MJSytic Odesláno 1. listopad 2016 Odesláno 1. listopad 2016 Nevíte prosím vás někdo jak to u "jedničkové" 308 s geometrií? Při přezouvání jsem narazil u jedné pneu na sjetý vnitřek Bohužel jsem si toho všiml až při uskladnění, takže nevím, kde byla V létě na TK technik na přední geo říkal, že je OK, tak mám podezření na zadní nápravu. Akorát nevím, jestli se dá u tohoto typu nápravy s geo hýbat, nebo je spíš někde nějaká vůle I když na tu by asi na STK přišli, ne? Citovat
radim.1008 Odesláno 1. listopad 2016 Odesláno 1. listopad 2016 A ty si nepopisuješ gumy při sundání? Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat
MJSytic Odesláno 1. listopad 2016 Autor Odesláno 1. listopad 2016 Ne, proč? Nikdy jsem to nedělal. Prostě to točím podle opotřebení Citovat
radim.1008 Odesláno 1. listopad 2016 Odesláno 1. listopad 2016 Třeba proto, že by jsi potom věděl, odkud jsi ji sundal. [emoji14] Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat
MJSytic Odesláno 1. listopad 2016 Autor Odesláno 1. listopad 2016 Jo, no tak to jedině Ale stejně když bude v háji GEO, tak se bude dělat komplet, ne jen jedno kolo Spíš mi jde o to, jestli se u toho nastavuje i zadek, nebo je to napevno a mám se zaměřit spíš na nějaké vůle Citovat
parizov Odesláno 1. listopad 2016 Odesláno 1. listopad 2016 Ne, proč? Většinou se teď nedoporučuje (obecně) výměna křížem, tedy změna otáčení kol. Citovat
MJSytic Odesláno 1. listopad 2016 Autor Odesláno 1. listopad 2016 No dobrá, ale téma je o geometrii, tak nechme teorie o přehazování kol na jindy Citovat
Ajap Odesláno 1. listopad 2016 Odesláno 1. listopad 2016 Zadní náprava je pevná bez možnosti jakéhokoli nastavení. Umyli ti kola? Pokud ne, tak ty přední budou výrazně špinavější Citovat
HonzaC2 Odesláno 2. listopad 2016 Odesláno 2. listopad 2016 Ale dá se alespoň dát do osy a komu je to málo, může si nechat vysoustružit přesné podložky a podle výpočtu jimi vypodložit čep náboje zadního kola a tím i upravit zbytek geometrie zadní nápravy. Citovat
oddie Odesláno 2. listopad 2016 Odesláno 2. listopad 2016 1) popisovat si pneu, kde která byla, má docela smysl, aspoň už víš proč 2) technik na TK říkal dle pohledu z okna? Že na TK neměřil kompletní geometrii celého auta jsem přesvědčen - maximálně tak zkontroloval sbíhavost a říká tomu "geometrie". Citovat
MJSytic Odesláno 2. listopad 2016 Autor Odesláno 2. listopad 2016 JJ, nevím přesně, co tam měří, ale asi to bude jak píšeš. Dělal to jen na předku, takový to "šroubovací udělátko" Pokud se teda na zadku měnit geo nedá, tak je to jednoduchý. Kontrola geo předku a když bude OK, tak pak se budeme pídit po nějakých vůlích. Citovat
oddie Odesláno 2. listopad 2016 Odesláno 2. listopad 2016 Ne, v první řadě je třeba zkontrolovat, jestli někde nejsou nějaké vůle a jestli jsou všechny upevňovací prvky se silentbloky OK, a poté zkontrolovat celou geometrii - tedy i ten zadek (i když není nastavitelný). A to ne jen způsobem "je to OK páč je všechno v zelenym", ale i posoudit souvislosti. Citovat
MJSytic Odesláno 2. listopad 2016 Autor Odesláno 2. listopad 2016 Hmm, to je pravda. Dělat geo, když tam jsou vůle je vlastně k ničemu. Chytrému napověz a ... Díky za nakopnutí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.