Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Problibkla a zhasla? Pokud nesvítí, tak to mohlo zafixlovat např. nějaké čidlo. Pro jistotu bych se stavil na diagnostice. Ale někde, kde s ní umí a rozumí tomu, co mají hledat.

Odesláno

306tka (i další starší auta) má sdružené kontrolky do jedné, do STOPky. 

Doporučuji zkontrolovat všechny provozní kapaliny. Můj odhad je malé množství oleje v motoru, možná brzdová kapalina. Nestalo se to náhodou po průjezdu zatáčkou (vůz se naklonil a čidlo vyhodnotilo malé množství). 

Pokud je to v pořádku, napiš sem ročník a motorizaci, můžeme dumat dále ... ale stejnak toho bez diag moc nevykoumáme. 

Odesláno

Výroba 98, benzín 2.0 . Stalo se mi to v zatáčce a když jsem vymetla diru a nebo byl na silnici hrbol. Kdyby to bylo brzdovou kapalinou tak jaka by byla nejvhodnější?

Odesláno (upraveno)

Už ses podívala pod kapotu, čeho je málo?

- chladicí kapalina

- olej

- brzdová kapalina

- (je tam i kapalina posilovače, ale ta by nesvítila)

V každém případě bych se stavil u Peugeota, anebo aspoň u známého dobrého mechanika, aby poradil, jakou přesně kapalinu tam nalít. Brzdové jsou dva druhy, chladící snad tři, a nemůžeme vědět, co tam opravdu máš. Takže se servisák musí podívat a dolít tam shodnou.

Krom toho, může taky být, jak už psali výše, že jenom zablblo čidlo. Některé Peugeoty (406) to měly tak, že když blbnul spínač ruční brzdy, tak svítila kontrolka "málo kapaliny".

Mohlo taky zblbnout čidlo teploty - přehřátí - to taky rozsvítí kontrolku STOP.

Tak zkontroluj kapaliny a uvidíš.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Nechci zakládat nové téma, tak snad to nevadí...

Můžete mi někdo poradit, jaké kupujete stěrače na 306? Chci aby něco vydržely :)

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odesláno

Téma trochu mimo, ale i tak odpovím. Stěrače moc neřeším, bud je to Lidl nebo Bosch ECO (třeba v Auto Kelly), vydrží mi cca 2 roky (40-50 tkm).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...