BezoM Odesláno 13. květen 2017 Odesláno 13. květen 2017 MJSytic podarilo sa ti zistiť to rušenie ? Uvažujem tiež nad 118 keďže na amazone vyjde na cca 40 libier čo je dosť rapídny rozdiel oproti 119 a zas na tu GPS si až tak nepotrpim aby som to mal aj v kamere Citovat
MJSytic Odesláno 13. květen 2017 Autor Odesláno 13. květen 2017 Ano. Rušení dělá čip kamery. Pokud nenahrává, tak je to OK. Jakmile se zapne "REC", tak ruší signál GPS. Připojil jsem k NAVI jinou anténu, kterou jsem přilepil zvnitřku palubky někam do míst vedle prostředního reproduktoru. Funguje to v pohodě, i když občas se signál taky ztratí. Ale nic, co by bránilo v používání. Jinak těch pár korun navíc za GPS anténu pro kameru už nehraje roli a ty videa včetně vyznačené mapy a rychlosti jsou fajn Citovat
pepo385 Odesláno 21. květen 2017 Odesláno 21. květen 2017 Zdravím, konečne som sa dokopal k nahodeniu 119-ky, ktorú som kúpil ešte niekedy v januári. Šťavu som chcel brať od poistiek pod prístrojovkou, aby menič sa zbytočne nepražil pod strechou, kábel som vpohode pretiahol popod čalúnenie a cez ľavý stĺpik. &ale keď som videl utopenú poistkovú skrinku pod prístrojovkou a krížom cez ňu ešte spleť káblov ... To som fakt ešte v žiadnom aute nevidel, veď tu je problém vymeniť poistku, nie to ešte sa na ňu napojiť! Takže som rozobral aj stredový panel a šťavu zobral od zapaľovača. Šlape to bez problémov, neruší navigáciu ako "vraj" robí 118-ka. A pre tých, ktorí majú 119, je už k dispozícii nový firmwarwe 2.04, ktorý má už aj české menu. A ďakujem autorovi vlákna za inšpiráciu. http://www.isix.cz/user/documents/upload/viofo/FWBA119.zip Citovat
TomasARN Odesláno 10. červenec 2017 Odesláno 10. červenec 2017 (upraveno) Vcera som kupil kameru Truecam A7s, dnes ju skusim nalepit drziakom co bol prilepeny na plast pod spetne zrkadlo a zajtra ju zapojim k osvetleniu, ale nemam menic z 12v na 5v, tak na ten ucel pouzijem vnutornosti z nabijacky co mam z navigacie a nieco vyrobim Upraveno 10. červenec 2017 uživatelem TomasARN Citovat
TomasARN Odesláno 11. červenec 2017 Odesláno 11. červenec 2017 Kameru sa podarilo zapojit k stropnemu svetlu. Tu su fotky z montaze https://www.peugeot-club.com/topic/109977-p-508-20-hdi/#comment-1820078 Citovat
TomasARN Odesláno 17. červenec 2017 Odesláno 17. červenec 2017 Teraz rozmyslam, kam dam kameru, aby snimala priestor za vozidlom. Chystam sa na dlhsiu cestu a chcem nahravat aj cestu za vozidlom. Bude to iba na tu cestu, nie na stalo, cize zapojim do do zasuvky v batozinovom priestore, ale neviem ci dat kameru na sklo, lebo pri otvoreni kufra sa bude tahat kabel Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 17. červenec 2017 Odesláno 17. červenec 2017 nechej kabel volny kolikrat budes za cestu kufr otvirat ? Citovat
TomasARN Odesláno 17. červenec 2017 Odesláno 17. červenec 2017 Malo, preto je to zatial prva alternativa, ale musim prehladat doma krabice, ci najdem dlhsi drziak a dam to na bocne sklo batozinoveho priestoru a potom skusim, ci sa nebude kamera pri jazde triast Citovat
E_DDT Odesláno 18. srpen 2017 Odesláno 18. srpen 2017 V 13. 5. 2017 at 23:13, MJSytic napsal: Ano. Rušení dělá čip kamery. Pokud nenahrává, tak je to OK. Jakmile se zapne "REC", tak ruší signál GPS. Připojil jsem k NAVI jinou anténu, kterou jsem přilepil zvnitřku palubky někam do míst vedle prostředního reproduktoru. Funguje to v pohodě, i když občas se signál taky ztratí. Ale nic, co by bránilo v používání. Jinak těch pár korun navíc za GPS anténu pro kameru už nehraje roli a ty videa včetně vyznačené mapy a rychlosti jsou fajn Nezkoušel si tu kameru bez GPS modulu, ruší to taky? A nevíte jestli to rušení dělá pouze tato kamera (A118) nebo obecně kamery s tímto čipem (NT96650)? Chtěl jsem koupit LeadEdge H3 nebo H264 kde je v podstatě ten samý čip, tak mám trochu obavu. Citovat
