ozzy56 Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 chlapyy , smíchali jste hrušky s jabkama--téma je snad o koupi auta nee?? finanční rezerva ohledně toho, mít za co žít v případě ztráty zaměstnání atd. je opravdu něco jiného , aspoň u nás tomu tak je...,na tyto peníze se nesahá, prostě pokud na to nemám, tak si to nekoupím--jinými slovy, jaký si to uděláš,takový to máš Citovat
vix Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 Finanční rezerva by měla být min. 4 platy. Auto má smysl kupovat tak za max. 4 platy (tady se to dá přiohnout, jestli netto nebo brutto, podle přání a odvahy každého soudruha), pak vás totiž jeho ztráta tolik nemrzí (auto nabouráte, shoří, někdo vám ho ukradne, nebo jen škrábne před barákem nebo na parkovišti) Mno, jestli někdo řeší úvěr, je víceméně jedno, protože: - kdo úvěr doopravdy chce : tak si spočte pro a proti a ví do čeho jde - kdo úvěr jen chce: tak si ho vezme, a je mu to jedno Machrovinou je dát peníze na dřevo Citovat
P607Olda Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 (upraveno) ozzy56: Díky za vysvětlení. Nicméně: v praxi to vypadá tak, že stranou je odloženo např. 100 000 a na koupi auta za (12 000 eur je) 324 000 se bere půjčka? Aha, tak to jsem si neuvědomil, to mě vůbec nenapadlo. Upraveno 1. leden 2016 uživatelem P607Olda Citovat
oddie Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 Tomu moc nevěřím, že to takhle někdo udělá. Pokud někdo už je schopen natolik uvažovat dopředu, že si takovou rezervu udělá, zpravidla si pak žádné takové úvěry nebere (vyjma případného úvěru na bydlení, což je přeci jen někde jinde). Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 já to beru tak, že každý,kdo si bere úvěr na cokoli je dospělý , takže je celkem fuk, zda si bere leasing na pračku, nebo auto za milion...,je to spíše otázka pro banky a vůbec věřitele, aby si takového žadatele o úvěr proklepli a nastavili takové podmínky, že debil s holým zadkem se k úvěru vůbec nedostane a u ostatních si úvěr pojistím majetkem atd. (nejsem odborník-nevím), pokud si to nedokáží bankovní domy ohlídat--dobře jim tak..., jenže oni jdou jinou cestou: dají úvěr komukoli kdo požádá a v případě problémů se splácením se zahojí na ostatních formou vysokých splátek...,vždyť není přece normální, abych za moje peníze na spořícím účtu dostal tak maximálně kop do rozkroku a když si chci půjčit, tak mi jako ,,vynikajícímu dlouholetému klientu'' nabízí banka úrok 10% , takže ztráty banky platím i já, který si nepůjčil ani korunu Citovat
vix Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 ozzy56: - to, že banky si proklepávají věřitele - je kvůli odstranění následků, nikoli příčiny. - i ten kdo má holý zadek, se k úvěru nakonec dostane (byť by měl být poskytovatelem Provident) ... očividně příčina odstraněna nebyla, a má to následky (ne pro banku) - že ti banka nabízí zhodnocení 0% na spořicím účtu a když si bereš půjčku chce 10% úroku je jen otázkou jejich podnikání. Můžeš to vzít nebo ne. - ztráty banky nemusíš platit, pokud nebudeš jejich klientem. ... chce to používat zdravý rozum. Škoda, že sedláků je tak málo. Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 ozzy56: Díky za vysvětlení. Nicméně: v praxi to vypadá tak, že stranou je odloženo např. 100 000 a na koupi auta za (12 000 eur je) 324 000 se bere půjčka? Aha, tak to jsem si neuvědomil, to mě vůbec nenapadlo. ano, nějaký hlupák, co se chce pochlapit před sousedama nebo rodinou to tak bezpochyby udělá...(takových je třeba v práci hafo) normální rozumný člověk na těch 100 tisíc nesáhne a šetří si na auto dál Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 vix máš pravdu ve všem, ale u nějaké banky být musím, nechci mít peníze ve zlatých šupinkách v pytlíku a chodit s nima platit třeba na poštu provozní výdaje domácnosti Citovat
Milan+ Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 Kamarád chce koupit Dustra,ale jelikož ještě prošla tk na stávajícím autě bez problémů,tak to odložil na jaro. Platit bude na dřevo jak tu někdo psal,je to +-310000kč a bylo mu nabídnuto zaplatit půlku v hotovosti a zbytek doplatit po roce bez jakehokoliv navýšení a nebo rozpočítat splátky té půlky také bez navýšení.Nestačil jsem se divit,když jsem tam s ním byl a slyšel to. Bylo to v Renault Mělník. Takže za ten rok člověk tu částku může slušně zhodnotit,pokud ví kde,popřípadě otočit v nějakém nákupu a prodeji. Citovat
P607Olda Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 Jj, je to motivace, aby se rozhoupal ke koupi. Kladná. Dělají to i jiné automobilky. Půjčku dostane kdekdo a pak má na krku několik (mnoho) exekucí, např. kvůli 1600 Kč, které se znásobí na 20 000. Znám konkretní případ. Citovat
Milan+ Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 Motivace,jak se to vezme. Čekačka na nové je stejně 3-4měsíce. Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 Milan PSA peugeot Citroen ma stejnou nabídku, nezaplatíš korunu navíc Citovat
Milan+ Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 Tak je to vcelku zajímavé pro toho kdo na to má cash,já to ted cpu do kaipoše a v unoru do nové kuchyně. Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 (upraveno) Citroen měl tu nabídku i v roce 2014, měl jsem sice peníze hotově, ale když mi to paní nabídla, dal jsem 70% akontaci a zbývajících 30% na 12 měsíčních splátek, nepřeplatil jsem ani korunu, navíc obě pojistky levnější než bych platil auto cash a ještě jsem si mohl vybrat nějaké doplňky u prodejce zdarma..., samozřejmě je to motivace ke koupi, na auto jsem čekal skoro 4 měsíce Upraveno 1. leden 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.