Přejít na obsah

zingali

Uživatel
  • Počet příspěvků

    150
  • Registrace

  • Vyhraných dnů

    1

Vše od uživatele zingali

  1. https://www.autoforum.cz/predstaveni/renault-drasticky-omezi-rychlost-svych-aut-je-to-dalsi-virus-napadajici-automobilovy-prumysl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=EdhBvYyl2qx-202104241737&dop_id=11424058 Hezký to bude...
  2. Svojí nemám nafocenou, zkusím sem dát fotku kterou mně poslal autosalon. Je úplně stejná, ale v reálu vypadá líp, barvy jsou sytější.
  3. Myslím, že pověst 207 poškodil Vti motor. Přitom ten můj je dobrej, slušně výkonnej, spolehlivej - musí se vyřešit spotřeba oleje. Taky se nehodí na krátký popojíždění za studena po městě. Pokaždé píšu - ještě jsem nestartoval dvakrát...Za deset let ani jedna chyba na diagnostice. Za celou dobu jsem si všechny drobný závady (upečený těsnící kroužky, prasklá expanzní nádoba chladiče) auta vyřešil sám, bez servisu. Thalia byla takový sranda auto- turecká lidová limuzína. Na vyklízení domu před rekonstrukcí posloužila dobře. Tady jsem ale řešil úplně jiné závady- upadlá klička stahování oken- opraveno pomocí dřevěného kolíčku a lepidla, zadřenej vetilátor topení - protože auto nemá kabinovej fitr. prach jde do ložisek. Výměna z vrakoviště. Vysokej měkkej podvozek - přizpůsobit jízdu. Nebyla rezavá, přední blatníky plastový.
  4. Jasně, ale 207 obstála. Je to dobrý auto. Mezi 207 a Giuliettou je mnohem menší rozdíl než mezi 207 a mojí bývalou Thaliíí. Je to už solidní auto, se slušným výkonem, dobrým podvozkem, nerezne, srážku se srncem přežilo bez znatelnějších následků.Mám jí 10 let, skoro 160 tis. km a při běžné údržbě všechno funguje. Já už moc nevěřím na "prémiovost" konfekčních značek, byl bych rád kdyby si Alfa co se spolehlivosti týká počínala stejně jako 207.
  5. Pěkně zdravím. Před nějakou dobou jsem porovnával 207 s mým druhým autem Renaultem Thalia 1,4 55 Kw. Tak si to dnes zopakuji s novou Alfou, kterou mám už celé tři dny. Julietta je mnohem větší než 207, barva červená, interiér pěkně udělanej, na ovládání jsou tlačítka,displej jen na audio. Motor - když jsem jel z Budějovic, myslel jsem že mám nastavenej ostrej jízdní režim a jelo to hezky. Doma jsem zjistil. že jsem jel na obyč nastavení- v dynamic režimu to jede jako utržený ze řetězu a zpřesní se řízení. Podvozek - čekal jem tvrdej, nenaklánějící se...Tak tohle je úplně něco jinýho - mám dojem že podvozek si všechny nerovnosti vyřídí tam někde dole a do kabiny pronikne minimum. A samozřejmě se nenaklání. Třeba Peugeot se taky moc nehoupe, ale je tvrdej, každou nerovnost pošle rovnou pod zadek. Podvozek je stejnej pro všechny výkony, takže můj má obrovskou rezervu,pořád mám pocit že jedu pomalu, že mám zrychlit. Na papíře to vypadá že mezi 207 (70Kw) a Alfou (88Kw) i vzhledem k tomu že Giulietta je větší není zas takový rozdíl. Jenomže Alfa je podle techničáku těžší těžší jen o 40 kilo. Taky má mnohem větší točivej moment v nižších otáčkách, jde za plynem hodně dobře. Auto je nový tak ho moc nehoním, ale i do cca třech tis. otáček šlape výborně. Peugeot jede hezky, ale pro výkon se musí