Medvěd Odesláno 17. září 2016 Odesláno 17. září 2016 (upraveno) Na dnešní den bylo poněkud "přeakcováno". Zvolili jsme ranní cestu z Prahy do Mělníka historickým busem (povedlo se nám obsadit i první lavici v jediném dochovaném návěsu určeném pro přepravu osob) a chvíli jsme jeli i 706 RO z roku 1957. V Mělníce jsme pak chvíli váhali zda jet Ikarusem do Neratovic nebo historickým motorákem přímo do Prahy na hlavák. Zvítězila varianta 2, tedy motorák, kterýmu ale v Čelákovicích "klekl motor" a do Prahy jsme dojeli s hodinovým zpožděním. Následně jsme vynechali plánovaný den IZS na Výstavišti a přesunuli se k Technickému muzeu, abychom se svezli Teslou (ten elektromobil má zrychlení jak kráva), Nissanem Leaf (paní, co nás vozila, znala nejen pana Vegra, ale i nějakého neúnavného elektropropagátora Radovánka s Ionem ) a Pavel se v sadech projel na elektromotorce (za 36000 si o ní fakt může nechat zdát). Celkově jsme dnešek prožili krásně, ale zamrzelo, že zajímavých akcí bylo vážně víc než by člověk dokázal zvládnouthttp://dkmedved.rajce.idnes.cz/Vylet_17.9.2016_a_kdybychom_se_rozkrajeli_stihli_bychom_jeste_vic/ O rekonstrukci návěsu http://www.autobusovenoviny.cz/photogalleries/osobni_naves_karosa_no_80_kars/ Upraveno 17. září 2016 uživatelem Medvěd Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. září 2016 Odesláno 18. září 2016 (upraveno) ten naves vypada suprove aspon nemuzou cestujici furt rvat po ridicovi kdy uz tam bude Upraveno 18. září 2016 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
vendelinek Odesláno 18. září 2016 Odesláno 18. září 2016 Pěkný No,tu 706 pamatuju ještě jako malej kluk,když jsem jezdil za babičkou Odesláno z Samsung J 5 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 18. září 2016 Odesláno 18. září 2016 (upraveno) Lukáši to je trefná poznámka. Ale po mém zážitku pár dní zpět bych si na první lavici nesedl. Kamarád potřeboval někoho do dvojky na okruh po Rakousku. Jelo se patrovou Setrou turisty jsme vysadili na parkovišti s tím že za cca tři hodiny je vyzvedneme. Jirka rozhodnul že v mezičase dojedeme natankovat a pokud potkáme pneuservis kde by nás dokázali zvednout tak nechá prohodit kola na prostřední nápravě ( tzv. tuplák). A mě poslal abych zkontroloval a případně doladil pořádek ve vrchním patře vozu. Tak jsem to prošel a řekl jsem si že se chvilku pokochám výhledem z té " galerie" u čelního okna. Asi zafungovala jakási fobie z toho že vozidlo jede ale já na to nemám sebemenší vliv a při příjezdu k prvnímu podjezdu sem sebou instinktivně praštil do uličky a celý zelený sem pak došel dolů a když se na mě Jirka podíval tak řekl to je dobrý já na tom byl podobně a rozesmál se na celé kolo. Až když jsme se vrátili domů se přiznal že mu to dalo dost práce navodit tu situaci a že je to běžná zábava kluků který vodí patrový busy takhle stresovat kamarády který se uvolí jim trhnout trn z paty aby mohli odjet práci tak jak chce průvodce od výpravy. Upraveno 18. září 2016 uživatelem Vena garážmistr Citovat
