Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Splnění snu - Coupé, ale jaké?

Recommended Posts

Odesláno

Kamarád má napůl lakovnu se švagrem :) Takže proto by nebyl problém lakovat :)

Tybrďo, lakoval jsi někdy auto, resp. dělal přípravu na lak? Já stříkal 1203ku, kterou jsme odstrojili, vysklili, vyndali interiér a zbytek zakryli. I tak na tom byla práce jak na kostele. No a pak jsme taky nechali stříkat supermirafiori, které šlo do profi lakovny v Brně. Posílali jsme tam jen skelet na kolech a dveře s kapotama a to auto rozebrat, vyvařit, připravit na lak a po nalakování zase složit - práce na rok. Nehledě na to že lak sám o sobě stál 50.

Odesláno

Já to bral jako extrém, kdyby se mělo lakovat :) Může být auto v TOP technickém stavu ale podřené, poškrábané... Už jsem se s takovými setkal.

35tis. kč komplet lak s tím, že si to sám rozeberu. A to bych zvládl s bráchou :)

Odesláno

Druhá věc je, že jsi v Česku - já koupil auto z Německa, které za 12 let co tam jezdilo nemělo skoro ani škrábanec. Teď po dvou letech vypadá jak když prošlo písečnou bouří - supermarketová lišej ze všech stran, jednou se nevešli popeláři při otáčení a tak dále :roll

Odesláno

JJ to znám...

Jinak jsem si sehnal odvoz od firmy www.mujdovoz.cz za cca 12tis. kč :) chlápek solidní, ochotný, jsou z Ostravy. Proklepne mi auta které mu pošlu, už přeci jenom ví kde koupit a kde raději ne...

Takže snad za měsíc by jsme se někam do Německa rozjeli... :) A cena je za komplet služby.

Odesláno (upraveno)

Hele brácha zdědil po dědovi Š 1000 MB. Plechařina + lak 40 tis. a dělal mu to spolubojovník z vojny ze známosti. A to auto je rozebraný víc jak 6 roků. Pomalu se začínám obávat že už ho nedokážu nastrojit zpátky protože si to nepamatuju co jak bylo. Prostě na to nemám čas. Pořád je něco důležitějšího než práce na embéčku.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Tak to chápu, to je trochu něco jiného :) 

Já mám takovou práci, že si mohu dovolit klidně v létě měsíc nerobit a věnovat se montáži a demontáži auta :) neříkám, že jsem prachatý, to nejsem, ale mám možnosti :) proto jsem to tu uvedl...

Teď budu koukat na Německé servery, snad se něco zajímavého najde, ale ne jen na Německé...

Jsou země kterým se mám vyhnout, kde jsou stejné mr*ky jako tady?

Odesláno

nebud naivní, si myslíš že všichni v německu jsou poctiví a všichni češi hajzli? tam i tam se najdou poctivni i grázli, i když samozřejmě větší šance natrefit poctivce (rodilej němec, ne přivandrovalec) je tam než u nás. Ale problém je, že v Německu je plno bazarů samej Turek, samej Polák a podobný parchanti a to je stejný ne-li horší než kupovat u nás. A tihle stáčí tacho tak jako u nás.

Odesláno (upraveno)

Ne, ale chci tím říct, že v každý zemi jsou šmejdi a "dovoz z Německa" už dávno není zárukou toho, že bude auto šméčko s menší pravděpodobnější než jinde. Většina bazarů v Německu, kór u hranic, jsou Turci.

EDIT: Ducatista rychlejc píše, to sou ti motorkáři :)

Upraveno uživatelem Stejsn
Odesláno

Já vím :) pán mi řekl, že mají vytipované bazary a soukromé osoby, které mají dobré auta, ale že tam je cena jako u nás a ne-li vyšší, ať se připravím.

Každopádně je možnost auto důkladně vždy zkontrolovat, včetně diagnostiky, jak mi bylo řečeno. A navíc platím až tehdy, když je vůz přivezen do ČR. Takže pokud prostě auto nebude vyhovovat, platím pouze cenu - nic drastického. Takže to je jako kdybych jel sám s tím, že oni mají lidi na to, abych byl schopen zjistit stav auta, budou tlumočit, mají jak auto převést, připraví mi potřebné papíry... Bohužel neznám nikoho kdo by mi s tímhle pomohl. Pak bych to měl levnější..

Nebo je někdo z okolí Ostravy nebo i dále, kdo autům rozumí a byl by ochoten si udělat celodenní výlet? Zpátky bych jel po vlastní ose, pokud by byla možnost vyřídit nějakou pojistku.

Víte tu o někom z klubu? Jasné, že bych zaplatil čas dané osoby, benzín a tak :) ale asi bych to měl stále o dost levnější než nějakou firmu..