točit a zrychleni je mnohem mírnější. Převodovka u Itala má šestistupňový manuál. Převody jsou přiměřený - nemám ten pocit dlouhého převodu po 180 stupňové zatáčce do které najíždím rychleji aby to dvojka při výjezdu vzala. Asi kombinace kratšího převodu s větším točivým momentem. Peugeot je dobrý auto - služí mně už 10 roků. Doufám že Giulietta bude sloužit stejně dobře, protože tyhle auta končej. Budou pojízdné infotainmenty s velkým displejem, dvaapůlválce na dřevoplyn z biomasy a dvě tužkový baterky k tomu...
  6. Pěkně zdravím po delší době, v domácím hifi se nic nezměnilo, tak aspoň dojem z audia v mém novém autě. Je to tak, Alfa Giulietta už dorazila, mám jí teprve dva dni. Ta audio sestava je takovaj malej, přeslazenej italskej podfuk. Reproduktory jsou ve všech dveřích- v předních jsou dole nejspíš středobasy a nahoře výškáče. Vzadu jsem se nekoukal. Balancí se dá nastavit hlasitos všech zvlášť. Zvuk je vzdušnej, tenkej,nic moc rozlišení, má i náznak barev. Jsem rád za CD přehrávač- ten už nebude, dál je tam rádio a USB vstup. Zatím to vypadá - zkoušel, jsem jen jedno CD, že USB (mp3) se kvalitou zvuku moc neliší od CD přehrávače, což naznačuje nízkou kvalitu celého audiu systému. Hifi to není ale na auto dobrý.
  7. Ještě jedna věc mě láká (netřeba zakládat nové vlákno, nebudu to rozvíjet) - udělat upgrade svého silničního bicyklu. Mám nabídku na krásnej zánovní rám Wilier Cento za dobrý peníze. Moje představa je odtrojit mého Wiliera a nastrojit nový rám. Jenomže varianty současných středových složení- to je neskutečnej guláš! Ani servisáci se nevyznaj v tom co si mám koupit aby se daly použít moje kliky. Zlatý konektory na adaptérech... Ale kolo mám moc rád, takže se s tím poperu pokud rám koupím. A trochu k tématu vlákna - zrovna poslouchám klávesistku Hiromi Ueharu - hodně dobrý.
  8. Pěkně zdravím, jak tak čekám na nové auto - prý už je vyrobený, dokonce va vlaku uložený- hraju si s hifi kromě poslechu samozřejmě. Konečně jsem vyměnil napájecí zdroj ke gramo předzesilovači. Jako obvykle, výrobce dal k výbornýmu přístroji lacinej zdroj. Už v létě jsem koupil stabilizovanej 1,5 A adaptér, výměnu jsem odložil kvůli konektoru. Ty různý rozměry, to je fakt radost - změřit se dá jen vnější průměr. Taky musí sedět polarita- u mě živej uprostřed. Konečně jsem se tím prokousal a stálo to za tu námahu, zvuku to prospělo. A další napájecí kabel - od laboratorního zdroje k nasu, smotaná třímetrová dvojlinka, na jednom konci přístrojové banánky a na druhém- jak jinak zase stejnej typ konektoru o neznámé velikosti. Kabel jsem zkrátil na cca 70 cm (uspořádal to drátoviště za rackem) a napájel novej konektor. Tak jako u gramo předzesilovače jsem čekal přínos ke kvalitě zvuku, tady ne a kupodivu i to se projevilo. Například Dieteru Ilgovi se zlepšil zvuk kontrabasu, asi víc cvičil. Zrovna ho poslouchámhttps://www.amazon.com/Mein-Beethoven-Dieter-Ilg/dp/B00Q5OCYWW vynikající muzika.
  9. Já mám rád ještě kolo- silniční, šlapací, nelektrický. Dá se postavit za slušný peníze na rozdíl od hifi. Vždycky jsem sehnal rámovej set a sadu komponentů. Už končím aby z toho nebylo další téma.
