Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nevíte prosím vás někdo jak to u "jedničkové" 308 s geometrií? Při přezouvání jsem narazil u jedné pneu na sjetý vnitřek :( Bohužel jsem si toho všiml až při uskladnění, takže nevím, kde byla :grr 
V létě na TK technik na přední geo říkal, že je OK, tak mám podezření na zadní nápravu. Akorát nevím, jestli se dá u tohoto typu nápravy s geo hýbat, nebo je spíš někde nějaká vůle :myslim  I když na tu by asi na STK přišli, ne?

• MJSytic changed the title to 308 rv2008 - geometrie
Odesláno

Jo, no tak to jedině :D Ale stejně když bude v háji GEO, tak se bude dělat komplet, ne jen jedno kolo :P Spíš mi jde o to, jestli se u toho nastavuje i zadek, nebo je to napevno a mám se zaměřit spíš na nějaké vůle :myslim 

Odesláno

Zadní náprava je pevná bez možnosti jakéhokoli nastavení.

Umyli ti kola? Pokud ne, tak ty přední budou výrazně špinavější:mrk

Odesláno

Ale dá se alespoň dát do osy a komu je to málo, může si nechat vysoustružit přesné podložky a podle výpočtu jimi vypodložit čep náboje zadního kola a tím i upravit zbytek geometrie zadní nápravy.

Odesláno

1) popisovat si pneu, kde která byla, má docela smysl, aspoň už víš proč

2) technik na TK říkal dle pohledu z okna? Že na TK neměřil kompletní geometrii celého auta jsem přesvědčen - maximálně tak zkontroloval sbíhavost a říká tomu "geometrie". 

Odesláno

JJ, nevím přesně, co tam měří, ale asi to bude jak píšeš. Dělal to jen na předku, takový to "šroubovací udělátko" :myslim Pokud se teda na zadku měnit geo nedá, tak je to jednoduchý. Kontrola geo předku a když bude OK, tak pak se budeme pídit po nějakých vůlích.

Odesláno

Ne, v první řadě je třeba zkontrolovat, jestli někde nejsou nějaké vůle a jestli jsou všechny upevňovací prvky se silentbloky OK, a poté zkontrolovat celou geometrii - tedy i ten zadek (i když není nastavitelný). A to ne jen způsobem "je to OK páč je všechno v zelenym", ale i posoudit souvislosti.

Odesláno

Hmm, to je pravda. Dělat geo, když tam jsou vůle je vlastně k ničemu. Chytrému napověz a ... Díky za nakopnutí ;) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...