Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak se branit proti stavbe bytovych jednotek pro socialne slabsich (spis romu) ??

Recommended Posts

Odesláno

Zdar kluci.

Tak zkusim se poptat i tady protoze nase lokalita se dostala do pekneho problemu.

Hned u naseho baraku ( cca 30 m) byla kdysi dlouha leta opustena budova ktera slouzila jako skolka.

Povedlo se ji odkoupit nejakemu panovi z Prahy,ktery ma jasny umysel.

Od dobrych zdroju se mi povedlo zjistit ze pan z Prahy ma nejakou bytovku v Praze kde ma hihi socialne slabsi spoluobcany ktere chce vystehovat k nam do tyhle budovy z ktere dela 18 bytovych jednotek.

Takze hned vedle naseho baraku by melo byt geto 140 az 160 socialne slabsich.Napsal bych to jinak,ale urcite vite o jake lidi jde.

Tam kde bydlim je skvela lokalita kde jsou ceny bytu docela vysoko a je zadana.

Existuje prosim na toto nejake reseni jak to udelat aby nenastalo to ze byt ktery ma ted hodnotu treba 800 tis nemel pristi rok hodnotu 100 nebo aby se nestalo to ze deti budu muset vybavovat slzakem a manzelce nechat udelat zbrojak ???

Dekuji za rady,ktere klidne muzete psat i do SZ.

Odesláno

ja jsem tohle mel presne v planu.

Ale udajne. Je potreba vedet oficialne zamer a kdo to ma delat.K tomu vsemu to pry nezabere.

Oficialne zamer je ten ze tam budou bytove jednotky.Ne pro cerne ale proste byty.Takze zamer vystehovat geto tam neni.

Napadlo mne ze zamer by byl kdyby se ofiko zjistilo ze pan ma bytovku cerneho zbozi ktereho se chce zbavit.Ale to nevim jak zjistit.

Odesláno

okamžitě prodat a stěhovat se co nejdál, hlavně si uvědom, že jde o čas, tuto bitvu bohužel prohraješ, poslední záměr politiků je stěhovat tyto lidi do paneláků na sídlištích, jako že nebudou ghetta, ale rozmístí je po pár rodinách do každého domu (asimilace)

Odesláno (upraveno)

Presne tohle mne napadlo.

Akorat nastala pro mne situace kdy jsem koupil byt vedle mne aby jsme si je spojili a meli byt jeden velky.

Zatim jsem tam za cca mega a uz ted to za tolik neprodam... a zas shanet bydleni nekde jinde....kur.a

Jo jakoze to nebude ghetto kdyz tam ma byt treba 150 cerneho zbozi??

Vzdyt uz jsou takhle znicene dve sidliste v Chomutove.Ale nechci sem tahat politiku takze spis budu verit ze nekdo se s tim setkal a povedlo se neco vymyslet. 

Upraveno uživatelem straki007
Odesláno (upraveno)

mám něco podobného za sebou, kdy nastěhovali do našeho vchodu polobezdomovce--zmrda--neplatiče nájemného, tak po roce hádání se starostou a volání po policajtech--hlavně v noci,kdy jsem se nevyspal--jsem se odstěhoval na jiný konec města, mohl bych na toto téma napsat knihu :grr

jen dodám, že to byl běloch

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Obavám se. Že se s tím moc dělat nedá. Předpokládám že ta chátrající budova byla města které se ji rádo zbavilo. A i kdyby předpokládali k čemu tu budovu novy majitel chce tak mu nebudou házet klacky pod nohy aby se te ruiny zbavili. Asi by to chtělo sehnat o novém majiteli co nejvíce informací ze kterých by se dalo dovodit v čem podniká a jaký může byt jeho záměr s tou budovou. A pokud ještě není vydané stavební povolení tak zkoušet všechny možné instituce které do toho mohou vstoupit získat na svoji stranu a aby se i ony postavili proti. Ale předem říkám že to nebude lehké a výsledek je velmi nejistý.

Odesláno

Obávám se, že tohle nemá snadné, přímé řešení, které by bylo tak nějak legální... Snad zkoušet obstrukce ve stavebním řízení, až bude řešit ohlášku/povolení stavby, tak rejpat do všech parametrů/limitů/předpisů. On by na tom ostatně mohl mít určitý zájem i magistrát/místní úřad :myslim

Odesláno

No mesta to nebylo.