  10. Pro upřesnění, aby to nevypadalo že si jen tak pro radost často nakupuju ve studiu highendový hračky. Tyhle věci se nedaj vždycky kupovat za plný ceny - to bych zruinoval rodinu . K Praecisám jsem se dostal tak, že jsem si před mnoha lety "šikovně" zahořovacím signálem odpálil svoje bedýny Alrjordan. Měl přijít kamarád na poslech, tak jsem dal desku na gramofon - ten signál byl na vinylu. Na vysokých frekvencích jsem byl opatrnej, spodní jsem zesílil ať to pak pěkně hraje. Že je něco špatně jsem poznal až podle smradu. Z jednoho kanálu na zesilovači + jedný bedny se začoudilo. V Belgický zrovna byly k mání tyhle Italové ve výprodeji tuším za 18 tisíc. Mají specifickej, temnější zvuk a potřebujou silnější zesilovač, fakt hrajou dobře -skoro dospěle.
  11. Našel jsem starou fotku, tady hezky vypadaly - koukám, že tam mám ještě dva koncáky- bi amping, ale moc dobře to nehrálo. To je ta místnost se špatnou akustikou jak jsem psal. Vzhledem k tvaru a tý palandě se s tím nedalo nic moc udělat. Dneska tu máme jinou aparaturu - kuchyň.
  12. To je italskej high - end Praecisa acustica. Kdysi jsem je koupil v Praze ve studiu v Belgický. V malý místnosti hrajou výborně. Reprokabel měly zapůjčenej od Zingaliho po dobu rekonstrukce doma. Teď potřebuju něco k nim přiměřenýho. Vlastně je to další zázrak italský techniky v mým vlastnictví, úplně jsem na ně zapomněl. Jsou překrásně poctivě řemeslně udělaný.
  13. Zrovna přemýšlím o těch Suprách jak jsem dal odkaz. Na chatě by délka stačila, od kamaráda skalního hifisty mám na ně doporučení. Jenomže bedny jsou biwiringový, nemán na nich propojky takže musím udělat odbočky z reprobanánků. Už se těším na ty šroubečky s trojkou imbusem. To je často při čínský "kvalitě" jen na jedno utažení - vypadají jako AEC. Před časem jsem ze zvědavosti koupil z čínskýho shopu kopie WBT banánků- na obrázku perfekntí, cena nízká. Akorát ten rozměr hoši netrefili- po utažení sedí jen špička banánku. Co bych chtěl za ty prachy.
  14. Taky si myslím. Mám tam samostatnou elektropřípojku cca 200 metrů mědi v zemi od obecního transformátoru, takže ani není potřeba používat filtraci napájení. Kupodivu akusticky je to taky dobrý i přes ty šikminy, Udělal jsem to tak i doma. Chata stojí na zemních vrutech- takže tvoří takovej obrovskej hifirack na "odhmotňovacích" hrotech. To myslím samozřejmě ironicky.
  15. Tohle jsem poskládal z přebytků na chatě. lampovej předzesilovač k tomu tranzistorovej koncák. Zvlášť rád poslouchám ten gramofon. Zítra popadnu psa Vildu, novou knihu a hurá na venkov.
  16. Gramofon poslouchám moc rád, je úžasný jak hrajou současný přenosky. A nemusej být ani moc drahý - na chatě mám gramofon Regu s levným ortofonem,myslím 2M Red a a hraje to výborně. Občas v Praze vyrazím po antikvariátech, nakoupím LP a doma je vyčistím v pračce. Je z toho nějakej odpad, ale vždy se najde dobrá muzika., Třeba big bandy - swing kterej mám moc rád. Takhle jsem ulovil starý analogový (to je důležitý, protože zhruba od poloviny 80. let už byly digitální i na LP) nahrávky Ellingtona, Count Basie- živej koncert. Zrovna tuhle hudbu mám z vinylu nejraději i když v digitálu jí mám taky. Nejvíc mně připomíná živou muziku.