Odesláno (upraveno)

jestli ti dovezou auto za 10-12 tis, tak to ber vsema deseti, to je super cena. Kdybys tam jel sám s kámošem, tak pojedete jedním autem - platíš cestu tam+zpet.  v germánii platis u koupenyho auta prevozni pojistku a benzín na cestu zpet.  kamosovi se taky nejak musis revanšovat. Kolik myslis ze to dohromady bude stat?  desitku urcite taky...

PS a divam se ze si z ostravy, takovou dalku na jeden zatah stejne nedas, takze pripocti nocleh....

Upraveno uživatelem Ducatista
Odesláno (upraveno)

Tak takovou dálku vidím právě tak, že je nejlepší ten.....valník nebo jak se tomu říká, když jedou 2 tak se ta cesta dá, už jsem do Německa pár krát ve dvou jel skoro na otočku a v pohodě. Prostě pravidelné zastávky, nespěchat, odpočinout si v Německu na pár hodin a jde to :)

EDIT: tak asi s tou cenou máš pravdu, oni mají na netu cenu 14 990kč s tím, že v tom je i vyřízení STK, ale to si udělám sám :) říkal mi, že do 12tis. kč se vejdeme v pohodě. Chlápek velice ochotný, říkal, že nechce a nebude tahat šrot za každou cenu, prověřují si prodejce, mají už v Německu kontakty a vzhledem k referencím jim i dost věřím,... Tak uvidím, najdu pár aut a on mi vytipuje jestli JO a nebo NE :)

Upraveno uživatelem pštros
Odesláno

K tomu celolaku jen dodám, že jsem si chystal dvě auta komplet pod lak, nějaké to vyvaření, (prahy, zadní lemy) plnič a přebroušení, oblepení, atd., a u kamaráda co má lakovnu jsme to jen odmastily, on řekl, že to mám super připravené, a že nemá, co by na tom opravoval, jen to nalakoval, a vždy to dopadlo na výbornou. Takže i takto se dá na laku hodně ušetřit. Ale zas do toho dáš hromadu svého času. Já to dělal, protože mě to bavilo.

Odesláno

Ano Romane, dělal jsi to, protože tě to bavilo... :) Já už párkrát vypomáhal při rozebíraní aut, jsem technicky založený člověk, tak mě takové věci hrozně baví. Kor kdybych to dělal na vlastním autě, o to více si pak dám záležet u skládání, kdy bych si vše udělal tip-top :) jsem puntičkář, trochu i modelář :)

Odesláno

Křídlo? Ale pořádné! A co podsvícení auta a hodně nálepek? A napadlo mě ještě udělat díry do kapoty pro chlazení motoru? :D :D :D

Odesláno

jak píše Ducatista pokud je v té ceně kompletní servis tak to ber.  Pro tu firmu to je byznys ale tím že se zabývají touhle činností tak jsou to ostřílení borci kteří si nechtějí kazit pověst tím že by dotáhli nějakou vysloveně vraždu mají obšlápnuté všechny postupy jak nejlevněji dostat auto sem ( po ose, na podvalu nebo kamionu). Nedostanou z toho auta na první pohled erekci která jim zatemní mozek a dokážou ti pokud to bude nutné rozmluvit to auto i na místě.  Když pojedeš s někým (kamarád, známý atd.) tak počítej že budeš muset platit PHM v podstatě pro dvě auta pokud to povezeš po ose + převozky + čas toho maníka co s tebou pojede. Pokud to povezeš na podvalu za dodávkou PHM čas maníka a protože to je těžký tak musíš sehnat někoho kdo má ŘP min. B+E a pokud ty tímhle nedisponuješ tak počítej jak píšou kluci vícedenní výlet ještě nocleh nebo nějaký min. stravování po cestě pro oba. A pořád tu je riziko že chytneš klapky na oči a koupíš první co budeš mít vytipované bez ohledu na stav toho vozu. 

Před vánocema jsem byl s kamarádem pro Transportéra v Německu, kupec odtud si vše vyřídil nám dal prachy a jen to zaplaťte vyzvedněte a dovezte. Kamarád v té době disponoval odtahovkou ale s malou nosností takže si v práci půjčoval větší 6 tunovou odtahovku. Z Humpolce vyjížděl někdy v 1 ráno okolo 3 nakládal mě tady u prahy a já si bral volant v reichu jsme přistávali asi hodinu po otvíračce jen jsme naložili uvázali a honem zpátky tady jsme to u prahy skládali okolo 21 a kamarád odstavoval  auto v Humplu kolem 24.  Protože to bylo větší auto tak to mělo tachograf kde nám to vyšlo jen taktak na dva šoféry časově a kupec platil cca 8000 Kč za auto a nám dal každému 1500 Kč.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...