Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hezký den přeji. Po 5 letech (95 tis km. motor 1,4 vti  EP3) odešel vlnovec. Zbytek výfuku - originál celý z jednoho kusu se zdá být ve slušném stavu. Cena originál předního dílu u Domanského je 9 tis. Kč. Vzhledem k nízké životnosti to nejsem ochoten zaplatit. Druhovýroba, např. MTS má cenu mnohem příjemnější. Prosím o praktickou zkušenost, jak je to po uříznutí původního výfuku s napojením neoriginálu.  Ještě je možná výměna vlnovce. I zde bych uvítal jakoukoliv praktickou zkušenost, např. životnost sváru. Děkuji za případné rady.

Odesláno

prostě koupíš vlnovec přibližného průměru a navaříš místo starého, v místě sváru to vždy rezaví nejdříve, ale pokud máš zbytek potrubí OK, tak vlnovec přehoď a pak třeba natři něčím proti korozi, nebo pokud máš možnost pohliníkování atd., tak neváhej použít

Odesláno

Ještě mě napadla možnost jak obejít sváření. Pokud má přední díl levného polského výfuku (cca 600 kč) stejný vnější průměr trubky, dal by se uříznout v rovině před předním úchytem a spojit spojkou z "převlečné" trubky na obou koncích naříznuté  a stažené sponami. Netuší někdo, jestli jsou průměry trubek od různých výrobců různé?

Odesláno

Nemyslím si, že je to nesmysl. V aaavyfuky.cz jsem dozvěděl, že převlečnou spojku prodávají, pokud bude sedět průměr trubky - což právě zjišťují - půjdu touto cestou. Jestli jsou trubky jiné, bude sváření, ale např. ve Spei za 3 tis. Kč.

Odesláno

Výfuk je opraven - navaření nového vlnovce. Napojení pomocí spojky kvůli rozdílným průměrům trubek nebylo možné. Originál má o cca 7 mm větší průměr. Oprava byla provedena ve V+V autodíly - Horní Počernice Praha. Cena komplet 1 650 Kč. na počkání.

Odesláno

Hm ,tak to je bomba

Já nesvářím,ale když jsem dal auto ke kamarádovi co měl servis/škoda ho,budiž mu zem lehká/ tak jsem dojel domů cca 1,5km,udělal kafe a než jsem ho dopil tak tu na mě troubil,že je hotovo,to vše za cca 600kč,je tomu tak 3 roky zpět. 

• O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj, měnil jsem po 10 letech originál výfuk za Bosal. Střední i zadní díl. Po výměně se mi zdá, že je auto podstatně hlučnější. Tím nemyslím nějaké pískání, nebo drnčení, ale celkově hluk od motoru je podstatně víc slyšet. Je to prosím normální, nebo nesetkal se s tím někdo?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...