tu někdo s 1.2 zveřejní třeba po 100.000km spotřebu a výdaje na servis motoru.

Odesláno

Nevidim dovod preco by sa 1,2 puretech nemal v dobrom zdravi dozit 100k km a viac. V aute velkosti 308 alebo 3008 sa nijako netrapi. Kludne sa da jazdit aj v rozmedzi 2-3 tisic otacok. 

Odesláno

Nevím jak si stojí tyhle dnešní 1,2  já ji měl ve Fiatu Brava, byl to 1,2 16v 82oslíků, kupoval jsem ji novou v r.2001,prodával s cca 125000km kolegovi z práce a jediné  co se na motoru dělalo byly rozvody,svíčky a kabely a na podvozku silenty ramen a výfuk,kolega přidal tlumiče  a také ji pak taky pustil dál a nakonec se auto oklikou vrátilo zpět do Jc s klukem,který nastoupil k nám do firmy,namotáno prý už cca přes dvěstě a udajně s motorem také nic nedělal.

Odesláno

dožije se bez problémů i 200 tisíc, nebo si myslíte, že PSA nedělá životnostní zkoušky??

mmch., 200 tisíc je pro průměrného majitele 15-20 let provozu auta, jel jsem s variantou 110 koní a jede to dobře, nakonec--kdo chce V8 a 300 koní, má možnost si v této republice koupit i takové monstrum, nové i ojeté, ale myslím si, že takoví lidé nevypisují po autoforech, ale jdou a koupí si ho, vlastně pak vypisují, jak to oje.bat, aby to jelo za pár korun, jako jejich bývalý pežot 1.4 benz. :D

Odesláno

Stibto: Asi tě zklamu, ale pokud se životnost a spolehlivost motorů v průběhu let mění, tak spíše nahoru. Tvůj 2,2 litr se 120kW je optikou pár desítek let zpět taky "vyhoněný a přecpaný kurvítkama". A podruhé tě asi zklamu tím, že ta 1,2 s turbem jede v 308 dokonce o něco málo líp, než ten tvůj 2,2l... http://www.zeperfs.com/en/duel5327-1406.htm

Kombinovanou spotřebu mám za prvních necelých 10tkm 6,8l/100km s převažujícím městským provozem. Dálkové cesty s "neloudáním se" jsou lehce přes 6l. A pokud se na plyn pořádně šlápne, tak to taky není žádná hrůza.  Průměr a spotřeba níže byl dosažen s naloženým autem. Jelo se po dálnici prakticky konstantně 160km/h.

Kdybych tak jel se starou 308SW s 1,6VTi tak jedu minimálně za 9l, možná k deseti...

IMG_4112.thumb.JPG.e15cdc1f831c462fbb69d3d37f3d93f6.JPG

Odesláno

Predpokladam zivotnost 1,2 thp minimalne na urovni beznej 1,6 atmosfery. Ten motor vdaka turbu netreba tolko tocit ako atmosferu. A turba sa nebojim, nikdy som ho na mojich autach nemusel menit. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...