Bylo to jednoho rusaka ktery zmizel hrozne davno.Po propusteni pana N....a z vezeni (kde se za neho zarucil motorkarsky gang) to dotycny pan koupil od toho rusaka a prodal v zapeti panovi z Phy  :D

Takze mesta to nebylo uz davno.

Hm ozzy tak tohle je peklo.Nezavidim.

Odesláno

Straki007, je mi líto nastalé situace, která Ti vznikla. Jak někteří píší, zkusit napsat petici. I když žijeme ve právním státě, tak o tom někdy velmi silně pochybuji. Hlavně je třeba jednat. Zkusit kontaktovat zastupitele, který byl pro danou oblast zvolen. Zjistit o celé věci co nejvíce informací. Využít místní média (např. regionální tisk) a o celé věci informovat. Nebo využít celostátní média (tisk, tv, radio). Zkust napsat např. do pořadu Očima Josefa Klímy, Reportéři a pod. .  Zkusit napsat i hetmanovi vašeho kraje. Až jako poslední možnost, pokud by nebylo jiné cesty se odstěhovat.

Zkusit se sjednotit s ostatními obyvateli dané čtvrtě a založit občanské sdružení. 

Bohužel Veverka má pravdu, je to nezáviděhodná situace.

Odesláno

Zkus se obrátit na zastupitele. Když chtějí, tak mají možnost zjistit případný záměr stavebníka. Vyvolat s ním jednání a dohodnout se nebo aspoň zjistit skutečný stav věci. Ale pokud s toho objektu udělá obytný dům, tak těžko zabránite tomu aby se tam nastěhoval někdo koho nechcete.

Odesláno

Pak už jedině podplatit nějakýho ožralku, aby do toho ve větší rychlosti najel Tatrou ...

Odesláno

miesto bytov , bolo treba kupit skolku....bolo by miesta pre rodinku aj auta.....

u nas na ulici sa predaval dom....draho cize pohoda...no dotycny ho kupil a nastahoval spoluobcanov....

uzas....tak sme ho museli preplatit a kupit spat....

no skolku uz asi nekupis.....

Odesláno

...zkusit napsat petici. I když žijeme ve právním státě...

Nechápu tu souvislost - "právní" stát ano, ale petice je o právu být slyšen a povinností orgánu se tím zabývat/projednat věc. Ale výsledek v tvůj prospěch to nijak negarantuje. Na druhé straně máš svobodu vlastnictví, takže když pán postaví byty v souladu se všemi předpisy a bude je pronajímat, budeš zase druhej...

Odesláno

straki: situace na ho..o o tom žádná. Nicméně, snaž se sehnat co nejvíc relevantních informací o tom projektu. Informace ti musí podat radnice, pokud se něco opravdu chystá. Pokud budeš něco vědět, zapoj do toho co nejvíc lidí, informuj sousedy, udělej petici. . .  

Tvé místo bydliště je rozhodně z těch lepších adres, tím pádem tam bydlí lidi u kterých se dá čekat, že se budou bránit, informuj je, zapoj je, neboj se jít až nadřeň - např.dát informace v místních médiích . . . Hlavně se snažit být první kdo něco ví. Tím pádem jsi schopen se alespoň trochu bránit.

Ale toto jsou všechno plky, hlavně tě to bude stát plno času a sil s nejistým výsledkem. Držím palce.

Odesláno

Prave ze prusvih je ten ze na tohle ja cas nemam a ani moc koule,abych nekam chodil a "stezoval" si.

Zarazejici bylo na tom to ze kohokoliv jsem se ptal tak nikdo absolutne ani netusil ze se tam neco deje.Resp ze se neco stavi.A pritom je to hned pres silnici.

Jako my jsme na to jeste relativne dobre.Ale je tam u toho barak ktery je hned u plotu a sousedici s tim stavenim.

Mam par veci v rukavu ktere jsem si pripravil a uvidim jak to klapne.Zatim koho jsem se na to ptal tak vsichni cumeli s otevrenou pusou a spravci budov ktere jsou tady prislibili taky podporu.Ale co znam hodne lidi tak vetsinou je velke pusy ale skutek utek.

Pro vsechny pripady jsem se dnes byl podivat na dva baraky na prodej.

Chce se mi blejt z tyhle situace.

Odesláno

Mesto k tomu muselo dat povoleni, napadl a stoural bych do rozhodnuti ze na příliv tolika lidi neni sidliste pripraveno, skoly,skolky,lekari,park mista apod. Podat proti tomu rozpor.

Nebo u zakladu zakopej par kosti, archeloogove stavbu o par let pozdrzi :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...