Medvěd Odesláno 18. září 2016 Autor Odesláno 18. září 2016 Véno - loni jsme jeli na galerii SETROU do Drážďan a dali jsme to v pohodě. První podjetí mostu nebylo úplně příjemné, ale je to jen o zvyku. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. září 2016 Odesláno 18. září 2016 (upraveno) před 33 minutami, vendelinek napsal: Pěkný No,tu 706 pamatuju ještě jako malej kluk,když jsem jezdil za babičkou Odesláno z Samsung J 5 taky vzpomínám , ještě do učení jsem jezdil výhradně ve vlečce s paní průvodčí..., ale to už tahal RTO Upraveno 18. září 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Medvěd Odesláno 18. září 2016 Autor Odesláno 18. září 2016 (upraveno) RTO není RO. RTOčko pamatuju i já (byl jsem s ním třeba poprvé na Grossglockneru - verze LUX) a byl to nejlepší bus na cestování na vodu. Dokonce si pamatuju i stejný bus polské výroby JELCZ, který zřejmě v rámci dohody RVHP musely pořídit ČSAD (měl disková kola namísto původních TRILEXů, jinak zabudovaná přední světla a jiné - hranatější - blinkry). Bus RO si už na silnicích fakt nevybavím a překvapilo mě, že měl oproti RŤáku i vyšší gumy Upraveno 18. září 2016 uživatelem Medvěd Citovat
Vena garážmistr Odesláno 18. září 2016 Odesláno 18. září 2016 Jo Medvěde to byli auťáky na tyhle naše cesty. A hlavně kdo s tím jezdil tak to byl oproti dnešním mladým řidičům pan šofér. Já už je v akci nepamatuju. Já si pamatuju že do školy (ZŠ) jsme jezdili " Čtyrkovou " Karosou a se školou jsme jezdili na výlety ŠDéčkem a to byl dvorní povoz orchestru a teď nevím jestli K. Vágnera nebo L. Štaidla ale bylo to muzikantský auto. Potom když jsem chodil na učňák tak pamatuju že dojížděli v Praze Ikarusy a začínali kloubový Karosy. No a teď když dostanu kloubovou Karosu v práci tak už to taky začíná být trochu nostalgie. Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. září 2016 Odesláno 22. září 2016 Pekny vylet, nedavno jsem taky Valcu vzal na vylet autobusem ktry mel lidove oznaceni randal. a randal to byl. ale asi to patri do sekce cestovani Citovat
MotoMoto Odesláno 23. září 2016 Odesláno 23. září 2016 A to jsi Medvěde (nevím proč) vynechal vinobraní na Mělníku. Možná by to byl pro Pavlíka také zážitek. Autobusy jsou to hezké, ale cestovat bych s tím dneska už nechtěl. Citovat
Medvěd Odesláno 23. září 2016 Autor Odesláno 23. září 2016 Vynechal, páč akcí bylo na ten den opravdu hodně a netoužil jsem se mačkat v davu ovíněných poloopilců Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. září 2016 Odesláno 24. září 2016 Ani se Medvědovi nedivím že vynechal Vinobraní. Osobně jsem tam byl asi dvakrát. A několikrát jsem byl jezdit pendl Pha- Me- Pha. A to mi stačilo. Řekněme že na mě je to až moc komerční akce. Na které se snaží vytřískat každou korunu nejen pořádající agentura ale i město. MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 24. září 2016 Autor Odesláno 24. září 2016 (upraveno) Co se Vinobraní týče - opravdu netuším, co bych tam s Pavlem jako měl dělat? Kolotoče - to můžu kdykoli na Výstavišti nebo třeba zcela neplánovaně v rámci výletu na LOKÁLNÍ pouti. Víno bych Pavlovi nedovolil, mačkat se v davu můžu kdykoli na Karlově mostě (a ZADARMO!!! ), Vietnamské obchodníky nabízející KVALITU vidím taky všude - prostě jsem nenašel NIC, co by mě přesvědčilo tam zajít. Akce PRO MASY byl počátkem září KEFÍR, ale ten byl určen určitému typu klientů (NÁM ) a taky jsme si ho užili. Víc než 1 "masovka" měsíčně mi ale přijde nepřijatelná. A už mám tip, kde se rádi budeme mačkat v říjnu - http://www.retromestecko.cz/ Upraveno 24. září 2016 uživatelem Medvěd Citovat
MotoMoto Odesláno 25. září 2016 Odesláno 25. září 2016 Historická scéna, řemeslná umění, country scéna, dobové divadlo, to všechno jed od komerce na míle vzdálené. Je vidět, jak asociace spojují takovou akci jen s něčím. Vena Garážmistr: A jakoupak že agentůru máš na mysli? Ona tam totiž žádná není. A vietnamci tam byli dvoje s nudlemi, jinak ani jeden stánek s hadry a podobně. Ti tam nesmějí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.