Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pár dotazů, jde olej do vody. skoro jistě těsnění pod palicí. ale můj dotaz. je nutné po sundání hlavy dát tuto na orovnání i když opticky bude OK? jeden mechanik mi tvrdil že ano,že se musí všechny hlavy z hliníku ať jde o naftu nebo benzín, že se nemusí jen litinové když jsou opticky OK. Další -dle čeho se určuje tl těsnění? dle starého po sundání nebo  (jak jsem na eschopech vyčetl) stačí základní těsnění tl 1,3mm?Nebo jako u nafty (XUD,resp. D9B, jak jsem kdysi zjištoval) dle starého + orovnání hlavy.Poslední dotaz  piškotík má (snad,dle tacho) nejeto necelých 120 000km ,čemuž moc nevěřím tím spíš dle RV 96,je nutné měnit i gufírka ventilů?Toto mi opět doporučil jeden mechoš .Pežot olej nebral až do havárie,teda najeto od výměny oleje 5000km a nedolíval se,pak nehoda a prasklý chladič,při pokusu vyprostit pomáhal motorem a byl se trochu ,byť ne drasticky přehřál ,ale stačilo to.pak na asi 4000km litr oleje ale v chladiči je již hejno humusíku a taky teče trochu po bloku,u rozvodů kde byl suchý a čistý.

Odesláno

Co přesně myslíš tím "opticky bude OK" ? Měla by se změřit rovinnost dosedací plochy podél a úhlopříčně.... Guferka určitě vyměnit!

Odesláno

Když mi fouklo těsnění na 405 v ropě ,tak při sundání hlavy bylo  zřetelně vidět ,že těsnění je KO ale na hlavě nic vidět nebylo.opticky=na pohled .

Odesláno

Dělal jsem těsnění na dvou 106 a nikdy jsem hlavu nikam nedával. Po sundání se dosedací plochy řádně očistily, dalo se nové těsnění (stejná tloušťka), nové šrouby a nazdar. Vypláchnul se 3x chladící okruh a jezdilo se dál.

To ale neznamená, že to je správný postup, že jo. Takže jde spíš o to, co by se mělo a co se musí :aut

Odesláno

ono hlavně záleží, co to dělalo předtím :myslim, dnes se hodně propaguje srovnání, tlakování atd., podle technolog. předpisu, aby se to nemuselo dělat dvakrát...,ale když je hlava OPTICKY, tzn., od oka v cajku--nemá vyžraná místa korozí atd., většinou je okem vidět, kudy to propouštělo, tak stačí nové těsnění jaké bylo předtím a je to

na druhé straně se musí počítat s tím, že nakonec bude nutné jak srovnání, tak natlakování hlavy...

Odesláno

Předtím bylo vše OK,teda do nehody-netlakovalo a netlakuje,olej neubýval, byť šlo o ujetých +-5000km (ale ubývání by bylo vidět-na LFY v xantii bych za  ten čas a km dolil +-litr oleje  a tady ani kapku), až do nehody kdy se již musel dolít a dělá se humusík v chladiči a přibývá tam .

Odesláno

Na kontrolu rovinnosti jsem používal broušený příložník a obyčejné spárové měrky. Spáru 0,1 nové těsnění pobere, 0,2 už ne. Pokud je nové těsnění celokov, tak hlavu orovnat vždy (což nebude tento případ). Mám dojem, že tyhle hlavy se moc nedeformují. Na "převařeném" 1,0 v AX (poskakování z Teplic do Chomutova od louže k louži) stačilo očistit hlavu s blokem, vyměnit guferka a těsnění pod hlavu....

Odesláno

Podle toho co jsi napsal tak došlo  k přehřátí motoru  poté tedy k  přehřátí a zkroucení hlavy a následnému prasknutí těsnění, těsnění  prasklo jako důsledek  . tedy v každém případě přebrousit  hlavu,těsnost radší taky může být i prasklá

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak k opravě nahoře uvedeného dotazu.

Autínko je opraveno.Hlavu jsem dal do servisu na orovnání ,otlakování ,zabroušení ventilů a výměně gufírek (tato jsem dodal) cena za vše 2301kč (autoservis Kolář,Kamenice n/L)ostatek ,demontáž výměna těsnění pod hlavou (stejná tl jako původní na dp automechanika),dále všechna nová těsněn (pod sání,výf svody a pod víko),vše Victor Reinz s výj těsnění pod výf.svody-Corteco,nové šrouby hlavy, dále nová rozvodová sada INA (kladka,VP + řemen)vše za 2483kč včetně poštovného (www.autodilyhulin.cz nebo www.autozet.cz-jeden prodejce dvě adresy).Práci a ostatní materiál (BČ,odmaštovač brzd,barvy maziva..) a práci nepočítám.První větší problém nastal při seřizování ventilů v prvním manuálu (nwn odkud na Saxo) špatně psaný postup -seřizovyný sací 4 a výf.2 přičemž plně otevřený má být výf.2 -nesmysl reps. překlep. Správné pořadí jsem ověřil z originálu  Haynes.Na prvních dvou je vidět elý blok potečený a připeklý olej a špína jak tekl olej nejen do spalováku ale asi podstatně dříve i ven,žel foto 3 je jen po očistě aby byl vidět rozdíl.ale i tak jsme očistu bloku neprovedli až tak důkladně

před umytím.jpg

po sundání hlavy.jpg

před kompletací.jpg

po opravě.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Např v servisu Poseidon ve Stráži nad Nežárkou si účtují-účtovali 350kč ,pokud jsem donesl svůj ND pak si účtovali 450kč za hodinu práce.Je to normální servis ne autorizovaný,který začal nejprve jako tzv garážový,tuším otec se synem a jedna garáž.Dělali PSA dnes již opravují vše.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...