Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tome, vidíš - mám diametrálně větší střep než ty, o mnoho levnější, prostě spotřebák. Na STK jsem byl za svůj život řidiče se svými vozy asi 5-6x (Jsou v tom ale i evidenčky po koupi)

Ale to, že auto má svítit, brzdit a nemá mít oblitý motor od oleje, vím zcela bezpečně ;-) Taky jsem to jednou dostal jen na měsíc, takže jak celý rok auto nemyji, protože to jsou dle mého osobního názoru jen vyhozený peníze, tak před technickou auto umyji komplet. Ta nynější kontrola toto nepotřebovala, protože ten den vytrvale pršelo/sněžilo a odletující břečka umyla vanu lépe než vapka. Holt jsem nikdy nemusel řešit nefunkční FAP nebo KAT, nezapsaná kola a snížení, polepy/zatmavení na sklech, neorigo spoilery a jiný chujoviny, které třeba pro někoho jiného jsou životně důležité. Pak ale na rozdíl ode mně musí počítat s budoucími problémy. Spíše než větší kola, která by autu rozhodně slušela, dám peníze na běžnou údržbu. Holt každý to má jinak a je jen na něm, na kterou misku vah přiloží svůj kamínek

Odesláno

Spis mi prijde ze na autech na kterejch skoro nic neni hledaj nesmysly....... Proste je porad stejnej styl Cesky Republiky, velmi dulezity problemny se prehlizej a delaj ze nejsou a z malej kravinek se delaj desny afery..... 

Odesláno

Sou veci se kterejma souhlasim a se kterejma nesouhlasim. Kazdopadne kdyz narazis na Kokota na STK je to taky problem, rok zpet sem delal turbo se spojkou, motor ven, kompletni umyti a i motorovyho prostoru. Auto slo na technickou, vezl mi ho tam mechanik, na spodku mezi spojenim motor prevodovka byla kapicka oleje, zkusim jeste najit foto, schvalne to vyfotil abych vedel o "straslivym" uniku oleje. Samozrejme byla prej debata a sam technik rekl ze neni proste mozny aby 10 lety auto prosle bez zadny zavady ze se vzdy musi neco najit aby prokazali praci. Co si po tom pak ma normalni clovek myslet?

souhlasím . . .taky se mi stalo,že tam napsal nějakou závadu - že musí něco napsat i když auto bylo bez chybičky,sám mi to řekl technik-i když auto vždy prošlo-co jsem mohl to jsem kontroloval taky-připrava na STK-kontrola zda všechno svítí,lékárnička . . . . je pravda,že když chytneš někde technika s mindrákem tak to není jen tak projít STK  nejbližší je v srpnu :P:D

Odesláno (upraveno)

Agressore: No to s tou kapičkou oleje, jak jsi psal.... Hele pokuď budu mít napsáno v A závadách třeba 100 položek, je to konec konců jedno, nálepku jsem dostal a je jen na mě jestli se tím budu zaobírat. Béčka už něco vypovídají o bezpečnosti vozu v provozu o Céčkách raději nepíši :D Někdy musí ješitnost ve smyslu (moje kára je přeci nejlepší) ustoupit objektivní pravdě... Byla tam ta kapička oleje, byla... Je to únik? je....

Upraveno uživatelem punkac
Odesláno

Punkac: Oh jak ty jsi dokonaly, vsechno vis, vsude si byl, a tipuju ze od vseho mas klice..... A zapomnel bych byl si dokonaly adolescent ktery nikdy nic neukradl (znacky, cizi ovoce, proste cokoliv co delaj pubertaci).

Sice nekdy s tvejma nazorama souhlasim ale obcas se tu fakt projevujes jak pan tvorstva......

Odesláno

No neukradl - spíše mě zaráží a přijde mi to tak, že vy všichni jo

A takový ty <> že mám od všeho klíče si laskavě nech od cesty, hůsky jsme spolu nepásli

Odesláno

Tak to si byl asi dokonaly dite protoze ja treba takovej byl, ne teda znacky nebo tak ale ovoce jo.... Jinak ty se tady navazet do lidi muze a kdyz se nekdo naveze do tebe tak se ti to nelibi?? Hm zajimavy......

Odesláno

punki naštěstí vše z těch Tesco-tuzink vylepšení co zmiňuješ se mi spolehlivě vyhýbají. Ale proč bych to nepřiznal - měl jsem za to, že mám auti v dobrém stavu, možná jsem si něco nalhával a STK mě vyvedla z omylu.

Odesláno

Vraťme se k tématu STK... Ale odpovím ti, je jen na modech, jestli to tu nechají... Třeba jsem se špatně učil a byl v hospodě víc než ve škole. Stačí ti to? Spokojen :D :D

Odesláno

Tome, od toho ta STK taky je a je fajn, že na tom krámy z pumpy nemáš ;-)

Heleď je daleko lepší neprojít, dát kilo a vědět, co jim vadilo a nechat to opravit -> auto bude v cajku

než dávat zbytečný prachy do popelníku, sice máš možná technickou, ale závady zjištěný bys stejně měl opravit. Toto platí i pro takový to ježdění na technickou, kdy tam jede známej ze servisu. Zase si řekne něco navíc, než stojí STK a pak stejně řekne, hele měl bys opravit to a to a ty mu uvěříš a zaplatíš :D Snadné ne?

