Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dave, možná to zní přehnaně, ale přesně tohle řekli bráchovi, když v noci zezadu narazil do neosvětleného auta, které odbočovalo doleva. Prý "Kdyby tam šla mamina s kočárkem, taky bude neosvětlená". A dali mu to za vinu. Tenkrát to šlo až k soudu.

Odesláno

Pustil jsem si to teda taky, asi bych tam najel stejně jako Vaksi. Předpokládal bych, že kamion pojede rovně nebo doleva.

U nás je podobná křižovatka, kde nejsou vyznačeny jídzní a odbočovací pruhy. jde o křížení silnice druhé a první třídy. Běžně ten, který odbočuje doleva směr HK a vjíždí na 1/11 se řadí do levé části křižovatky k dělící zebře mezi pruhy, ten který přejíždí do ulice Havlenova na střed a když se tam vejde odbočující doprava, směr Jablonné n. Orlicí tak tam stojí tři auta vedle sebe. Aut se tak vejde do křižovaky víc a neblokují tak kruhový objezd u autobusového nádraží, když je silný provoz. Jestli je to dobře nebo ne nevím, ale funguje to. :D

Odesláno (upraveno)

S takovou bych musel ty kočárky vidět na každým rohu a v každou denní dobu. Podle mě trochu paranoidní. :myslim

2Péťa: S takovým stručným popisem se daná situace těžko posuzuje. Např. Proč to auto neviděl? Taky nesvítil? atd.atd.

Upraveno uživatelem Dave_k
  • O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj, tak mam konecne update. Dnes mi prislo oznameni z Ceske pojistovny, ze byla vyrizena skodna udalost, kterou nahlasila protistrana (tvrdili, ze vinnikem jsem ja a narokovali si nahradu skody z meho povinneho ruceni). V oznameni se pise, ze vyhodnocenim listinnich dukazu a dle rozhodnuti spravneho organu Magistratu mesta Pardubice, dospela Ceska pojistovna k zaveru, ze dopravni nehoda nebyla spusobena provozem meho vozidla. Jelikoz ja jsem doted zadne rozhodnuti od Magistratu nedostal, obratem jsem na magistrat volal. Mluvil jsem s kolegyni pana, ktery to resil (jiz byl mimo praci). Dle cisla rozhodnuti to dohledala a rekla mi, ze ano, jiz padlo finalne rozhodnuti. Prej byl zavolan na podani vysvetleni ridic TIR a priznal svoji chybu. Dle jeji slov ani nemel na vyber vzhledem k foto a videodokumentaci a vyjadreni PCR a nechapala, proc to nepriznal primo na miste nehody. Dostal blokovou pokutu a hotovo. Po mem dotazu, proc jsem nebyl informovan i ja, mi rekla, ze to nebylo potreba, jelikoz vinnik si priznal chybu a rozhodnuti padlo. Ze zakona musi informovat pojistovny, no nic vic. Presto ale chape, ze v tyhle situaci asi mam narok na rozhodnuti a abych zavolal v pondeli, nebo se primo stavil za kolegou, ktery to resil. Tak jsem ji rekl, ze jedina komunikace s jej kolegou byl doted 1 email "Pouceni poskozeneho". Na ten jsem reagoval dle instrukci v emailu, kde jsem napsal, ze zadam o nahradu me spoluucasti z havarijneho pojisteni, ktere jsem vyuzil na opravu meho vozidla. Odvtedy zadny email, dopis, telefonat, absolutne nic.  

V kazdem pripade, dle magistratu je vinnikem ridic TIR. Ja pozadam o proplaceni spoluucasti a snad bude hotovo.

PS: Dle CP slo o totalku, takze jsem dostal vyplacenou castku ponizenou o spoluucast a hodnotu zbytku. Auto opraveno a doufam, ze nic podobneho v dohledny dobe nebudu muset resit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...