  17. Od sommeru jsem zkoušel i mikrofonní Carbokab 225- je výbornej i jako signálovej hifi nebo Albedo je přímo hifi a taky dobře hodnocenej. Největší přínos u mě je ten LAN MERCATOR cat 7 XL. Klotz má taky dobrý kabely v metráži. A třeba mikrofonní Canare mám od přenosky k předzesilovaci, za pár korun spousta muziky. Tenhle reproduktorovej Tasker mám vyzkoušenej a je výbornej za tu cenu https://www.prodance.cz/tsk1024.html
  18. Reprokabel-SUPRA XL ANNORUM 4X1.6 BLUE https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/kabely/supra/reprokabel-supra-xl-annorum-4x1-6-blue/ Tohle jsou dobrý kabely za dobrou cenu, jsou i hezky zkompletovaný.
  19. Ještě ke kvalitě spdif výstupu - stějně to bylo i CD přehrávače Usher kterej používám jako transport. Při zapojení externího DAC koaxem se zdálo, že Electrocompaniet není o moc lepší než jeho vlastní DAC. Po CASEA upravě digi. výstupu se ukázalo jak ten převodník hraje- hodně dobře. Na to pozor, když se hodnotí zvud externích DAC.
  20. Taky jsem RG 62 zkoušel, už si moc nepamatuju jak to hrálo, použít se dá. Byla doba kdy jsem si s kabelama hodně hrál, kvůli tomu jsem se i naučil pájet. Dobrý jsou taky Van den huly z metráže - signálový.
  21. Slušný reprokabely v metráži jsou Sommer nebo Tasker, i signálový jsou dobrý.
  22. Koukám jak se to tu pěkně rozjelo. Rád bych přidal zkušenost s přehráváním hi-res. Jak už jsem psal, hifi PC dohromady nedám, tak jsem šel cestou streamru, Pioneer N-70. Nejdřív jsem hrál přes USB z flashky nebo externího disku. Hrálo to solidně, ale chtěl jsem vyzkoušet i lan cestu. Jako zdroj dat jsem nejdřív připojil stolní počírač dle pokynů kamaráda ajťáka - router - switch - streamer. Zvuk byl velice špatnej. Pak mě napadlo (protože PC sítím nerozumím) vyřadit router i switch a zapojit streamer přímo do PC. Zvuk se výrazně zlepšil. Dalo se to slušně poslouchat, ale ke kvalitě CD transport +DAC bylo hodně daleko. Pak následovalo pořízení NAS Netgear, propojení s nasem přímo a lepším lan kabelem Sommer z metráže. To už bylo fakt dobrý, protože ten stramer hraje jako velice slušnej CD přehrávač. A konečná úprava- připojení streamru k externímu DAC vůbec nebyla jednoduchá, protože má špatné spdif výstopy, oba optiku i koaxiální. Tady pomohlo zařízení - SPDIF iPurifier které ty výstupy vylepšuje. Pro mě nejvetší překvapení bylo zapojení optického kabelu. Udělal jsem to ze zvědavosti a už to tak zůstalo. Zatím vždycky, když jsem optiku zkusil, zase rychle jsem jí odpojil. Zapojením iPirifieru vzniknul externí optickej výstup streamru, jak jsem znínil jeden už má, ale poslouchat se to nedá. Výsledek je, že do externího DAC mám zapojenej CD transport a streamer a kvalita zvku je u obou rovnocenná. To je úspěch, protože dřív byl CD transport výrazně lepší. Konečně poslouchám z nasu spoustu muziky, CD zapínam občas. A samozřejmě taky gramofon, nepříklad nahrávku Al Di Meola ‎– Splendido Hotel mám na LP a totožnou i v nasu. Hádejte co hraje líp? Ano je to gramofon,ale to je na další příspěvek.
×
×
  • Vytvořit...