Fx Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Určitě jste si všimli že pokud nějaké zařízení rozeberete a zase složíte, zbude na stole jedna součástka, která nikde neschází a přitom vše normálně funguje. Po čase jsem přišel na příčinu. Ta věc, co zbyla, se nazývá kurvítko a slouží k tomu, aby se zařízení rozbilo přesně týden po skončení záruky. Takže pár dní před koncem záruční doby stačí mašinku rozebrat a znovu složit, kurvítko zahodit a je na dlouhou dobu klid. Musím říct, že autor má pravdu, zvláště u zahraničních výrobků asijské a severoamerické produkce. Faktem ovšem je, že i naše výrobky jsou dnes zhusta osazovány kurvítky, někdy i několika v jednom zařízení! Patrně jde o nejdůležitější součást kdejakého výrobku, neb kurvítko je všude! Pokud máte dojem, že ve VAŠEM zařízení není, ještě jste ho nenašli nebo ještě nedoběhla záruční lhůta! Pozor ovšem i na servisy! Řada z nich spolupracuje na osazování kurvítek s výrobcem, takže po záruce staré kurvítko nahrazuje novým, které se projevuje hned po skončení záruky na opravu! Jedinou cestou je pak opravit si věc sám, či využít služeb opraváře, co kurvítka nepoužívá, ale to je zas problém, neb ti obyčejně rychle zkrachují. Nákup nového výrobku nemá cenu, neb je stejně "kvalitní" jako ten starý, a liší se pouze tím, že kurvítka, co už znáte, byla nahrazena těmi, co ještě neznáte! Toto se ovšem zhusta objevuje i u počítačů a počítačových programů. Největší počet kurvítek pak obsahují produkty Microsoftu a jejich počet obyčejně narůstá s cenou produktu, který se pak opravuje tak, že stará odhalená tři kurvítka jsou nahrazena novými pěti, což VY zaplatíte jako "upgrade"... A rázem jsem pochopil spoustu nepochopitelných věcí - a nejsou to jenom výrobky. Kurvítka jsou prostě všude kolem nás. Citovat
chuck11 Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Původně zaslal: mk405 kurvítko:super:D:D:D :D:D:D Citovat
Tazman Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 :D:D:D kurvítko to jako šidítko :D:D:D:D :super:super:super netřeba komentáře:D:D:D:D:D:D PS: Taková pí......... zkoro [upravil dne 20/1/06 Tazman] Citovat
Chip Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 jojo tohle znam jen sem do teďka nevěděl jak to nazvat:aut:aut:aut:aut:aut:aut Citovat
Autoškolič Dodo Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Zajímalo by mě, co tě vyprovokovalo to tak krásně popsat? Citovat
Marda106 Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Hele dobrej textik a docela davam zapravdu hlavne u tech pocitacu a programu.. ale teda kdyz uz jsme u tzv. kurvitek ja spravoval radio a prd ze mi zustalo kurvitko ale jeste mi schazi asi 2 tlacitka... (mozna to bude tim ze jsem je nekde ztratil a nevim kde;)) Citovat
Fusion Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Já mám v autě tolik kurvítek a nemůžu na ně přijít Citovat
Tommy306 Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 tak už konečně vím, proč jsem už dvakrát kupoval novej počítač, vždy v rozmezí 2 let a 1 měsíce... Citovat
Petr 406 red Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Není co dodat - prostě je to tak :D :super:super Citovat
Rotorhead Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Původně zaslal: Fx To jsem nepsal já a jaká kurvítka ti zbyla z 406 ? Citovat
Crack Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Mě jen vrtá hlavou že když sem skládal motor do favorita a nápravy na rapida co mě toho zbylo:myslim a taky celou dobu dobrý.A že by bylo na nápravách kurvítko:roll Citovat
Fx Odesláno 19. leden 2006 Autor Odesláno 19. leden 2006 Původně zaslal: Rotorhead Původně zaslal: Fx To jsem nepsal já a jaká kurvítka ti zbyla z 406 ? No nějaký tam ještě zůstaly - na altíku a levým čepu:P Citovat
AKCZ Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 jj.. v praci velice pouzivanej pojem \"kurvitko\" Citovat
Marda106 Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Původně zaslal: Crack Mě jen vrtá hlavou že když sem skládal motor do favorita a nápravy na rapida co mě toho zbylo:myslim a taky celou dobu dobrý.A že by bylo na nápravách kurvítko:roll Kurvitka jsou vsude hori kdyz ti nic nezustane a jeste ti neco chybi Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.