mmartinkovic Odesláno 5. červen 2016 Odesláno 5. červen 2016 Nedramatizujem, ale stat sa to moze na hoc akom mieste. Keby tam stala aj riksa s cinanom, alebo bezdomovci s karickou zeleza. Proste zle miesto, zly cas. no. Citovat
Péťa Odesláno 5. červen 2016 Odesláno 5. červen 2016 Dave, možná to zní přehnaně, ale přesně tohle řekli bráchovi, když v noci zezadu narazil do neosvětleného auta, které odbočovalo doleva. Prý "Kdyby tam šla mamina s kočárkem, taky bude neosvětlená". A dali mu to za vinu. Tenkrát to šlo až k soudu. Citovat
radim.1008 Odesláno 5. červen 2016 Odesláno 5. červen 2016 Pustil jsem si to teda taky, asi bych tam najel stejně jako Vaksi. Předpokládal bych, že kamion pojede rovně nebo doleva. U nás je podobná křižovatka, kde nejsou vyznačeny jídzní a odbočovací pruhy. jde o křížení silnice druhé a první třídy. Běžně ten, který odbočuje doleva směr HK a vjíždí na 1/11 se řadí do levé části křižovatky k dělící zebře mezi pruhy, ten který přejíždí do ulice Havlenova na střed a když se tam vejde odbočující doprava, směr Jablonné n. Orlicí tak tam stojí tři auta vedle sebe. Aut se tak vejde do křižovaky víc a neblokují tak kruhový objezd u autobusového nádraží, když je silný provoz. Jestli je to dobře nebo ne nevím, ale funguje to. Citovat
Dave_k Odesláno 5. červen 2016 Odesláno 5. červen 2016 (upraveno) S takovou bych musel ty kočárky vidět na každým rohu a v každou denní dobu. Podle mě trochu paranoidní. 2Péťa: S takovým stručným popisem se daná situace těžko posuzuje. Např. Proč to auto neviděl? Taky nesvítil? atd.atd. Upraveno 5. červen 2016 uživatelem Dave_k Citovat
Lihous Odesláno 16. červenec 2016 Odesláno 16. červenec 2016 Zdravim takto v podvecer - nebo vecer Jak to dopadlo pokud uz probehlo setreni a vyneseni "rozsudku" : Diky Citovat
Veverka Odesláno 16. červenec 2016 Odesláno 16. červenec 2016 Myslím, že se to furt řeší neřeší ;-) Citovat
vaksi Odesláno 16. září 2016 Autor Odesláno 16. září 2016 Ahoj, tak mam konecne update. Dnes mi prislo oznameni z Ceske pojistovny, ze byla vyrizena skodna udalost, kterou nahlasila protistrana (tvrdili, ze vinnikem jsem ja a narokovali si nahradu skody z meho povinneho ruceni). V oznameni se pise, ze vyhodnocenim listinnich dukazu a dle rozhodnuti spravneho organu Magistratu mesta Pardubice, dospela Ceska pojistovna k zaveru, ze dopravni nehoda nebyla spusobena provozem meho vozidla. Jelikoz ja jsem doted zadne rozhodnuti od Magistratu nedostal, obratem jsem na magistrat volal. Mluvil jsem s kolegyni pana, ktery to resil (jiz byl mimo praci). Dle cisla rozhodnuti to dohledala a rekla mi, ze ano, jiz padlo finalne rozhodnuti. Prej byl zavolan na podani vysvetleni ridic TIR a priznal svoji chybu. Dle jeji slov ani nemel na vyber vzhledem k foto a videodokumentaci a vyjadreni PCR a nechapala, proc to nepriznal primo na miste nehody. Dostal blokovou pokutu a hotovo. Po mem dotazu, proc jsem nebyl informovan i ja, mi rekla, ze to nebylo potreba, jelikoz vinnik si priznal chybu a rozhodnuti padlo. Ze zakona musi informovat pojistovny, no nic vic. Presto ale chape, ze v tyhle situaci asi mam narok na rozhodnuti a abych zavolal v pondeli, nebo se primo stavil za kolegou, ktery to resil. Tak jsem ji rekl, ze jedina komunikace s jej kolegou byl doted 1 email "Pouceni poskozeneho". Na ten jsem reagoval dle instrukci v emailu, kde jsem napsal, ze zadam o nahradu me spoluucasti z havarijneho pojisteni, ktere jsem vyuzil na opravu meho vozidla. Odvtedy zadny email, dopis, telefonat, absolutne nic. V kazdem pripade, dle magistratu je vinnikem ridic TIR. Ja pozadam o proplaceni spoluucasti a snad bude hotovo. PS: Dle CP slo o totalku, takze jsem dostal vyplacenou castku ponizenou o spoluucast a hodnotu zbytku. Auto opraveno a doufam, ze nic podobneho v dohledny dobe nebudu muset resit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.