Antoan80 Odesláno 29. červenec 2017 Odesláno 29. červenec 2017 (upraveno) Zdravím, chcem sa opýtať či môže byť nejaká súvislosť medzi kúrením (ventilátor) a alternátorom? Prestal mi ísť ventilátor a cca po 3 dňoch mi začala svietiť baterka že nedobíja. Alebo bliká a raz mi aj zhasla, ale väčšinou svieti. Viem, že pre niekoho môže byť takáto otázka sprostosť. Pravdepodobne alternátor končí? Ďakujem všetkým za ich čas Pri naštartovanom aute mám na baterke do 11,90 V. Upraveno 29. červenec 2017 uživatelem Antoan80 Citovat
baffy Odesláno 29. červenec 2017 Odesláno 29. červenec 2017 To je málo a tvoja dedukcia bude správna.Vyrieš alternátor a budeš mať jasno aj s ventilátorom.,ale súvis to podla mňa nebude mať. Citovat
vladosr Odesláno 30. červenec 2017 Odesláno 30. červenec 2017 priamo suvislost nie , ked dobijanie prestalo ist o par dni neskor.... bude daky problem aj z ventilatorom.... inac , ked prestane ist dobijanie , tak nefunguju vsetky spotrebice s vyssim odberom.... stierace , ventilatory , ohrev okien, sedadiel atd... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 30. červenec 2017 Odesláno 30. červenec 2017 nevim jak 306 ale pokud auto neni "nastartovane" tak nejde rele komfortnich funkci - mezi ktere patri i topeni co kdyz to zacalo blbnout ale az o 3 dny pozdeji se to tak zhorsilo ze zacala svitit i kontrolka dobijeni a auto prestava spolupracovat ?? Citovat
Antoan80 Odesláno 31. červenec 2017 Autor Odesláno 31. červenec 2017 Ventilátor prestal íst, všimol som si to pri jazde. Je skutočnosť že som v sobotu (minulú) skoro auto uvaril keď som šiel do bystrovan, na bumbálke som musel stáť. Potom sa sa v Rožňove zastavil pre zadne svetlo a napodiv (neviem ako, ale nemal som tesnenie na víčku chladiča resp.expanznej nádrže). dal mi druhé a pohodička, cesta do Bystrovan či späť do Žiliny. Na druhý deň som prišiel nato že ventilátor nejde, a po 3 dňoch aj dobíjanie resp. alternátor v prdeli? Sused vravel, že mu tiež nešiel ventilátor, ale pri spolujazdcovy su nejaké zasuvky a tam to mal zoxidované, očistil a šlo mu to. Ale nie je ochotný mne niečo robiť, má dosť svojich starostí, resp.nemá čas, ale nevie, že pri " francúzoch " je všertko možné, či to nemá súvis spolu. Beriem, že možno to počase len odišlo a možno.....? Citovat
Antoan80 Odesláno 4. srpen 2017 Autor Odesláno 4. srpen 2017 Viete mi poradiť či by som dokázal sám vymontovať alternátor. Nejaký návod, grify lebo mám pocit že ochota (aj za peniaze) už pre niektorých ľudi vymrela. Ak by to bolo moc zložité, samozrejme že sa nepustím sám do toho. A čo tak najčastejšie odchádza? Je lepší repas ako kúpiť jazdený? Takto to mám podľa VIN čísla Citovat
vladosr Odesláno 4. srpen 2017 Odesláno 4. srpen 2017 najst niekoho vo svojom okoli co sa venuje oprave alter... ak bude ochota , tak si ho aj demontuje...ak ma diely , za 3h odchadzas... nemam ako posudit , ako si na tom zo zrucnostou ,no ked sa pytas , tak si asi netrufas.... nie je na tom nic , len treba mat vybavu na spanovaciu kladku... Citovat
Antoan80 Odesláno 5. srpen 2017 Autor Odesláno 5. srpen 2017 Mne ten sused povedal, že za 2 hodiny to mám vonku. Nie som automechanik ale zručný ako normálny priemerný kutil. Brzdy+kotúče som si menil sám, aj na oktávii, tlmiče na peugeote zadné, DRV ventil. Nepustím sa do niečoho čo si netrúfam, ale keď neviem čo to obnáša tak mám rešpekt. Že si mám poznačiť ako je nahodený remeň, treba potom aj nový remeň? Dík Citovat
