Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

Předělal jsem si auto na LPG, takže automaticky rezerva pryč. Teď pátrám po internetu, jakou koupit opravnou sadu? Nějaké doporučení? 

Děkuji.

Odesláno

Přesně jeden z důvodů proč bych nechtěl LPG a pak hned tohle muset řešit ... 

• O 2 týdny později...
Odesláno

mam sice nejakej sprej, ale v zivote jsem ho nepouzil, za 16let jsem pichnul asi 3krat a vzdy kolo uchazelo tak malinko, ze se to dalo v pohode zpozorovat a jeste bez problemu dojet domu a lejt do toho nejaky lepidlo, abych to pak pri zouvani pneu musel vylejvat a cistit pneu zevnitr, bylo vzdy zbytecny. To uplne staci tenhle minikompresor na 12V za asi 300Kc, ten vozim taky a je daleko praktictejsi, pouzivam ho i pri prezouvani zimni/letni pneu, kdyz se mi nechce tahat velkej a tech 0,2atm dofoukne raz dva.http://www.skrblik.cz/forum/attachment.php?attachmentid=102&stc=1&d=1443434621

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Opravná sada neřeší, když pneu úplně zničíš, např. defekt na zadním někdy není poznat, anebo na dálnici je lepší dojet na odstavné místo.

Opravná sada s pěnou znamená pneu pak vyhodit.

Opravná sada "knot" je lepší, i když toto řešení se považuje za dočasné, dvakrát už mě zklamalo (lepeno takto v servise!), časem uteče nebo se povolí. ("Knot" znamená, že bez demontáže nějak najdeš díru v pneu, pročistíš ji kulatou rašpličkou, a vstrčíš do ní kulatý gumový knot napatlaný lepidlem. Na vstrčení slouží nástroj - úzká vidlička. Jak těsní v kruhové díře dva kruhové knoty, to si dovedete představit, moc ne. Jednou mi tak opravený defekt utíkal, podruhé se při zabrzdění povytáhl.)

Volil bych takové řešení, i s ohledem na cenu pneu, která se po defektu dá ještě řádně zalepit:

- okolo komína mít "přítele na telefonu", který mi doveze jedno kolo ze zimní sady, a případně hever

- na dálkové jízdy vézt sebou rezervu (aspoň dojezdovku) a hever

Upraveno uživatelem P607Olda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...