groollIT Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 (upraveno) Ahoj borci, už hodněkrát jste mi tu pomohli v tom co již bylo napsáno a patří vám za to můj vděk. Měl bych teď ale k řešení něco na co je potřeba i aspirin... Auto: P 406 2.0 HDI 90HP RHY, facelift, rok 2002, bez nárazovky, VT čerpadlo Siemens (bez nízkotlakého čerpadla v nédrži), vybaveno BSM B5 a dalšími el sr... Stav: 260 t Km, posledních 120 t KM vše v pořádku až na EGR které jednou za zimu zazlobí. Starty i v -18 bez potíží prostě super vůz až do minulého týdne.. Stalo se mi toto: ve středu ráno v -13ti jsem obvykle nastartoval, po cestě se ozvalo antipoloution fail tak jsem zajel na benzinku, chcípl jsem auto, odpojil a připojil baterku, nastartoval a normálně jsem odjel do práce. Po práci chci nastartovat a.. dva vzněty za sebou a už jen točí a točí na prázdno. Vytřískal jsem baterku než jsem to vzdal, následující den jsem nabil baterku a znovu, tentokrát jen točil a nic... Asi po dvou dnech jsem to zkusil znovu a když už byla baterka skoro vybitá tak se snažil blafnout, pujčil jsem si tedy jinou a skutečně nastartoval... Chcípl jsem, došel jsem vrátit půjčené nářadí, nastartoval a odjel domu (40Km) Doma jsem nechal auto vychladnout a zkusil znovu a úspěšně, ráno -11 a taky úspěšně, dojetí do práce bez komplikací ale po práci zas to samé.. dva vzněty bum bum a točím na prázdno. Baterii bych nevinil, mám teď dvě a obě točí tak, že by snad motor i vyskočil na chodník, zkoušel jsem startovat i přes kabely a nic. Tohle vše bylo samozřejmě doprovázeno poklepáváním na mechaniku a snímače na palivové soustavě, dotahováním netěsností a kontrolou vodičů kolem čerpadla. Když mi auto chytlo po prvních potížích, myslel jsem že jen bylo zavzdušněni protože na filtru bylo špatně dotažené víčko ale udělal to znovu a bez jediné bublinky. Pardon za ten referát... Upraveno 31. leden 2017 uživatelem groollIT Citovat
ozzy56 Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 pumpovat jsi asi zkusil, předpokládám,že nafta ke vstřikům jde..., takže diagnostiku? Citovat
groollIT Odesláno 31. leden 2017 Autor Odesláno 31. leden 2017 pumpoval jsem jak blázen, ke vstřikům jde ale čert ví jaký má tlak. Autodiag nic nepíše a je mi divné že jsem pětkrát po sobě normálně nastartoval a jel bez problémů. Může tohle způsobit nějaké z čidel nebo event. DRV? a ještě se zeptám, může takhle zlobit samotné VT čerpadlo? Citovat
ozzy56 Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 VT čerpadlo je mechanické, takže nemůže, to spíše ta čidla, ale diagnostika tlak paliva přece ukazuje Citovat
groollIT Odesláno 31. leden 2017 Autor Odesláno 31. leden 2017 měl jsem na mysli autodiagnostiku, na klasické daiag jsem ještě nebyl, levné verze diag na toto připojit nejdou. trochu jsi mne uklidnil s tím že by závada mohla být v čidlech, elektronika je můj obor... Citovat
krtek 2 Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 (upraveno) teraz sa tu riesilo nieco podobne ,auto(406 HDI RHZ) nechytalo v mrazoch ked bolo teplejsie uz chytalo ,mal rozbity snimac otaciek ked nechyta skus mu pomoct sprejom ci sa chyti Upraveno 31. leden 2017 uživatelem krtek 2 Citovat
brutall Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 krtek 2: Už si někdy startoval, s funkčními žhaviči, motor sprejem? Já ano a jediné, co v motoru chytne, je právě stříknutý sprej, který se vznítí díky žhavičům. Bohužel vznítí se všechny válce najednou. Citovat
