Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pánové, koupil jsem si novou kapotu. Barva pouze základ. Aby moje autí bylo hezké, řeším dilema: nastříkat versus polepit? A taky hlavně poměr cena/výkon. Zatím vede "polepit". Hledám firmu v Hradci Královém/Pardubicích, či jinde ve VČ s dobrými referencemi. Poradíte?

Odesláno

Asi máš pravdu. Kdysi jsem si u zavedené firmy nechal na Picassu dělat tažné. Cena dobrá, ale coby strojař a elektrikář jsem si po podrobném prohlédnutí výsledku vytrhal zbytek vlasů na své pleši. Radši si to zkurvím sám.....

Odesláno

Až budeš lepit dej vědět, pomáhal jsem chviličku v reklamce. :-) Ale barvu bych pod folii dal.

To je od tebe hezké Majkí. Udělám si výlet do Třebechovic a nic ti nezůstanu dlužen. :)

Odesláno

Za nějakých 1500 Kč by to měl lakýra nastříkat. U nové kapoty je s tím minimum práce, zmatuje základ a pak může nastříkat mokrý plnič a hned barvu a lak. 

Nevím, na kolik vyjde folie...

Odesláno

Když už se tu nadhazovalo polepení, u kapoty je to asi jedno, ale známý si nechal u specializované firmy pofoliovat auto maskáčově a na STK ho vyhodily, buď nechat udělat změnu barvy a nebo odlepit 10tis v háji tak bacha na to...

Odesláno (upraveno)

Hlavně když půjdeš kupovat folii tak kup potahovou ne multifix. Potahová je na takovouhle práci a vydrží i několikeré ohřátí horkovzduškou a většinou se dá i poodtrhnout a vrátit a hodně šponovat, mulitifix je folie na řezání nápisů nebo polep rovných desek sice taky jde natvarovat ale když ji našponuješ tak ji slunko snadněji přepálí. Potahovka se nechá dávat i na mokro což je možná snadnější ale musí na to být ideální počasí. Kapotu by mělo jít udělat ve dvou lidech nejsložitější je to " hodit na" aby se nikde neslepila. Hlavně si ji kup s dostatečným přesahem aby jsi měl za co tahat při šponování a lep to až za roh. V loňských cenách je ta lepší potahovka cca 550 Kč bm šíře 1,5 m a ta obyč cca 450 Kč bm v té samé šíři. Multifix vychází kolem 300 bm v metrové šířce. Myslím že 1,5 bm ( běžný metr) by v 1,5 m šířce měl stačit. Ta lepší nemá souvislou vrstvu lepidla ale takovou jako mřížku a to lepidlo se naplno aktivuje tím jak to stěrkuješ nebo jemným zahřátím horkovzduškou líp se s ní dělá. Ta obyč. má souvislou vrstvu lepidla dá se s ní taky v pohodě dělat ale chce to trochu cviku.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...