Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já jezdím delší tratě bere mi to zrhruba tak sedm litříků +- ale to jen odhad....Palubní počítač v autě némám ale co jsem si tady četl tak není moc přesný...

Guest Miro406
Odesláno

ja osobne neriesim kolko mi to zere, k comu to bude dobre, budete menej jazdit ked vam bude zrat 8l namiesto 7l ????

Zbytocne sa nad tym pozazstavovat......

:bojim:bojim:bojim

Odesláno

mno ale da sa to postavit aj inak :myslim.... co ked to moze papat 6 a papa to 9?... ona zvysena spotreba moze kludne signalizovat nejaku zavadu... aj ked u td... asi tam vela moznosti co sa moze pokazit nebude :D

Odesláno

Taky jsem to řešil ale vzdal jsem to.Moje spotřeba kolem 8l a podle pc jízda ve městě 11l.Nalil jsem tam 11l nafty tak jsem zvědav,kdy se mi rozsvítí hladové oko a budu vědět skutečnou hodnotu.:myslimAbych se pak ale neďivil:bojim

Guest Miro406
Odesláno

ked som chodil do rakuska , tak som si doma natankoval plnu plnucicku, a dosiel som tam a spat cca 1100-1250km. Tak neviem pocitajte komu sa chce.

Odesláno

On se ptal na spotřebu. Takže píšte kolik vám to žere.Né jestli to řešíte nebo ne.. Proč si nekoupíte 3 litr a víš když to neřešíte. Já bych hned šel do nějakýho většiho obejmu kdybych to neřešil. Ale on je rozdíl jestli vám to žere 6 litrů nebo 9. Když hodně jezdíte. Takže pište k tématu borci :)

Odesláno
Původně zaslal: komisar

Původně zaslal: Jaris

On se ptal na spotřebu. Takže píšte kolik vám to žere.Né jestli to řešíte nebo ne.. Proč si nekoupíte 3 litr a víš když to neřešíte. Já bych hned šel do nějakýho většiho obejmu kdybych to neřešil. Ale on je rozdíl jestli vám to žere 6 litrů nebo 9. Když hodně jezdíte. Takže pište k tématu borci :)

Nevím prož zase psát k tématu,myslím že pokud zadam do vyhledávání,tak zde něco najdu o spotřebě se tady už psalo,proč se zase opakovat:myslim

No jo, ale spotreba v zime se tu myslim jeste neresila. Ja jsem vyhledavani pouzil a ale o zimni spotrebe jsem nic nenasel. :myslim

Odesláno
Původně zaslal: komisar

Původně zaslal: Miro406

ja osobne neriesim kolko mi to zere, k comu to bude dobre, budete menej jazdit ked vam bude zrat 8l namiesto 7l ????

Zbytocne sa nad tym pozazstavovat......

:bojim:bojim:bojim

plně ti dávám za pravdu:Dbuď budu jezdit či ne

Proč jste si tedy kupovali TD ????? Tuším, že ze zvyku a nebo z mladické nerozvážnosti jako já HDi :D:D:D:D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já jsem si koupil 1.9TD protože jsem se bál jít do HDI.Kamoši automechanici mě před HDI varovali.Rozmýšlel jsem se mezi P406 TD nebo HDI a taky Octavia 1,9TDI dobrý motor ale pohodlí žádné......(tvrdé sedačky,málo místa hlavně vzadu..)P406 je podle mého pohodlné a elegantní auto..Zátim jsem spokojen až na nějaké muchy...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Je to jak kdy, když jedu hodně submisivně, tak jedu pod sedm, ale jinak, ... Na to, že jezdím kolem rychlostních limitů to není v zimě žádná sláva. Ale počkejte až nasadím letní gumy, vyměním olej, možná palivovej filtr a co já vím co ještě, ... to se to pak pojede :-D

Odesláno
Původně zaslal: Kralda

Lehká noha - 6 litrů. Závodník - 9 litrů. Neřeš to a buď rád, že si jezdíš.:super

Tak do toho rozmezí se vejdu :D většinou jezdím kolem 7,5l. A přesně tak psal Kralda taky bych to neřešil.:super

Odesláno
Původně zaslal: pigi.jakub

Němáte někdo otestovanou tu lepší naftu,jede auto opravdu lépe???Mám 1.9TD

Medvěd vyprávěl o té lepší naftě od Shellu. Lil to snad do 309ky 1,8 TD a prý to mělo lepší tah. Se ho zeptej, pak jsem slyšel ještě od někoho, že nějaké pumpa má taky vylepšenou naftu, ale teď už si nevzpomínám. ;)

Odesláno

V POVER DIESEL od SHELLu jsem vyzkoušel jak v 309ce (1,8 TD), tak i ve 405 (1,9 TD), dokonce i v Ducatu (2,8 JTD, najeto cca 15 000 km) a u všech aut jsem poci?oval značný nárůst výkonu, který by měl být doprovázený i snížením spotřeby = logické, páč ten motor pro dosažení určité rychlosti nemusíš tak hnát. Jinak je fakt, že lepší vytáčení motoru svádí k dokazování si jakou maximálku s autem vyvineš, pak se snížením spotřeby ale nepočítej (já jsem to Ducato /naložené cca 2 t knih/ rozhýbal až na těžko uvěřitelných tachometrových 170 a cestu Plzeň - Praha po dálnici jsem jel kromě dvou kopečků u Berouna a Loděnice prakticky trvale mezi 150 - 160 km/h)

P. S. Spotřebu nijak zásadně neřeším (jen při tankování vynuluju denní počítadlo km), bo bych se z toho musel zvencnout. Při nulování počítadla km jsem ale postřehl, že po natankování plné bandy V POVERu najedu cca o 50 km víc než na SUPER DIESEL též od SHELLu.

[upravil dne 26-2-06 Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...