krtek 2 Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 (upraveno) a preco zhavis? ide to aj bez nie? otoc klucik z polohy nula ned na start a zhavit nebude alebo pocas startu ti to tam niekdo strekne Upraveno 31. leden 2017 uživatelem krtek 2 Citovat
brutall Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 No , to je pravda. A nebo odpojit žhavení uplně. Citovat
ozzy56 Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 startovací sprej se stříká až začneš startovat (až se motor točí starterem), je to na něm i napsané Citovat
brutall Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 No, ale to už současně žhavíš, což je špatně. Citovat
groollIT Odesláno 31. leden 2017 Autor Odesláno 31. leden 2017 před 1 hodinou, krtek 2 napsal: teraz sa tu riesilo nieco podobne ,auto(406 HDI RHZ) nechytalo v mrazoch ked bolo teplejsie uz chytalo ,mal rozbity snimac otaciek ked nechyta skus mu pomoct sprejom ci sa chyti jenže mě právě v 18ti stupňovym mrazu po ránu chytne a po práci, kdy už je třeba jen -3 jsem to nenatočil... Na obyčejnou naftu to pěkně chytá, po etheru by tomu asi ulítla čepice, potíž je evidentně v tom že se do spalovacího prostoru nedostane palivo. Spíš mne zajímá, který bazmek tohle může vůbec způsobit. Citovat
krtek 2 Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 (upraveno) chce to live parametre pozret na diag , tlak nafty ,synchronizacia vacky-kluky napajacie napetie snimacov (REFERENCNE NAPETIE) a podobne lebo inak je to len tipovanie , filter by som vymenil preventivne urcite a pridal nejake aditivum ak tam nieje Upraveno 31. leden 2017 uživatelem krtek 2 Citovat
groollIT Odesláno 31. leden 2017 Autor Odesláno 31. leden 2017 filtr je průchozí, to bylo první co jsem zkoušel. Objednám se na diag ale nejdřív se tam musím nějak dostat.. parkuju na místě odkud není možný odtah. Zkusím přemluvit auto k jízdě alespoň domů, pak už to půjde klidně i na laně.. Citovat
groollIT Odesláno 13. únor 2017 Autor Odesláno 13. únor 2017 tak zatím nic, jen jsem vysledoval že po dvou dnech stání se snaží blafnout, jinak nic. Jen mne zarazila jedna věc, na common rail liště je snímač do kterého vedou dvě hadičky, jedna zpět do čerpadla a druhá nejspíš zpět do nádrže. Jde o plastový bazmek hned u hadice co vystupuje z termostatu a vede k němu pár tenkých vodiču a jasně červený konektor. Kdybych tohle Scháněl, jak se to jmenuje? Citovat
jarokare Odesláno 13. únor 2017 Odesláno 13. únor 2017 To bude snímač teploty paliva a je součástí zpětného vedení paliva Citovat
Kosta777 Odesláno 14. únor 2017 Odesláno 14. únor 2017 Ahoj.. Mam stejny problem. Problem se objevil pote co mi v servise menili vuduchovy filtr a cistili EGR ventil. Motor natocim vzdy napoprve.. I v mrazu. Ale je znat ze toci asi o 2 sekundy dele nez drive. Pote nekdy normalne odjedu a nekdy motor po par vterinach chcipne.. Potom abych nastartoval tak musim tocit dobrejch 15 sekund a pak chytne. Byl sem s tim v peugeotu. Diagnostika hlasila spatny tlak paliva.. Vymenili mi nejake palivove potrubi a tejden sem jezdil. Ted uz to zase zlobi stejne a diagnostika pise chybu s polohou egr. Muze to spolu souviset? Dik Citovat
groollIT Odesláno 15. únor 2017 Autor Odesláno 15. únor 2017 To asi nebude totéž ale taky zajímavé. Každopádně, já včera konečně dojel domu a doma už to ráno nechytlo... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.