Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

hledal jsem tu a nenašel odpověď, proto se radši zeptám. Platí se Eko daň v rámci rodiny (např možnost darování)? Přepis a evidenčka se platí to je mi jasný. Jinak se jedná o EURO2.

Odesláno

Nebo vypořádání rozvodu.

Co jsem tak stačil pochytit u kolegů,tak v ramci rozvodu už ty auta s tou mini částkou byly vždy za včasu pryč a jak to bylo řešeno dále nevím. 

Odesláno (upraveno)

darovací daň  - má to procenta ze zákona - zase poplatek.

dědicví:

zákon nezná pojem přihlášení - rodina ,na dopravce. Měú .

Zná přihlásit ,odhlásit, depozit,vyřazení likvidace  atd...

dědictví ,darování ...vyřizuje notář, notářský úkon (poplatek),následně měú- pořád poplatek.

podmínky darování si najdi ve NOZ.

možnost dědictví existuje ,ale nezapomeň ,že to dědictví automaticky startuje potom dědickou daň -

Pak tam máš automaticky vazbu na přímou linii - první linie dědiců ze zákona - ty musíš vypořádat .Opět dle NOZ.

sice existují takové formulky,že dáš dědictví jen někomu(ostatní vydědíš) ,ale nevěř ,že se v tom někdo dál nebude rýpat a napadat závěť, napadání za podpisy funguje dál --přecházíš v občansko právní soud ....na dlouho....

pořád jede zavedená judikatura v tom,že se dědí ze zákona. To,že v závěti někoho zazdíš ,musí mít silné zázemí,nerozbitné. .....druhá strana dělá dluhy ,půjčuje si na úvěr úvěrem,nevede řádný život ( na to je výklad  soudu ) ,hraje blik blik točící obrázky ,cpe si do žil do nosu něco sypkéno,poškozuje rodinu..atd.atd...

pokud budeš namítat ty- dlouhodobý nezájem další strany v hypotetické dědické linii,tak na 99 procent počítej s tím,že neuspěješ .Pokud prohlásíš ,že druhá strana nemá zájem ,nekomunikuje,nechodí na návštěvy ,nepošle pohled....máš smůlu.,to tak nefunguje...to že závěť - věc teda odkazuješ jen někomu,né jim..

Ty musíš dlouhodobě vyvíjet aktivitu ,zvát ,urgovat,komunikovat s druhou,případně třetí stranou v dědickém poměru ,už před tím)dědictvím,´právní událostí,před sporem) a shromažďovat o tom důkazy. a další strana tě bude tak 10 let ignorovat......pak je to průrazné.

Tento model vychází z Evropského práva ,stát v něm tvrdě intervenuje ,je to sledované a zpoplatněné.  

Suma sumárum , poplatky za notáře o závěti, a další dědické řízení , daň z prodeje,čas, zaplacení odhadu na dědictví odhadcem v případě sporu......přeber si to na svůj případ.

--ten šolich ,co zamýšlíš - to se snad vyplatí přepsat jen takovou káru ,co plní euro O (10 000),,a není zaplacená,..kára má současnou tržní ,odhadní cenu do 10 000 kč,takže nula od Oly pojde a je to neprodejné , a poplatky budou dělat do 500,- a bude někdo ,kdo to rozumný zdědí a bude mu to naprosto ukradený.

Ten sice bude dle zákona osvobozen od EKO výpalného ,ale stejně další člověk,co by to kupoval,tu EKO zaplati musí.

Jinak každý rád natáhne tlapku a vyplať mě...jinak enem dým.

pokud tě napadne něco lepšího ,rád si to tu přečtu.

tak si tohle pusť a vypočítej si to sám

http://www.penize.cz/darovaci-dan/250474-darovani-versus-dedictvi-jak-vyhodneji-prenechat-nemovitost-prehled-a-kalkulacky#dandarovaci

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

Super, takto vyčerpávající odpověď jsem teda nečekal :-D

No asi to teda nechám být, auto má cenu cca 50tis, je sice psané na otce, ale je moje. Chtěl jsem to řešit jen z důvodu pojistné události, kterou naposledy otec vyběhával (furt nemá čas), přitom bych to měl řešit já :)

Odesláno

pojištění odpovědnosti snad sjednáš na manželku,tetu,tchyni ne...? 

pojistitel je snad jedno ,kdo je ....ideál někdo z rodiny,kdo nejezdí   ....mám to stejně ze stejného důvodů,pojišťovny pořád melou co bylo před 10 lety za škodu a blabla malus .....hezky změna pojistné smlouvy a je to.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...