Odesláno

punki ale nehroť .. Jeden příklad za všechny z mého repertoáru - motor poblitý od provozních kapalin : Přiznávám - nikdy jsem to nemyl zespodu nebo neřešil. A po deseti letech a 200.000km se tam prostě něco objevit musí.

No vidíš, mám taky poblitej motor a hlavně vanu od oleje, mezi výměnou cca 12tkm dolívám cca 0,5L oleje, a motor a celkově spodek pod motorem tak jednou za 2 měsíce pořádně umyju čističem brzd.

Ale jak jsem psal, vždy než jdu na STK ( i když jedu za kamarádem) tak to auto dám tak do cajku že je jako nový ( ostatně se o to snažím pořád, ale před STK mnohem víc), nemohl bych tam jet s tím pocitem že by něco mohli najít, a vždycky sem si myslel že Ti co mají rádi auta, zajímají se o ně a jsou na klubu o autech mají stejnej přístup jako já. Jasný, někdo se stará víc a někdo zase míň, to je bez diskuze, ale tady bych čekal že každej ví co se na STK prohlíží, a minimálně to si prohlídne a dá do pořádku.

Odesláno (upraveno)

souhlasím . . .taky se mi stalo,že tam napsal nějakou závadu - že musí něco napsat i když auto bylo bez chybičky,

Tohle je ale něco jiného, taky mi tam píšou drobnou korozi, která nemá vliv na pevnost bla, bla, bla. Pořád je to áčko a bez problémů projdeš. Už mám dost staré auto a tu korozi mám. Napsal mi to i na cabrio, kde není, ale to má 24 let. 

Na TK v práci jezdím dost často s auty zákazníků, kontrolují auták pečlivě, především brzdy. Už jsem ji taky dostal na měsíc za hloubkovou korozi na kotoučích zevnitř (více než 1/5 plochy bla, bla, bla). Jindy jsem tam byl s tím, že se na ramena objednaly nové silentbloky, protože byly vymačkané. Raději jsem to technikovi řekl předem, aby tam nic nepsal, protože to budeme měnit. Po kontrole podvozku mi řekl, že vůle jsou v normě. Jakože silenty jsou volnější, ale v pohodě. 

Samozřejmě svou roli hraje technik, ale na druhé straně to auto musí být v pořádku. I když nás znají, jezdíme tam s auty do cca 8 let staří (někdy i starší), nic nám zadarmo nedají. Musí dodržet pravidla, také z toho důvodu, že se pod to ten technik podepisuje a kdyby se za týden stala nehoda a auto nebrzdilo kvůli špatným brzdám, technik by měl problém. 

Upraveno uživatelem MilanF1
Odesláno

MilanF1: je jasný,že auto musí být v pořádku ;) ale taky si stojím za tím,že je to věc názoru a technik to může hodně ovlivnit . . . třeba na skútru nemám osvětlení RZ (50 ccm ho nemají) všechno je v původním stavu,nebouraný a skoro jsem neprošel. . . ze skutrfora vím,že hodně klukú vyhodili,že ho nemají a přitom je ten skútr schválený na provoz na pozemních komunikací v ČR. . . musel jsem se pomalu se staženou prdelí "vyhádat" jelikož technik má poslední slovo ;) a nakonec jsem prošel

přitom i dnes se prodávají 50ccm které to světlo nemají ;)

Odesláno z mého SM-N910C pomocí Tapatalk

Odesláno

motorky  a STK je taky sranda , nekdy projdu v pohodě a nekdy mě  opravdu  buzerujou za vec, ktera  tam ani nemusi být , hlavně 50ky a  to nemluvě jet na STK s  veteranem  , to  je taky nekdy vice dohadování než kontrolování . 

strasně se teším jak pojedu v  září na emise  s trabantem :D  uz pred 2 lety  me ze  dvou emisich vyhodili, ze  2takt nedělají .

Odesláno

někde jsou taky na STK filutové :) --starý pán přijel na kontrolu se zánovním autem, vše čisté, doma zkontrolované co jde, takže čekal hladký průjezd linkou, ale ouha: nesvítí vám pane koncové světlo, mátě štěstí, nechte si to tady vedle v servisu opravit (miniservis s jedním člověkem), tak zkusil žárovku, byla dobrá, nezbývalo než přejet do servisu, tam na zvedák, pane to nebude hned, zajděte si vedle do superhyper na kafe, za hodinku si přijďte, po hodince účet na 300 Kč, auto svítí, takže kontrola technikem jen na place a hotovo :super

následující den pod auto lezu, jen ze zajímavosti, co tomu vlastně bylo--tato auta mají zezadu nárazníku svorkovnici s konektorama volně přístupnou (zespodu), takže resumé--pan technik na STK vytáhnul konektor ze svorkovnice a pan mechanik ho zpátky zastrčil--za 300 asi napůl to jde nee? :roker

Odesláno

Ještě k těm pneumatikám, já mám v TP zapsány 2 rozměry pneumatik (225/50/R17 94W a 225/55/R16 95W) a v dalších záznamech mám doplněno: Zimní pneumatiky mopžno použít v uvedených rozměrech i s rychlostním koeficientem Q = 160km/h (maximální rychlost vozidla omezena)

Jinak nejvyšší rychlost v TP mám 205 a letní gumy musím mít taky do 270

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...