Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Synchronizace souborů mezi počítači (win10)

Recommended Posts

Odesláno

Jelikož se tu objevují odborníci na kde co, zkusím štěstí i s mým problémkem. Potřeboval bych poradit s možností synchronizace (záloh) dat mezi počítači. Potřeboval bych zajistit, aby například fotky, které stahnu z foťáku na harddisk, se automaticky zkopírovaly na hadr druhého počítače. Aby to nebylo jen tak, tak samozřejmě nahávám fotky jednou na ten a podruhé na onen počítač :-D Musí jít o automatickou záležitost a pokud je to možné, tak softwerovou a ne moc nákladnou. Díky za odborné rady 

Odesláno

Používám OneDrive, Google Drive a Dropbox.. každé má své pro a proti ale funguje to úspěšně :) Popř pokud by ti nestačila kapacita, tak pak si kup NASko s funkcí záloh a zálohuj na něj a budeš to tam vždy mít ;) 

Odesláno

NASko zatím moc nechci. Nemyslím tím že u něho neskončím, zatím jen chci zkusit levnější možnosti, jestli třeba nebudou stačit. OneDrive jsem zkoušel, ale tam je to o manuálních stahováních, ne? Nahraju tam jen to co přesunu do složky a na druhým PC to musím zkopírovat na hadr. Nebo je tam nějaká možnost automatiky? Navíc, jak je to u takových poskytovatelů, tam je omezena velikost na nějaké giga, uvolní se to samo po synchronizaci, nebo zase manuál vymazat po stahnutí do druhého PC? Jde mi o automatickou záležitost. Sám si to pohlidám. Ale baba si stahne fotky, mladá něco dodá a už je tu chaos ze kteryho už mám husinu na hřbetě. Je to momentálni stav. To by mi nepomohlo...

Odesláno

Misto se ti nikde neuvolní.. co máš na OneDrive to máš v prvním PC, druhém PC až miliontým PC, když si jich tam milion dáš.. v PC je složka OneDrive (od W8 vejš) do které to nahráváš, popřípadě můžeš zahrnout do OD i jiné složky ;)

To samé platí u Dropboxu, to samé jde u GD ;) 

Odesláno (upraveno)

U

one drive uz mam par let,je to super slozka,cokoliv kdekoliv fotim,mam to v mobilu a zaroven v pc,jsem s tim spokojenej a vejde se toho tam dost,uz si to presne nepamatuju ale nejakym heslem nebo webovkou se to sparuje a vsechno pak mas ulozeny najednou na vic mistech

odeslano z Lumie

Upraveno uživatelem vendelinek
Odesláno

OneDrive má omezenou velikost, ne? Pokud mám 200GB dat, tak je tam neuložím, abych si je stahl z jinyho zařízení. Je to tak? Mám tu situaci kdy musím zazálohovat data velké velikosti, přitom bych to rád dál řešil tak, aby se data mezi počítači udržovala aktuální. A hlavně automaticky. řešit to tak, že si manuálně nakopíuju něco do sdílené složky a pak to manuálně stahnu na druhý komp, je unreal. To si to můžu stahovat na flešku a přenýst na druhý komp.  

Odesláno

Tak si to připlať ne? vždyť je to pár dollarů měsíčně :) 

Věc druhá je, jaký máš net.. aby si netahal 200 giga sem a tam neustále u PC které budeš mít o jednu místnost dál

Odesláno

Tak třeba u OneDrive se dá nastavit co vše chceš synchronizovat. Takže některé složky si tam nahraješ a zůstávají jen tam a máš k nim přístup pouze pokud jsi Online, ale jiné můžeš mít jak píše ChouLu na x počítačích automaticky synchronizované a přístupné i když jsi Offline.

Když to budeš mít na dvou počítačích a třeba i NAS a vyhoříš nebo tě někdo vykrade tak jsi bez dat.

Navíc můžeš synchronizovat i s mobilem.

Doporučuji cloud. Je to bezpečnější a lepší.

Odesláno

Jinak OneDrive teď zmenšuje velikost na 6GB, ale jsou i jiná uložiště.

Nejvíc se mi líbí ten argument nechci mít svoje věci někde v cloudu. A jaký používáte mail? No přeci seznam.cz a přistupuji k němu přes WEB. :D  :D  :D

Odesláno

Kdyby to opakovali tak by jsi si musel ale založit nový učet, je to PRVNÍ ROK.   Ale i tak, jak pišeš, 5USD za měsíc je hodně slušná cena, takovej Dropbox chce 10€ za 1T měsíčně, stejně tak 10USD Google drive

Odesláno

No jo, ten první rok mi nedošel :). Přinejhorším bych dal synchronizovat nový 1TB dat :D.

Dropbox používám, protože je nativní v blackberry. Cena je hnus, tak jedu jen na free pro dokumenty a pracovní foto.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...