Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám dotaz ohledně výměny rozvodového řemenu. Mám P307 1,6Hdi 80kw, r.v. 2005. Již se mi blíží výměna rozvodového řemenu. Dle orig. servisu je frekvence výměny 180 - 240 tis. km (podle provozních podmínek), nebo 10 let (tzn. jsem už malinko přes těch 10 let =)). Otázka je, zda přesáhnutí této doby má opravdu nějaký vliv (tzn, bych ještě nakroutil na řemenu cca 30 tis. km), nebo jestli vyměnit. Další otázkou je, který řemen vybrat? (resp. kterého výrobce) Jde o to, že se nikde neuvádí, zda ten či onen výrobce garantuje stejnou frekvenci výměny, tzn. abych nekoupil řemen např. na pouze 120 tis. km. Zatím jsem napůl rozhodnutý koupit sadu i s vodní pumpou od Bosh, ale zda má i tento řemen tuhle prodlouženou životnost, to nevím ....

Díky za odpověď

Odesláno

na první otázku bych odpověděl, že to neví nikdo, takže můžeš najet i 30 tisíc, ale taky se motor může zítra zastavit

na druhou je snadná odpověď--každá značka řemenu musí vydržet kilometry nebo dobu stanovenou výrobcem motoru, ale jak známo, řemen se roztrhne i dříve, podle toho, zda vydrží ostatní součásti rozvodů, třeba se rozsype ložisko kladky a řemen spadne z řemenic, ani vodní pumpa nemusí vydržet 180-240 tisíc KM, proto je výměna rozvodové sady PREVENTIVNI opatření a je rozumnější je měnit dříve, než později:myslim

Odesláno

Tohle je věc každého majitele. Obecně je lepší vyměnit dřív, než váhat. Jestli uděláš rozvody teď nebo za rok, je to v podstatě jedno, ale v prvním případě zvyšuješ šanci, že to auto bude sloužit dalších 10 let. V druhém případě si stojíš za možností, že ten motor už brzy žádný řemen potřebovat nebude. Guma i železo stárne a ty tam máš řemen skoro 12 let :-)

Odesláno

Nějak nechápu důvod přetahování výměny rozvoďáku u auta, které má nějakou perspektivu a u kterého výměna stojí pár tis. Kolik si myslíš že ušetříš, když budeš riskovat nájezd 30tis navrch? Dvě piva měsíčně?

Odesláno

rozvodova sada INA 530037530 (remen+kladky+vodni pumpa) za 2300,- to asi nema cenu premyslet, jak moc to pretahovat.

Menil jsem ted v rijnu na stejnem motoru ve Focusu MKII r.v. 2006 se 190tis km, vcelku pohodova prace na dve hodky

Odesláno

2-3 týdny jsem byl osobně u auta ,(benzín) co měl 160 tis najeto a rozvody měl první ,tzn .že doteď na nich jezdil...

klepou ventily na volnoběh, motor netáhne ,chová se to jako diesel i po výměně ...snad to do léta ještě vydrží pohromadě

Odesláno

rovnou mrkni na okoli naftovych vstriku, zda neni kolem nich nalepena takova cerna pryskyricna hmota, znacilo by to netesnost vstriku, v dusledku toho se pak prepaluje motorovy olej, dela se karbon, ucpava motor a hlavne potrubi mazani turba a konci to rozpadlou turbinou. (material na pretesneni vsech 4 je cca 1500Kc v peugeotu - trubky vstriku k prelisovani, gufera, tesnici podlozky)
Neni taky od veci cas od casu sundat a vycistit olejovou vanu, tenhle motor ma vypousteci otvor ve vyvysenem prolisu, takze i po vypusteni zustava ve vane docela dost stareho oleje a i nejaky ten karbon, takze pak po case hrozi opet to vyse zminene. Mala finta je nechat po vypousteni stareho oleje vysroubovanou zatku, zacit lit novy olej a kdyz zacne tect cisty, teprve zatku zasroubovat

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...