Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak je to sotva pár dní po opravě převodovky a a včera mě zase začal klepat mezi 110-130 volant...:bojimčepy a ramena jsou nová od min.roku gumy nové a kola vyvážené co by to ještě mohlo být....:bojim auto nikam netáhne volant taky rovně takže geometrií to asi nebude navíc se dělala s rameny.

Odesláno (upraveno)

Peugeotí specialitka. Poloosa.... Jak se kontroluje nevím ale klepani které je pouze ve středních rychlostech umí dobře. Ale je to jen při akceleraci. Bez plynu je klid.

Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

Vyvážit kola, případně tam zkusit zadní nebo zimní. Nemáš na kole náhodou středící podložky a některá vypadla nebo je špatně usazená? Můžeš zkontrolovat i sám pomocí heveru. Možná jsi ztratil závaží.

Poloosa by dělala jen pod plynem a to nikoli do volantu, ale třásla by se podlaha auta.

Že máš kola "čerstvě vyvážená" je sice fajn, ale přesto je nechej vyvážit znovu nebo rovnou zkus jiná kola.

Na 605 měla kola vnitřek válcovitý, a ne kuželový, takže když se tam nachytalo bláto, a po zastavení spadlo dolů do jednoho místa, tak samo nevypadlo. Musel jsem to ručně vyčistit hadicí, nebo demontovat kolo. Tak koukni, zda tam nemáš nános špíny nerovnoměrně rozložený.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Pises po oprave prevodovky. Co se menilo? Jde o to, ze klec diferencialu jsem vymezena podlozkama. Kuprikladu kdyz sundas nahon tachometru na prevodovce, na naklonis prevodovku, ty podlozky vypadnou. Kdyz vypadnou a nevsimnes si toho a nevratis je zpatky, klec se bude vrtet. Kdyz se bude vrtet klec, budou se vrtet i poloosy. Kdyz se budou vrtet poloosy, bude se vrtet volant.

Je to sice spekulace, ale jestli ti to pred opravou prevodovky nedelalo a ted dela, mohlo by to byt ono.

Odesláno

P607Olda: Díky mrknu na to ;) jinak měnila se celá převodovka+nová lamela čidlo rychlosti i zpátečky se nevytahovalo převodovka byla i s čidly tak se tam dala rovnou i s tím :) jinak před chvílí jsem dojel a řekl bych že hlavní nepřítel je vítr jel jsem kolem 130 pár KM a nic potom začalo fučet a hned to začalo klepat do volantu a auto je rázem jak z papíru co poletuje po silnici nad 130 přestane ale není to moc dobrej pocit ještě tomu v ten moment šlapat a pod 110 to přestane taky,zkusím ještě zítra přehodit na předek jiný kola.

Odesláno

Myslíte že by to mohli dělat tlumiče ? dělá to třeba při předjíždění nakladaku nebo při bočním větru mám je ještě původní od výroby podle štítku :D sice netečou nemlátí ale mají za sebou 20 let 

Odesláno

20 let - to je skoro dost, ale to neznamená, že musí být nutně v háji. V první řadě si nech vyvážit kola a pokud už tohle máš z sebou, tak se zaměř na kulové čepy jak svislé tak řízení. Odepsané tlumiče poznáš podle ploškového sjíždění pneumatik. 

P.S. Zkus taky vysledovat při jaké rychlosti se začne kmitání volantu projevovat - to také pomůže vysledovat příčinu.    

Odesláno
V 5. 6. 2017 at 18:36, Teo napsal:

Peugeotí specialitka. Poloosa.... Jak se kontroluje nevím ale klepani které je pouze ve středních rychlostech umí dobře. Ale je to jen při akceleraci. Bez plynu je klid.

Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk

Naprosto souhlasím je to přesně tak. 

Odesláno
V 5. 6. 2017 at 21:30, Nick406 napsal:

P607Olda: Díky mrknu na to ;) jinak měnila se celá převodovka+nová lamela čidlo rychlosti i zpátečky se nevytahovalo převodovka byla i s čidly tak se tam dala rovnou i s tím :) jinak před chvílí jsem dojel a řekl bych že hlavní nepřítel je vítr jel jsem kolem 130 pár KM a nic potom začalo fučet a hned to začalo klepat do volantu a auto je rázem jak z papíru co poletuje po silnici nad 130 přestane ale není to moc dobrej pocit ještě tomu v ten moment šlapat a pod 110 to přestane taky,zkusím ještě zítra přehodit na předek jiný kola.

To mi dělá taky. Nezbavíš se toho výměnou kol. Zkusil jsem to i jiné disky, vyvážení každý rok zimní a letní, a pořád to samé. Klepe se to jak říkáš. Napadají mě ještě kotouče brzd ty mám taky staré a už všelijak orezlé. Můžou házet. 

Odesláno

Máš pravdu dělá to pořád....brzdy mě taky napadli ale mám nové kotouče i desky včera jsem jel na zátah asi 150 kilometrů a došel jsem na to že to dělá nejvíc z kopce nebo při předjíždění kamionu nebo když hodně fučí jedině to přejde až prostě klesne rychlost.Nic neklepe nic v podstatě vibrace žádný pouze klepe volant a auto je nestabilní...ale díval jsem se tak mám přední zimní pneu sjeté tak o 3mm více zvenku na obou kolech jako z vnitřní strany tak mě napadá opravdu ještě geometrie.

Odesláno

Čepy OK,vyvážení OK,zkouška jiných kol dělalo to pořád...ovšem posledních pár dní už to nedělá tak nevím co to způsobuje tedka je to řízení ve vyšších rychlostech tuší a auto normálně sedí a nic neklepe když to klepalo tak řízení bylo mnohem citlivější celkově.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...