chury721 Odesláno 21. leden 2016 Odesláno 21. leden 2016 Zdravim, hledal jsem tu a nenašel odpověď, proto se radši zeptám. Platí se Eko daň v rámci rodiny (např možnost darování)? Přepis a evidenčka se platí to je mi jasný. Jinak se jedná o EURO2. Citovat
radim.1008 Odesláno 21. leden 2016 Odesláno 21. leden 2016 Eko se neplatí jen při přepisu v rámci dědictví. Citovat
Vvitty Odesláno 21. leden 2016 Odesláno 21. leden 2016 Tipuju ze rozvod vyjde draz, tak snad jedine to dedictvi, no... :-) Citovat
Milan+ Odesláno 21. leden 2016 Odesláno 21. leden 2016 Nebo vypořádání rozvodu. Co jsem tak stačil pochytit u kolegů,tak v ramci rozvodu už ty auta s tou mini částkou byly vždy za včasu pryč a jak to bylo řešeno dále nevím. Citovat
myšut Odesláno 21. leden 2016 Odesláno 21. leden 2016 (upraveno) darovací daň - má to procenta ze zákona - zase poplatek. dědicví: zákon nezná pojem přihlášení - rodina ,na dopravce. Měú . Zná přihlásit ,odhlásit, depozit,vyřazení likvidace atd... dědictví ,darování ...vyřizuje notář, notářský úkon (poplatek),následně měú- pořád poplatek. podmínky darování si najdi ve NOZ. možnost dědictví existuje ,ale nezapomeň ,že to dědictví automaticky startuje potom dědickou daň - Pak tam máš automaticky vazbu na přímou linii - první linie dědiců ze zákona - ty musíš vypořádat .Opět dle NOZ. sice existují takové formulky,že dáš dědictví jen někomu(ostatní vydědíš) ,ale nevěř ,že se v tom někdo dál nebude rýpat a napadat závěť, napadání za podpisy funguje dál --přecházíš v občansko právní soud ....na dlouho.... pořád jede zavedená judikatura v tom,že se dědí ze zákona. To,že v závěti někoho zazdíš ,musí mít silné zázemí,nerozbitné. .....druhá strana dělá dluhy ,půjčuje si na úvěr úvěrem,nevede řádný život ( na to je výklad soudu ) ,hraje blik blik točící obrázky ,cpe si do žil do nosu něco sypkéno,poškozuje rodinu..atd.atd... pokud budeš namítat ty- dlouhodobý nezájem další strany v hypotetické dědické linii,tak na 99 procent počítej s tím,že neuspěješ .Pokud prohlásíš ,že druhá strana nemá zájem ,nekomunikuje,nechodí na návštěvy ,nepošle pohled....máš smůlu.,to tak nefunguje...to že závěť - věc teda odkazuješ jen někomu,né jim.. Ty musíš dlouhodobě vyvíjet aktivitu ,zvát ,urgovat,komunikovat s druhou,případně třetí stranou v dědickém poměru ,už před tím)dědictvím,´právní událostí,před sporem) a shromažďovat o tom důkazy. a další strana tě bude tak 10 let ignorovat......pak je to průrazné. Tento model vychází z Evropského práva ,stát v něm tvrdě intervenuje ,je to sledované a zpoplatněné. Suma sumárum , poplatky za notáře o závěti, a další dědické řízení , daň z prodeje,čas, zaplacení odhadu na dědictví odhadcem v případě sporu......přeber si to na svůj případ. --ten šolich ,co zamýšlíš - to se snad vyplatí přepsat jen takovou káru ,co plní euro O (10 000),,a není zaplacená,..kára má současnou tržní ,odhadní cenu do 10 000 kč,takže nula od Oly pojde a je to neprodejné , a poplatky budou dělat do 500,- a bude někdo ,kdo to rozumný zdědí a bude mu to naprosto ukradený. Ten sice bude dle zákona osvobozen od EKO výpalného ,ale stejně další člověk,co by to kupoval,tu EKO zaplati musí. Jinak každý rád natáhne tlapku a vyplať mě...jinak enem dým. pokud tě napadne něco lepšího ,rád si to tu přečtu. tak si tohle pusť a vypočítej si to sám http://www.penize.cz/darovaci-dan/250474-darovani-versus-dedictvi-jak-vyhodneji-prenechat-nemovitost-prehled-a-kalkulacky#dandarovaci Upraveno 21. leden 2016 uživatelem myšut Citovat
chury721 Odesláno 21. leden 2016 Autor Odesláno 21. leden 2016 Super, takto vyčerpávající odpověď jsem teda nečekal :-D No asi to teda nechám být, auto má cenu cca 50tis, je sice psané na otce, ale je moje. Chtěl jsem to řešit jen z důvodu pojistné události, kterou naposledy otec vyběhával (furt nemá čas), přitom bych to měl řešit já Citovat
myšut Odesláno 21. leden 2016 Odesláno 21. leden 2016 pojištění odpovědnosti snad sjednáš na manželku,tetu,tchyni ne...? pojistitel je snad jedno ,kdo je ....ideál někdo z rodiny,kdo nejezdí ....mám to stejně ze stejného důvodů,pojišťovny pořád melou co bylo před 10 lety za škodu a blabla malus .....hezky změna pojistné smlouvy a je to. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.