MJSytic Odesláno 18. srpen 2017 Autor Odesláno 18. srpen 2017 JJ, zkoušel jsem všechny možné režimy. Dělá to samotná kamera. Odpojení GPS modulu nepomohlo. Dokonce to začne rušit, až když začne kamera nahrávat. Pokud je jen zapnutá, tak je to OK. Citovat
E_DDT Odesláno 23. srpen 2017 Odesláno 23. srpen 2017 To je špatné. Nevím jestli P508 nějaká méně odolná, ale nedávno jsem si koupil usb nabíječku, konkrétně LAMAX Tech USB Car Charger. Schválně jsem si k ní četl hodnocení, abych neměl problém z rušením. Psalo se v nich, že OK, atd. Já jsem ju strčil do auta a mám po rádiu. Tak nevím co si o tom myslet. Ještě jsem se chtěl zeptat, ty tu kameru máš přilepenou za zrcátkem. Tam je ale nějaký senzor (ze zadu na zrcátku), nevadí to tomu? Co je to vlastne za senzor? Citovat
MJSytic Odesláno 23. srpen 2017 Autor Odesláno 23. srpen 2017 To je senzor okolního osvětlení. Druhý je na zrcadle. Nějaké omezení funkčnosti jsem nezaznamenal - mám zatmavená okna z výroby, takže nějak neřeším Jinak rádio mi kupodivu s kamerou hraje bez problémů. Ale to je kvůli tomu, že ho neposlouchám Prostě Peugeot no Citovat
E_DDT Odesláno 23. srpen 2017 Odesláno 23. srpen 2017 (upraveno) Zepředu na zrcátku je čidlo, které snímá svítící auta za tebou, a stmívá zrcátko, aby tě to neoslňovalo. A to zadní to nevím na co je. Možná to zapíná a vypína světla, ale nevím, musím to vyzkoušet. Tobě tedy ta kamera žádné omezení nedělá? Upraveno 23. srpen 2017 uživatelem E_DDT Citovat
MJSytic Odesláno 23. srpen 2017 Autor Odesláno 23. srpen 2017 Vždyť ti to píšu, co to je, ne? Ale koukám, že máš jiný pohled na to, co je vpředu a vzadu Na zrcadle (na odrazové ploše) je čidlo pro oslnění zezadu a to na obrázku je čidlo pro osvětlení zepředu. Podle stavu světla/oslnění se zrcátko (odrazová plocha) zesvětluje/ztmavuje tak, aby obraz v něm neoslňoval, ale byl zároveň i dostatečně vidět. Po instalaci kamery jsem v tomhle směru nezaznamenal žádný rozdíl ve funkčnosti. Může to být ale způsobeno tím, že má z výroby zatmavená skla Citovat
E_DDT Odesláno 23. srpen 2017 Odesláno 23. srpen 2017 Počkej, tomu teď nerozumím. Na odrazové ploše je čidlo pro oslnění zezadu, to je jasné. Ale to co je na obrázku není snad kvůli oslnění. Jak by to fungovalo? Když ti přece někdo posvítí do ksichtu, tak se ti zrcátko může ztmavovat jak chce a nic ti to nepomůže. Na předchozím autě jsem měl také stmívací zrcátko a tam jsem měl jen jedno čidlo na odrazové ploše, resp. pod ní. No ale hlavní je, že ta kamera to nijak neovlivňuje, to je podstatné. Citovat
TomasARN Odesláno 23. srpen 2017 Odesláno 23. srpen 2017 Tie dve cidla by mali byt prepojene a jedno snima oslnenir zozadu a to druhe okolite svetlo a podla toho sa snazi co najlepsie stmavit zrkadlo Citovat
MJSytic Odesláno 23. srpen 2017 Autor Odesláno 23. srpen 2017 E_DDT: Já fakt nevím, jak jinak ti tu funkci čidel vysvětlit, než jak jsem to podrobně popsal Možná v eskymáčtině by to pomohlo? Prostě ty čidla spolupracují, aby odraz v zrcátku byl co nejkomfortnější. Neoslňoval a zároveň byl dostatečně vidětelný (aby to nebylo moc tmavé, když nemusí). Lepší? Laďa ohodnotil 1 Citovat
jarokare Odesláno 23. srpen 2017 Odesláno 23. srpen 2017 Ještě by šlo napsat , že ty 2 snímače na zrcátku (přední a zadní) porovnávají intenzitu osvětlení mezi sebou - když je víc světla zezadu (oslnění světly za námi jedoucím vozem) , zrcátko se ztmaví - když je úroveň stejná nebo vepředu vyšší , zrcátko zůstává čiré . MJSytic a klakson23 ohodnotil 2 Citovat
E_DDT Odesláno 23. srpen 2017 Odesláno 23. srpen 2017 MJSytic: No možná by to stačilo v češtině, tak jak to udělal jarokare a nebo ve slovečině viz.TomasARN. Díky. Citovat
MJSytic Odesláno 23. srpen 2017 Autor Odesláno 23. srpen 2017 E_DDT: Ale to jsem přeci udělal hned v první odpovědi V druhé to popsal podrobněji a konečně ve třetí to popsal jinými slovy ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.