Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Původně to byla pouze výjimka pro podnikatele, kteří z nějakého důvodu nemají okamžitý přístup k internetu - po dohodě FÚ mohli odeslat souhrn za max. 5 dní. Podle poslední informace, kterou jsme dostali je tento odstup standardní bez nutnosti o výjimku žádat.

Odesláno
před 4 hodinami, MJSytic napsal:

Tak tohle řešení se asi nabízí - vzít od nich ten základ s tiskárnou + licenci navíc pro druhý telefon......

Nějak se nemůžu dobrat toho, o jakou licenci se Ti jedná? Na prodejně můžeš mít třeba 10 pokladen EET na jedno IČO. Zkus mi to trochu popsat - třeba jen nechápu o co Ti jde resp. co řešíš za problém a pak se k něčemu dobereme.

Odesláno (upraveno)

Asi mi něco uniklo - zkusím to ještě jednou.

Jj, máš pravdu, ten úvod mi nějak utekl. Tady opravdu musí jet každý na svoje triko.

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odesláno

Hledám prostě jen nějaké vhodné řešení pro jejich potřeby :)  A rád si nechám poradit od zkušenějších, protože mi je jasné, že některé mé představy mohou být naivní :)
Zkusím ještě popsat, jak to funguje teď. Alespoň, co já vím. Mají dny, kdy prodají 5-10 věcí a dny, kdy je jich 70. Pokud píší doklad, tak prostě jednoduše napíšou 1x tričko, 1x košile, 2x ponožky a dají razítko s podpisem (tak nějak zhruba). Mají i pokladnu, ale ta vyjíždí prostě jen "účtenku" s částkou.
Bylo mi od nich řečeno, že každá má své IČO - z toho důvodu musí jet každá na sebe (2x licence) a chtějí jen nějaké základní řešení, aby splnily nutné podmínky. Takže sklad apod. tam mít nebudou.

Moje představa je taková, že bych jim v systému vytvořil jednotlivé položky Tričko, kalhoty, ponožky, košile ... atd. a ony by si pak jen tu položku vybraly, doplnily počet a ceny a vyjely by to :myslim 
Ale rovnou říkám - ještě jsem ani neviděl, jak to vlastně funguje :D:aut 

Odesláno

Podle Tvého popisu bych asi řešení měl, ale to už by byla reklama. Dej mi sem nebo SZ Tvojí mailovou adresu pošlu Ti tam nějaké podklady ať se máš čeho chytit. 

Odesláno

Franto, není pravda, že z pohledu zákona o ochraně spotřebitele a OZ je třeba aby účtenka EET měla údaje o zboží, množství a podobně. Jen je prodávající povinen na přání kupujícího mu vystavit doklad o koupi, který tyto údaje obsahuje. Účtenka s FIK tedy EET to obsahovat nemusí. Řeči kolem toho vznikly, když si někteří mysleli, že účtenkou EET nahradí klasický doklad o prodeji. Pokud ale bude účtenka EET obsahovat všechny údaje a nebo naopak klasický doklad bude obsahovat údaje EET tak doklad může být jeden, v opačném případě musí být dva.

Odesláno

No a to je ten problém. Účtenka s FIK generovaná z tzv. "Chytré" kalkulačky, kde je uvedena jen konečná cena nebo i z ostatních EET pokladen, které to umožňují, se tiskne jen v jednom provedení (originálu) pro zákazníka, který si pak může zpětně na portálu FÚ ověřit zdanění - mimochodem je to pěkná pakárna schválně si to někdy zkus - informace pro obchodníka je někde na serveru. ČOI ale vyžaduje obojí což je prakticky při kontrole nedohledatené. Ideální je pokladní systém, který obsahuje i EET a kompletní informace, včetně FIK, je na jedné účtence.  

Odesláno

To určitě je nejlepší řešení, ale tam kde z 90% není uctenka vyžádána,  jako třeba cukrárna, restaurace, hospoda, to může fungovat jako nyní. Tedy Eet uctenka s částkou a FIK a v případě potřeby vystavena ručně uctenka za občerstvení, nejlépe rozepsat na sodovky. :D

Odesláno

Tohle tady nevyřešíme, stav je takový jaký je a jak to dopadne je ve hvězdách. Stejně mám nepříjemné tušení, že se celý systém 2. března zhroutí asi jako nedávno slavná evidence vozidel. Zatím je zapojeno přibližně 10- 15% subjektů (restaurace hotely atd.) Ten rozhodující balík přijde teď, ve druhé etapě.

