Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

mám taký menší problém s ABS na Peugeot 406 2.0 16v 97kw r.v 1997

Keď naštartujem motor a prejdem tak možno niekoľko sto metrov, tak sa mi z ničoho nič rozsvieti kontrolka ABS (zdá sa mi, že svieti keď prejdem po nejakej nerovnosti) a už nezhasne. 

Čiže keď štartujem tak nesvieti ale keď idem s autom tak mi svieti.

Pod autom som nebol, ale pozeral som kontakty, káble vyzerajú byť v pohode. Čo mám ešte pozrieť?

ďakujem

Odesláno

Pozeral si kontakty: tzn. fakt jsi rozpojil, prostříkal a zkontroloval kontakty u všech 4 kol?

Případně nastartuj a hýbej všemi kabely a konektory, zda se rozsvítí kontrolka.

Diagnostika by ti hned řekla, na které kolo se máš zaměřit. I případný zásah, tedy odstranění závady, bys poznal na diagnostice hned.

Odesláno

Skúsim aj toto čo si mi poradil, ale asi najskôr tú diagnostiku. Inak ukáže sa tá chyba na diagnostike keď mi tá kontrolka svietiť nebude napríklad?

A čo ešte tie ozubené prstence to s tým nemôže niečo mať?

Odesláno (upraveno)

Chyba by měla být v paměti závad. Anebo, pokud je tam moc závad, tak nejprve vynuluje paměť a pak to projedeš a chyba se objeví.

Prstence to mohou být, na předních na poloosách mohou být prasklé. Na zadních nevím, jak je to u tvojí 406 - zda jsou tam prstence, nebo je to jinak.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

Vadný snímač ABS lze zjistit i vypípáním, pokud není diagnostika. Dělal mi to servisman u mojí 406. Dá se to dobře zjistit, který spínač ABS je vadný. U mě to byla ,,špína" a vadný kontakt. Vše jsem vyčistil a prostříkal Kontaktem (sprej na elektrické kontakty) a u kola jsem navíc použil odmašťovač ve spreji.

V každém případě je lepší diagnostika.

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno (upraveno)

Jak se to dělá, vypínáním?

Nebo jsi myslel vypípáním? Starší auta to měla, počítá se kolikrát blikne LEDka.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Odpojí se kontakty ABS v motorovém prostoru a pomocí měřícího přístroje se ,,vypípávalo".

Takto se přišlo na chybu u pp snímače ABS.

Máš namysli ,,vyblikávání" závad (chyb). To znám, ale to se nepoužilo.

Odesláno

Ak by som išiel na diagnostiku tak tam im to ukáže presne, ktorá strana je vadná? A treba najprv vymazať tie všetky chyby a až potom znovu diagnostikovať? A čo keď tam prídem a ABS mi nebude svietiť, zistia aj tak tú chybu?

A kde sa nachádzajú snímače ABS v motore prosím? Prípadne aj na zadnej náprave? A vypípaním si myslel ako zmerať odpor???

Odesláno

ked si preveril stav kontaktov z cidiel a konektorov kabelazi....

a chyba nezmizla.....tak uz len diag abs mer. hod...a kazde koleso ti ukaze rychlost vozidla....

ak to bude ok...tak uz len zatocit na dake nerovnosti.......

zatial nic ine neries..... :)

Odesláno

Stav konektorov som nepreveril, pozeral som sa len opticky na káble, tie boli v poriadku. Prstence som nepozeral.

Mal by som demontovať tie ABS snímače a prečistiť ich a tak isto aj prstence a konektory?

A keď by som bol na diagnostike tak im mám povedať, nech mi zmerajú hodnoty ABS???

Odesláno (upraveno)

postup necham na teba...bud si zreparujes vsetko...chyba zmizne a budes mat pokoj.....

alebo len jedno koleso , kde ta naviedla diag...

no ,ak je problem v snimaci , tak ten neopravis.....len novy....

demontovať  ABS snímače , nie je vzdy realne bez fyzickeho poskodenia...

Upraveno uživatelem vladosr
Odesláno (upraveno)

nic mu nemusis vraviet ,skuseny clovek s dia vie co ma pozerat (to co popisuje vladosr)

abs kruzky prebehni ocelovym kartacom(aby bolo jasne vidiet ohladom co je zub a co medzera) ,skontroluj ci snimace su napevno usadene ,kontrola ich kablov a konektorov ci niesu poskodene

a mozes premerat ohmicku hodnotu vsetkych snimacov ci je zhruba stejna ak su to induktivne snimace co by mali byt u teba (na predku urcite)

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Všetko toto skúsim už viem kde na predku sú konektory ABS.

Ešte sa chcem spýtať ten snímač ABS čo je na kolese tam je taký pliešok čo sníma ten prstenec, nemôže to byť tým, že tlačí na ten prstenec, alebo, že je príliš blízko???

Odesláno (upraveno)

pojdes po kablu smerom k homokinetickemu klbu na kolese a najdes ho  je naskrutkovany na tehlici,vzdialenost snimaca od kruzku je dolezita 

konektory v predu od snimacov by mali byt pod kapotou,v blizkosti vnutornych blatnikov

Odesláno (upraveno)

draty , konektory snimacov na predku  ,cistota kruzkov ,stale plati to co sa pisalo vysie  

po odstraneni problemu ,mozno este bude treba zmazat chyby cez dia aby kontrolka abs zhasla niekedy nezhasne ,aspon u novsich aut

Odesláno

A môže sa stať aj že je prerušený kábel čo ide od konektora ABS? Myslím, ten čo je v motori niekde?

Inak tento víkend to idem čistiť, tak držte palce nech to nesvieti, ale myslím si, že to asi nebude fungovať.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...