Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar chlapi. Auto mi počas jazdy zdochlo..najprv začala pomaly strácať otáčky a potom to pri rýchlosti cca. 70-80 km úplne zdochlo, otáčky spadly úplne na nulu. Nechcelo to potom naštartovať až asi 3 pokus som ho naštartoval. Aká môže byť chyba?

Odesláno (upraveno)

chyba bude ,že mu nejde šťáva nebo nejde odvod spalin

a jestli to zdechlo ,požádej někoho s právem myslivosti o pomoc ,zdechliny patří do kafilerky a na veterinární testy....

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno (upraveno)

Nazdar, 2 dni dozadu sa mi stalo niečo podobné, na rovnakom motore. Vyšiel som na dialnicu, dosiahol som 80km/h, trhlo a prestal ísť do otáčok. Odstavil som, na voľnobehu sa ešte držal, ale pri akejkoľvek záťaži sa udusil. Diagnostika neodhalila nič, žiadna chyba, merané hodnoty vyzerali v pohode. Neskôr ma jeden známeho kamarát nasmeroval že to vyzerá na EGR a mal pravdu.

Objasnenie: FAP >500km neregeneroval, keď som vybehol na diaľnicu tak spustil regeneráciu, vďaka čomu sa mal uzavrieť EGR no zasekla sa klapka a ostal (po)otvorený a dusil motor. Ešte keď som odstavený na prvej benzínke skúšal EGR odpájať, samozrejme to nepomohlo.

Nechal som sa odtiahnuť a na druhý deň ráno pri studenom motore nešiel už ani na neutrály. Naštartoval, vydržal 3s a udusil sa (vlastnými spalinami). Na skúšku som zobral plechovku od piva a kúsok plechu som zastrčil do rozpojenej nerezovej rúry od EGR a motor hneď ožil :) - Potom som to zaslepil lepšie, aby som došiel 250km domov. Dnes ide na výmenu, alebo prečistenie.

Tebe už teraz ide?

EGR sa riešilo už aj tu: http://www.peugeot-club.com/topic/98049-pomoc-auto-zacalo-skubat-a-prestalo-jetčalo-škubat-a-přestalo-jet/?hl=%2B407+%2Begr+%2Boff

Upraveno uživatelem slajfo
Odesláno

To že egr vypadá že je ok nemusí být pravda, taky mi mechanik říkal že je v pohodě ale nebyl on totiž zlobil jen občas prostě se někdy nedovíral, po zaslepení auto neskutečně ožilo a časem sem to vyřešil na vždy.

Odesláno

a vieme uz daky seriozny dovod , preco sa nechcelo motoru nadalej otacat.....

daky ten vypis z diag...

ci ideme robit vsetko , co nam kto  poradi....nakoniec zistime , ze zbytocne...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...