Odesláno

Trošku som sa tomu venoval a zisťoval,

V Sr, je obmedzený počet ucteniek v eet za mesiac, cize ak prekročis počet za mesiac, musis zmeniť účtovanie na pokladňu, je jedno že sú to len korunove položky.

Cena tlačiarne a licencie vyšla na 50% ceny klasickej pokladne, lenze k tomu treba prirátať aj potrebu neustáleho pripojenia k internetu počas účtovania, cize pri problémoch so signálom mas smolu.

Dnes sú už erp celkom slušne aj malé, cize ja by som siel touto cestou. Ale každému vyhovuje niečo iné.

Odesláno

Já osobně kdybych byl v této situaci jak je na začátku popisovaná, tak bych volil platební terminál s možností hotovosti i platebních karet. Rychlé,  jednoduché a spolehlivé. 

Odesláno

Od ČR je to trochu odlišné. 1. Počet účtenek není nijak omezen. 2. Cena za pořízení se pohybuje v rozmezí od cca 1.500,- za nejjednodušší řešení = mobil + BT tiskárna do cca 10.000,- za kompletní pokladní sestavu = tablet, tiskárna, platební terminál, pokladní zásuvka a skener čárového kódu. 3. Co velikosti, tak ty tzv. "Chytré kalkulačky" jsou ve velikosti přenosného platebního terminálu, tedy do ruky.

Většina je vybavena slotem pro SIM kartu, takže připojení je možné řešit cestou mobilního operátora případně lze použít funkci HotSpot na svůj mobil.  

Odesláno
před 3 minutami, MotoMoto napsal:

Já osobně kdybych byl v této situaci jak je na začátku popisovaná, tak bych volil platební terminál s možností hotovosti i platebních karet. Rychlé,  jednoduché a spolehlivé. 

Souhlasím, je ale třeba také zohlednit podmínky, za kterých ta která banka terminál poskytuje. 

• O 3 týdny později...
Odesláno
V 1/13/2017 at 18:21, FrantaCV napsal:

Původně to byla pouze výjimka pro podnikatele, kteří z nějakého důvodu nemají okamžitý přístup k internetu - po dohodě FÚ mohli odeslat souhrn za max. 5 dní. Podle poslední informace, kterou jsme dostali je tento odstup standardní bez nutnosti o výjimku žádat.

Ta informace pochazi od koho? Resp. byla vydana jako zavazne stanovisko? Protoze uroven informovanosti pracovniku financnich uradu je dost spatna.

Odesláno

Tato informace pochází z doplňkového školení nás (techniků) pověřených instalacemi EET pokladen pro xxxx (nelze byla by to reklama) a vycházela ze zkušenosti z první vlny. Nicméně došlo k další úpravě. 5-ti denní lhůta je možná, ale pouze po dohodě a odsouhlasení FÚ, pod který poplatník spadá. Pro všechny ostatní je sjednocena maximální lhůta 48 hodin od uskutečněného prodeje. Podrobné informace lze najít třeba tady: https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces

Odesláno

Jinak já stále ještě úplně nevybral. Řešení z MT bylo zavrhnuto, takže teď vybírám z řešení Tablet + tiskárna :myslim 
Důležité ale je, aby mohly být na tabletu (v pokladním systému) přihlášené obě dvě, nebo aby tam fungovalo rychlé přepnutí uživatele ... 

Vyhlídnuté máme tohle: https://www.mironet.cz/elio-xp58iil-anetca-eet-pokladna-pokladni-software-anetca-tiskarna-elio-xp58ii-usb-pro-win+dp306446/ 
s tím, že by se na to použil nějaký starší notebook a nebo by se koupil nějaký základní W10 tablet :nevim 

Odesláno
před 4 minutami, MJSytic napsal:

Důležité ale je, aby mohly být na tabletu (v pokladním systému) přihlášené obě dvě, nebo aby tam fungovalo rychlé přepnutí uživatele ... 

Z toho bude dřív nebo později problém, protože čas od času se prostě někdo nepřepne, pak si toho buď všimne a bude se zase stornovat nebo nevšimne a nebude to pak případně sedět s DP... I když budou dvě okna s aplikací, dřív nebo později to prostě někdo zadá do špatného...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...