mmartinkovic Odesláno 5. srpen 2017 Odesláno 5. srpen 2017 Podľa obrázka povolis napinak 6, dáš dolu remen, uvolnis sroby 73, ak budeš mať dobrý prístup uvolnis vodice pod 7 a 8 a pojde to von. Samozrejme podľa priestorových rozmerov priamo na aute. Podľa všetkého tam je ešte servo, takže aspoň uvoľniť aby si sa dostal k alternatoru. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 5. srpen 2017 Odesláno 5. srpen 2017 Nový řemen jen pokud ten starý je už v háji Znacit polohu nemusis Citovat
Antoan80 Odesláno 8. srpen 2017 Autor Odesláno 8. srpen 2017 Zdravím, dnes som musel na stk a emisnu aj s pokazeným alternátorom. Úspešné urobené, nakoľko mi 3.8. skončila platnosť. Idú aj svetlá, stierače bez alternátora. Chcem sa ale opztať, pri emisiách ked ich meral sme to zohriali nad 90 stupnov. to znamená že vobec nejde ventilátor, kurenie. Kde hladať chybu už ked to idem rozoberať? čidlo, poistka, kontakty?? Inak nabil som batériu cez noc a rano som siel na pol7, auto cca 5 km dobíjalo, resp. nesvietila kontrolka. potom preblikávala. cestou naspäť svietila stale. Diky moc za pomoc, ospravedlnujem pravopis, utekám do roboty na 14,00. Pekný deň Citovat
Antoan80 Odesláno 28. srpen 2017 Autor Odesláno 28. srpen 2017 Nedostal som sa k vymene (zo zdravotnych dovodov). Zajtra sa chcem pustit do toho, chcem sa opytat, menit resp.vyberat alternator na mojom tipe auta realizovat skor zo spodu alebo z vrchu. Viem, ze je tam blby pristup, vsetko natesno, preto sa pytam kto uz ma skusenosti s tym. Dakujem Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 28. srpen 2017 Odesláno 28. srpen 2017 asi zespod a 90°C je celkem bezny - pokud nejde rucicka do cerveneho pole nebo voda nelije okolo vicka ven neresil bych Citovat
Antoan80 Odesláno 28. srpen 2017 Autor Odesláno 28. srpen 2017 před 1 hodinou, Havlicek.Lukas napsal: asi zespod a 90°C je celkem bezny - pokud nejde rucicka do cerveneho pole nebo voda nelije okolo vicka ven neresil bych My sme to uvarili nad 90 stupnov, nespustili ventilatory ale ci to mozno bude tym alternatorom ze nedobija, sme vyvarili vodu Tak sa pustim do toho zospodu. Diky Citovat
krtek 2 Odesláno 28. srpen 2017 Odesláno 28. srpen 2017 over funkciu sahary pri natocenom motore vytiahni konektor zeleneho cidla teploty motora mala by sa rozbehnut Citovat
Antoan80 Odesláno 28. srpen 2017 Autor Odesláno 28. srpen 2017 Kde je to cidlo? Alebo to mam si najst podla vin cisla? To je to cidlo take modre napravo v motore ked som.celom k autu? Auto musim zohriat ci staci vyberat aj hned po starte? Citovat
krtek 2 Odesláno 28. srpen 2017 Odesláno 28. srpen 2017 (upraveno) jj sry ty mas modre len natoc a vytiahni Upraveno 28. srpen 2017 uživatelem krtek 2 Citovat
Antoan80 Odesláno 30. srpen 2017 Autor Odesláno 30. srpen 2017 Dnes som vybral kompresor klimatizacie, zhodil remen, vybral sroby co drzia alternator takze je volny. Ale nemozem ho dostat von.... Ako dalej? Citovat
jarokare Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 Jestli tam máš málo místa , tak zkus povolit spodní silentblok motoru a zatlač motor dozadu Citovat
Antoan80 Odesláno 31. srpen 2017 Autor Odesláno 31. srpen 2017 som to posunul ale stále nejde... jebne ma z toho.... niečo musim robit zle Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.